Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump elmegy a legvégsőkig, hogy felépítse a falat

2018. július 29. 20:59

Trump ezúttal igazán berágott a Demokrata Pártra. Történt ugyanis, hogy a múlt héten a demokraták megakasztották a republikánusok azon javaslatát, hogy a határvédelemben jeleskedő Bevándorlási- és Vámügyi Hatóságnak (ICE) elismerjék a munkáját. Mindez egy szimbolikus gesztus lett volna. A javaslatot azért terjesztették be, mert több demokrata is azzal kampányolt a közelmúltban, hogy megszüntetnék az ICE-t. Trump azonban emelte a tétet és akár nagyobb kockázatot is vállalna, hogy végre egy normális bevándorlási törvénye legyen Amerikának és a fal is felépülhessen.

Az utóbbi hetek nem lesznek az amerikai jobboldali Republikánus Párt legfényesebb napjai. A párt küszködik egy átfogó bevándorlási reform megalkotásával. Többszöri bukás után június legvégén saját képviselőiket hívták egyeztetni egy kompromisszumos javaslat megalkotására. A képviselőházi politikusok kapva kaptak az alkalmon és a többek között a DACA-program megszüntetésével kapcsolatos aggályokra is próbáltak válaszokat találni. Az eredmény: minden eddiginél nagyobb kudarc. Még olyan képviselők is leszavazták a javaslatot, akik maguk is írtak a törvény szövegébe.

Eközben javában folyt a féknyúzzal tarkított ICE-botrány. Mint ismert, Donald Trump alatt keményedtek az illegális bevándorlás elleni szabályok. Habár átfogó reformot nem sikerült végrehajtani, Trump elnök rendeletekkel igyekezett szigorítani a szabályozáson. A szabályozásba csúszott egy kis hiba is, ugyanis a Bevándorlási- és Vámügyi Hatóság szétválasztotta a migráns gyerekeket a szüleiktől. (Ennek volt eredménye az állítólag szüleiért síró kislány fényképe, amelyről persze kiderült, hogy kamu, a kislányt nem választották el szüleitől.) Az események nyomán Trump egyébként azonnal kiadott egy elnöki rendeletet, amelyben világosan leírta, hogy a gyerekeket nem szabad elválasztani szüleiktől, így ez a gyakorlat abbamaradt. Ám a liberálisok szemében az ICE lett a gonosz bevándorlásellenes mumus.

Olyannyira, hogy a most zajló félidős választások kampányában (az alsóházi képviselőket 2 évre választják, a szenátorok harmadát szintén 2 évente cserélik le) egyes demokrata politikusok már azzal kampányoltak, hogy be kell zárni az ICE-t. Ettől – érthető módon – teljesen begőzölt Trump. Először július 28-án egy Twitteren is közzétett videóval jelentkezett.

Az elnök a videóban elmondja, hogy az ICE-t a 2001. szeptember 11-i terrortámadások nyomán hozták létre – amelyet bevándorlók követtek el – és a hatóságnak óriási a szerepe abban, hogy megóvja Amerika biztonságát. Az elnök kiemeli, hogy az ICE dolgozói nap mint nap kockáztatják az életüket, hogy a hazájuk biztonságos legyen. Erre jönnek a demokraták, akik szerint be kéne záratni. Az elnök emellett azt is felhozza, hogy nemrég volt egy szavazás, amelyen sok demokrata képviselő leszavazta azt a szimbolikus gesztust, hogy a képviselők és szenátorok kifejezzék nagyrabecsülésüket a hatóság felé.

A szavazás a múlt héten volt. Az alsóházban (Képviselőház) viszonylag simán átment a javaslat, ám a felsőház (Szenátus) megakasztotta azt. Végső soron annyi történt, hogy a republikánusok azt kérték, fogadják el mindannyian a javaslatot, amellyel nagyrabecsülésüket fejezik ki az ICE – és egyébként a fegyveres erők, valamint a rendőrség – felé. Egy demokrata képviselő azonban nem értett egyet, ő inkább a migránsok családegyesítését pártolta volna.

Trump vasárnap kora délután kezdte osztani a demokratákat Twitteren.

"Értsék meg, következményei vannak annak, ha valaki illegálisan lépi át a határt, akkor is, ha gyermekkel jön, sokan csak saját aljas szándékaikra használják a gyerekeket" – írta az elnök, utalva arra, hogy sok esetben a migránsok azért érkeznek gyerekekkel és azért teszik ki gyermekeiket a hosszú és bizonytalan út viszontagságainak, hogy könnyebben kapjanak menedéket. "A Kongresszusnak cselekednie kell, hogy helyrehozza a legbutább és legrosszabb bevándorlási törvényt a világon!" – írta az elnök.

Szintén kora délután tette közzé azt a szösszenetet, amely szerint "Azokat a demokratákat, akik nyitott határokat szeretnének, nem érdekli a bűnözés és alkalmatlanok [a hivataluk ellátására], ám a Fake News-média szinte teljesen az ő oldalukon van."

Fotó: AFP

Trump később kiemelte, hogy ha kell, kész elmenni a végsőkig.

Még a kormányzati leállást is megkockáztatom, ha a demokraták nem hajlandóak a határvédelem [megerősítését] megszavazni, beleértve a falat!"

– írta Trump, hozzátéve, hogy meg kell szabadulni többek közt a vízumlottótól, valamint attól a gyakorlattól, hogy a migránsok a határokon belül mozogva várhatják ki menedékkérelmük elbírálását és egy olyan rendszert kell kidolgozni, amelyben az emberek az érdemeik alapján juthatnak be az USA-ba. "Nagyszerű emberek jöjjenek az országunkba" – írta Trump.

Kormányzati leállás akkor következik be, amikor a republikánusok és a demokraták valamiben nem értenek egyet, nem tudnak megállapodni és emiatt nem fogadják el a kormányzat működésére, működtetésére előirányzott költségvetést. Ekkor a hivatalok és állami intézmények többsége bezár, a dolgozókat kényszerszabadságra küldik, az állam megbénul. A rendfenntartó szervek tovább folytatják a munkájukat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés vezetője a chemnitzi zavargásokkor több, a liberális és a bevándorláspárti világfelfogásba nem illeszkedő tényadatot is közzétett. Emiatt összebalhézott Merkellel, így most el kell búcsúznia állásától.

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, most egy másodosztályú találkozóval.

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére