Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Vona: "én meg nem szeretem a zsidókat"

888.hu

2016. október 19. 09:15

A Jobbik elnökének megdöbbentő vallomására bukkantunk. Górcső alatt az igazi Vona Gábor.

Köztudott, hogy Vona Gábor vonzódik az iszlámhoz. Sokan és sok helyütt írtak már erről. Mi viszont megmondjuk, hogy honnan is ez a vonzalom. A magyarázatig egészen 2010-ig kell visszamennünk. 

A Jobbikhoz erős szálakkal kötődő Barikád lapjain 2010. december 9-én jelent meg egy írás az iszlámról. A cikket nem kisebb személy, mint a Jobbik elnöke, Vona Gábor jegyezte. Az eszmefuttatást annyira sikeresnek találhatták, hogy a szöveget a Jobbik még angolra is lefordította

Vona maga is érzi, hogy meg kell indokolnia az iszlám iránt érzett szimpátiáját:

"A Jobbik, azon belül is jómagam számtalanszor kifejeztük a muszlim világ irányába érzett szimpátiánkat...Nem egyszer még saját táborunkban is értetlenség fogadja, fogadta, honnan ered nekem ez az irányultságom. Persze a bal- és jobbliberális média számára a kérdés könnyen elintézhető, hiszen ők azt hiszik, hogy ez is csak – az általuk vélt – antiszemitizmusom ékes bizonyítéka. Mivel az arabok (itt jelzem, hogy sokan azonosítják az arab világot az iszlámmal, amely butaságot itt még magyarázni sem szükséges) fasírtban vannak a zsidókkal, én meg nem szeretem a zsidókat, ezért az ellenségem ellensége gondolkodás alapján lehetek iszlámpárti. Gondolják ők. Pedig egyáltalán nem erről van szó. Hogy miről? Ennek megvilágításához egy kicsit mélyebbre kell nyúlnom."

Vona Gábor egy mecset előtt pózol. (Forrás: Facebook)

Vagyis nem egyszerűen arról van szó, hogy Vona nem szeretné a zsidókat, ennél mélyebb gyökere van a kérdésnek. Vona "tradicionalistának" tartja magát, olyan valakinek, aki nem szereti a modernséget. Szellemi forrásként – Hamvas Béla mellett – arra a Julius Evolára és René Guenonra hivatkozik, akik nem csupán a modernség kritikusainak, de a fasizmus szellemi támogatóinak is számítottak. Az úgynevezett "tradicionalizmus" Vona számára ugyanis nemcsak szellemi kaland (Vona maga ír előszót Evola magyar kiadása elé), hanem politikai magatartás is. Nagyhatalmakkal szembeni és melletti ellenszenv és szimpátia forrása.

Vona ezért utálja az amerikaikat, mert az "Egyesült Államok egy tradíció nélküli államként jött létre" és globalizálta küldetését. Akárcsak Izrael. (A cikk végén Amerika és Izrael küldetését egymással kölcsönösen becserélhetőnek írja le: "Amerika / Izrael" ). Vona tehát utálja Amerika és Izrael globális hatalmát, amit modern fejleménynek tekint. Vona ugyanezen okból sajnálja, hogy Európa tradicionális államai – az Osztrák-Magyar Monarchia, Németország – az első világháborúban elbuktak a liberalizmus zászlaja alatt harcolókkal és egy "kis intermezzo után pedig a második világháborúban végleg eldőlt Európa sorsa" – tehetjük hozzá a náci Németország bukásával. 

Vona tehát a „tradicionalizmusa” miatt érez nosztalgiát a világháború előtti monarchiával (nyilván innen eredeztethető Vona vélelmezett Habsburg-pártisága és Haynau-kultusza) és a náci Németországgal (nyilván innen is eredetezhető hogy Vona vélhetően miért nem szeretné a zsidókat). 

A tradicionális alternatívák eltűnésével pedig nem marad más út egy "tradicionalista" számára, mint az iszlám választása. Ez maradt Vonának, ahogy maga írja, "kizárásos alapon":

"...kijelentem, ma az emberiség tradicionális – a transzcendens a hétköznapival együtt megélő – kultúrájának utolsó védbástyája az iszlám világ maradt. (Mondom ezt mint római katolikus ember.) Sikere vagy kudarca nem az iszlám és Amerika / Izrael viszonylatában, hanem az emberiség szempontjából lényeges számomra. Amennyiben az iszlám elbukik, a fény szinte teljesen kialszik, és a globalizmus sötétsége előtt már nem marad érdemi ellenfél. Akkor tényleg véget ér a történelem. És nem lesz happy end..." 

Így ér körbe a "nem szeretem a zsidókat" – gondolat a Habsburg-kultusszal, a náci Németország iránt érzett szimpátiával, és végül iszlámpártisággal. 

Ezek viszont már nem szellemi gondolatok, hanem politikai állásfoglalások. Így is kell őket megítélni. Mint ahogy azt is, hogy Vona Gábor szereti-e vagy sem a zsidókat.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

Melyik országban dőlhet el Európa sorsa?

amerika, london, párizs

A 888 európai parlamenti választásokról szóló sorozatának hetedik részében megnézzük, hogy állnak az európai politikai pártok Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban és a "potyautas" Nagy-Britanniában.

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

A konzervatívok is Farage Brexit Pártjára szavaznának

amerika, london, párizs

Tiltakozásul az ellen, hogy Theresa May miniszterelnök a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztásáról állapodott meg az Európai Unióval.

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

Szijjártó Péter: a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett, több mint kétszáz halálos áldozatot követelő merényletsorozattal kapcsolatban nyilatkozott az M1 aktuális csatornának.

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

Kétszáz fölé emelkedett a halálos áldozatok száma Srí Lankán

amerika, london, párizs

Mindeközben őrizetbe vettek hét embert, három rendőr meghalt.

Szélsebesen emelkedik az antiszemita támadások száma Berlinben

Szélsebesen emelkedik az antiszemita támadások száma Berlinben

amerika, london, párizs

A statisztikák szerint amellett, hogy egyre több a támadás, azok egyre erőszakosabbak is.

Újabb robbanás történt Srí Lankán

Ez már a nyolcadik robbanás a fővárosban, sajnos ennek is vannak halálos áldozatai.

Németh Szilárd húsvéti receptje a 888.hu olvasóinak

Németh Szilárd húsvéti receptje a 888.hu olvasóinak

szabad vasárnap

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára elárulta a 888-nak, mi kerül húsvétkor az asztalra. Sőt, egy exkluzív recepttel is meglepte az olvasókat. Jó étvágyat kívánunk!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére