Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amerikában jönnek a transznemûeknek szánt repjegyek

Bokor Gábor

2019.02.19. 11:00

Az alternatív nemválasztási lehetõségek elõretörnek.

Az Egyesült Államokban egyre nagyobb problémát okoz, hogy az agresszív LMBTQ-lobbi az utóbbi időben nyomást helyezett a hatóságokra, hogy ne csak férfiak és nők vehessenek repjegyeket, hanem azok is, akik képtelenek eldönteni, hogy melyik nemhez tartoznak.

A legnagyobb amerikai légitársaságok beadták a derekukat: elérhetővé teszik a transzgender embereknek szánt repjegyeket, melyek értelmében a férfi és a nő mellett lehetőség lesz a "nem meghatározható" és a "nem nyilvános" lehetőségeket is választani, mikor az utasnak biztonsági okokból meg kell adnia a nemét. 

A legszebb, hogy az eddig megszokott Mr. és Ms., azaz úr és hölgy megnevezés helyett már megjelenik majd az Mx. is azoknak, akik gondban vannak saját magukkal. A nagy amerikai légitársaságok azzal magyarázzák a lépést, hogy egyre szélesebb körben akarják eladni a repjegyeiket, és a szolgáltatást azok számára is lehetővé tennék, akik eddig nem tudtak mit kezdeni azzal, hogy a választási lehetőségeknél csak a hagyományos nemek voltak jelen. 

Ez egy nagyszerű lépés volt, hiszen többé nem fogják összekeverni az emberek nemét és nem lesznek kellemetlen szituációk"

– fogalmazott Beck Bailey, az egyik emberi jogokkal foglalkozó szervezet munkatársa. 

Az Independent által szemlézett közlemény szerint az American, a Delta, a United, a Southwest, az Alaska és a JetBlue Airlines fog majd ezzel az újítással kedveskedni a transzszexuális utasoknak. Az új lehetőségeket pedig pár héten belül be is vezetik. A tengerentúlon több hasonló lépés is történt az elmúlt években: két éve Oregon államban már lehet kérni "egyéb" nemmegjelöléssel jogosítványt és személyi igazolványt. Ezt követte California, Colorado, Maine, Minnesota, Arkansas és Washington is hasonló lépésekkel. 

Transzmeglepetés éri majd a bajor parlament tagjait

2019. január 14. 13:00 Egyik társuk a három hónapos szünet alatt átműttette magát. Három hónappal a bajor választások után ismét megkezdődik a munka a délnémet tartomány törvényhozásában. A parlamenti képviselők azonban hiába keresik majd korábbi társukat, a zöldpártot erősítő Markus Ganserert, ugyanis a három hónap alatt ő nem pihenni ment, hanem átműttette magát.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére