Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tegnap zajlott A Dal 2020 első válogatója

Kozma Zsuzsi, Békési Marcell

2020.02.02. 12:00

Megvannak az első továbbjutók.

A Dal 2020 első előválogatója után hat fellépő álmai tovább élnek, hogy ők nyerik meg Magyarország egyetlen dalválasztó műsorának minden eddiginél nagyobb kitörési lehetőséget jelentő fődíját.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A Dal 2020 első helyezettje felléphet a legnevesebb hazai fesztiválokon, így például a Volt Fesztiválon és a Strand Fesztiválon, valamint az MTVA számos egyéb megjelenéssel is támogatja az előadót és így a magyar könnyűzene fejlődését. Többek között azzal, hogy a győztes egyik fesztiválos koncertjéről tévéfelvételt készít. Emellett a nyertes a zenei produkciójának fejlesztésére fordítható támogatásban részesül, kiemelt reklámlehetőséget kap a Petőfi Rádióban és megkapja az év dalának járó Petőfi Zenei Díjat is.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Apáti Bence táncművész, publicista, az Operettszínház balettigazgatója; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; valamint Pély Barna Artisjus-díjas énekes-gitáros-zeneszerző véleményezte és pontozta.

Fotó: MTVA

A dalválasztó showban idén még nagyobb szerepet kapnak az ötödik zsűritag szerepét betöltő nézők, akik a műsor folyamán kétszer is szavazhattak sms-ben. Az első, tíz perces szavazás után a legkevesebb voksot a Talk2Night kapta, így ők automatikusan kiestek a versenyből. Utána a zsűri döntésével búcsúzott a további versengéstől a Zaporozsec. Szintén az első válogató résztvevője volt Ya Ou és a Muriel is, de ők sem jutottak tovább, pedig a Muriel a négy zsűritagtól (Nagy Bogival holtversenyben) a második legtöbb pontot kapta produkciójára, 34-et.

Fotó: Kozma Zsuzsi

A bent maradt nyolc dalra további öt percig szavazhattak sms-ben a nézők. A voksaik alapján kialakult sorrendet pontokká alakították, így alakult ki a hat továbbjutó dal sorrendje.

Fotó: MTVA

Az első előválogatót a Fatal Error Néma című dala nyerte, míg a dobogón Horus x Marcus ft. Fekete Bori a Tiszavirággal, valamint Pál Dénes a Készen állsz című dallal végzett. Rajtuk kívül még versenyben maradt a fődíjért Nagy Bogi (Maradok), Varga Szabolcs (Pillanat) és a HolyChicks (Pillangóhatás).

Fotó: Kozma Zsuzsi

A továbbjutókat legközelebb az elődöntőben láthatjuk viszont, ahol még nehezebb lesz a dolguk, hiszen a daluk akusztikus változatát kell előadniuk és a kilenc fellépőből csak négyen juthatnak be a március 7-i fináléba.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére