Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afroamerikai feminista: rasszizmus, hogy Weinstein csak fehér nõket erõszakolt meg

888.hu

2017.10.22. 21:58

A "faji kártya" sosem megy ki a divatból.

Harvey Weinstein ügyének kiderülése komoly hullámokat indított el világszerte. Újabb és újabb esetekre derül fény, legutóbb az Európai Parlamentről derült ki, hogy számos  képviselő súlyosan visszaélt hatalmi pozíciójával a nők kárára. Minden újabb eset mély megdöbbenést vált ki, ám ezek erőt adhatnak azoknak az áldozatoknak, akik még nem merték kiadni magukból traumáikat, és ezek az esetek esélyt jelenthetnek arra is, hogy a bűnösök végre elnyerjék méltó büntetésüket és a társadalom megvetését.

Időnként azonban előkerülnek meglehetősen perverz hangok is, idehaza például Verebes Istváné, vagy esetünkben Bim Adewunmié, aki a BuzzFeed hasábjain ezt a témát is a fehérek feketék elleni elnyomásának kontextusába ágyazta be.

Cikkének címe "Van egy elefánt Harvey Weinstein hotelszobájában" (There’s an elephant in Harvey Weinstein’s hotel room).

Az "egy elefánt van a szobában" kifejezést az angol nyelvben többnyire olyan értelemben használják, hogy egy van egy nagy, mindenki számára nyilvánvaló probléma, de senki nem akar róla beszélni.

A feminista hölgy kifejti, hogy Weinstein áldozatai szinte csak fehérek voltak és erre, valamint arra, hogy miért kap kevés fekete nő komoly szerepet Hollywoodban az a magyarázat, hogy a producerek nem látják őket "dughatónak" – ugyanis Weinsteinnél ez is szempont volt. ("Not fuckable" az eredeti szövegben.)

"...a hollywoodi narratíva jelenleg azokról az áldozatokról szól, akik előléptek vádjaikkal Harvey Weinstein ellen, és ez a lista nagyrészt fehér nőkből áll. Ezt érdemes megjegyeznünk, nem azért mert furcsa, hanem azért mert határozottan mindennapi, figyelembe véve, hogy ki lehet benn a szobában akár még az iparág legalacsonyabb szintjein is.

...Egy olyan fehér iparban, mint amilyen Hollywood, a fajilag problémás "ki a vonzó kérdése" része annak, hogy a fekete színésznők mennyire tudnak előre jutni, és emiatt sokan kétszer annyi idő alatt jutnak előre fele annyit, mint fehér társaik."

A szerző szerint az, hogy ki a "dugható" kirekeszti a fekete nőket, a többieket pedig arra kényszeríti, hogy esetenként egy-egy szerep elnyeréséért undorító szexuális visszaéléseket és erőszakot kell elviselniük.

Majd ezután jön az érvelés igazán perverz része.

Adewunmi felsorolja, hogy Weinstein produkciós cégének mely filmjeiben szerepeltek fekete nők. A konklúziója: Harvey Weinstein nem akart megerőszakolni fekete nőket.

A felsorolt alkotások között van például a Jackie Brown, a Frida és a Büszkeség és balítélet című film. A legtöbb filmben azonban a fekete nők az erőszakoló Weinstein közelébe sem jutottak.

A szerző valószínűleg azt akarhatta mondani mindezzel, hogy már a szexuális bűnözök is faji alapon válogatnak!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére