Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A "kengutáriánusok" miatt lázadoznak az ausztrál netezõk

888.hu

2018.05.29. 14:40

Kengutáriánusnak, vagyis kenguruhúst fogyasztónak vallotta magát egy ausztrál párválasztó valóságshow szereplõje, a kifejezés nagy vihart kavart az ausztrál közösségi médiát használók körében.
CANBERRA, 14:40

Kengutáriánusnak, vagyis kenguruhúst fogyasztónak vallotta magát egy ausztrál párválasztó valóságshow szereplője, a kifejezés nagy vihart kavart az ausztrál közösségi médiát használók körében.

Régebben kengutáriánus voltam, semmilyen más húst nem ettem, csak kengurut és halat, mivel a kengurut nem tenyésztik farmokon"

mondta magáról a Justin nevű párkereső.

A twitterezők nem akarták elhinni, hogy létezik a szó, melyet az őshonos ausztrál erszényes nevéből képeztek. Valójában az Oxford angol értelmező szótárt kiadó Oxford University Press (OUP) ausztrál cége 2017 júniusában a hónap szavának választotta a vegetáriánus mintájára képzett kengutáriánust, azaz kangatarian kifejezést.

Az Oxford definíciója szerint kengutáriánus az, aki "kenguruhúst eszik, de más állat húsát kerüli, gyakran erkölcsi okok miatt". A szerkesztők "megfontolják a szó felvételét" az ausztrál nemzeti szótár következő kiadásába.

A Sydney Morning Herald helyi lap már 2010-ben foglalkozott az "új, egyre népszerűbb félvegetáriánus irányzattal". A kenguru Ausztrália nemzeti állata, védettséget nem élvez. Nagyjából 45 millió él belőlük az országban, majdnem kétszer annyi, mint amennyi ember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére