Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A farmernadrágja mentett meg egy mentõmellény nélkül az óceánba esõ férfit

888.hu

2019.03.10. 10:30

A német férfi Új-Zélandról szeretett volna áthajózni Brazíliába a testvérével, amikor mentõmellény nélkül a vízbe esett. A farmernadrágjának köszönheti az életét.

Arne Murke a New Zealand Herald napilapnak nyilatkozva elmondta, hogy testvérével, Helge-gel szeretett volna elhajózni Aucklandtől Brazíliáig egy 12 méter hosszú jachton – írja a Deutsche Welle.

A testvérek épphogy elindultak és Új-Zéland keleti partjai mentén hajóztak, amikor a hajó vitorlarúdja a hirtelen szélirányváltozás miatt belelökte egyiküket a vízbe.

Vitorlarúd: nagyjából vízszintesen üzemelő rúd, profil, mely az adott vitorla alsó élének kifeszítésére és a vitorla szélhez való megfelelő szögbe állítására szolgál.

Arne csak egy pólót és egy farmernadrágot viselt a vízbe esésekor. A testvére azonnal utána dobott egy kötelet és egy mentőmellényt, ám a két-három méteres hullámok között a férfinak esélye sem volt elkapni ezeket, a hajó pedig elsodródott.

Arne-nak ekkor jutott eszébe egy trükk, amit évekkel korábban látott. Levette farmernadrágját, a szárait erősen összekötötte, majd levegővel töltötte meg a nadrágot és abba kapaszkodva hánykódott a tengeren.

A német férfinak óriási szerencséje volt: az egyik mentőhelikopter 2 órán belül megtalálta. A férfit kihűlés miatt kezelték egy napig a kórházban, azután hazamehetett.

A páros nem folytathatta az útját, ugyanis a kikötőben kiderült, hogy a hajójukon néhány földközi-tengeri csavart legyezőféreg van, amely invazív fajnak számít. A hatóságok a hajó alkalmasságát is megkérdőjelezték. A Deutsche Welle kérdésére elmondta Helge, hogy a pénzük is elfogyott.

A mentésről és a farmernadrágján lebegő férfiről készült videót ide kattintva tudod megnézni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére