Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Új baloldali elnöke van Mexikónak, aki szerint migránsokkal kell elárasztani az Egyesült Államokat

2018. július 3. 15:02

Az ultrabaloldali Andres Manuel Lopez Obrador lett Mexikó új elnöke. Ez a hír nem fogja javítani a migráció miatt amúgy is történelmi mélyponton lévő amerikai-mexikói kapcsolatokat. Obrador határozottan ellenzi Trump falépítési tervét, saját magát a migránsok védelmezőjének tartja, és a választási kampányban arra buzdította a mexikóiakat, hogy minél nagyobb számban telepedjenek le az USA-ban, mivel ehhez nekik joguk van.

A július elsejei voksoláson a választási koalíciójával a szavazatok 53 százalékát megszerezve Andres Manuel Lopez Obrador személyében egy, a nyugati politikai elit hatalmát és a hagyományos politikai berendezkedést ellenző politikus lett Mexikó új elnöke.

Obrador nemcsak Donald Trump kritikusa, hanem egy, a szovjet időket idéző módon ultrabalos latin-amerikai szocialista politikus is, aki a választási programjában az Amerikai Egyesült Államokkal való nyílt harcot és a latin-amerikai szocialista kormányokkal való összefogást ígérte, amihez a Kínával és az EU-val való szorosabb együttműködésre támaszkodna. 

Az amerikai kontinens politikai elemzői szerint Obrador választási győzelme miatt nem túlzás az attól való aggodalom, hogy fenekestül felfordulhat az Észak- és Közép-Amerika országai közötti amúgy sem feszültségmentes viszonyrendszer.

Az új elnök ígérete szerint amnesztiát fog adni a mexikói drogháború több tízezer bűnelkövetőjének. A sokak által már most mexikói Hugo Cháveznek nevezett Obrador számos, a szegényeket közvetlenül állami forrásokból támogató szociális intézkedést is beígért, amelyek Mexikót akár rövid időn belül is egy új Venezuelává változtathatják.

Többek között beígérte az olajipar államosítását, sőt még egy erőszakmentes forradalmat is az ország korrupt elitjének a végleges elsöprésére. 

A migrációval kapcsolatos elképzelései azonban minden másnál gyorsabban és nagyobb hatást gyakorolhatnak Mexikó életére, megítélésére, illetve helyzetére. Ugyanis Obrador elnök a tömeges migráció feltétel nélküli támogatásának az egyik legnagyobb támogatója az egész világon. 

Az új mexikói elnök és az Egyesült Államok elnökének a migrációról vallott elképzelései tehát szöges ellentétben állnak egymással. 

Andres Manuel Lopez Obrador, a most 64 éves hajdani mexikóvárosi polgármester korábban "trükkösnek és arrogánsnak" nevezte Trump elnököt és határozottan kifejezte, hogy mindent megtesz majd azért, hogy Trump határfala ne épülhessen meg. 

De emellett Obrador azt is elmondta a választási kampányban, ő azt tartaná jónak, hogyha a migránsok elárasztanák az Egyesült Államok határait és a lehető legnagyobb számban telepednének le az USA területén.

Hamarosan – a mozgalom győzelme után – megvédjük az amerikai kontinens és a világ minden migránsát"

– mondta Obrador, hozzátéve, hogy: 

A bevándorlóknak minél nagyobb számban el kell hagyniuk a városaikat, és új életre kell kezdeniük az Egyesült Államokban, mert ez az ő emberi joguk."

Arról egyelőre nincsenek hírek, hogy a bevándorlást támogató elnök megválasztásának mik lehetnek az első hatásai.

De a feltételezések szerint az egyik legelső és komoly hatást gyakorló lépés lehet Mexikó részéről, ha ezentúl nem engedi visszatoloncolni az USA területéről kiutasított illegális migránsokat.

Ez az intézkedés – tekintve a folyamatban levő és visszamenőleges amerikai idegenrendészeti lépéseket – akár több millió az USA területén tartózkodó illegális migránst is érinthet. Az USA ugyanis ebben az esetben az eddigiektől eltérő módon lenne kénytelen megszabadulni a nem kívánt bevándorlóktól. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

Hiába készült nagyon Macron a beszédére, bealudtak rajta

amerika, london, párizs

November 11-én volt száz éve, hogy lezárult az első világháború. A centenárium kapcsán óriási hepajt rendeztek Párizsban, több mint 70 állam- és kormányfő vett részt a Diadalív öröklángjánál tartott megemlékezésen.

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére