Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump elmegy a legvégsőkig, hogy felépítse a falat

2018. július 29. 20:59

Trump ezúttal igazán berágott a Demokrata Pártra. Történt ugyanis, hogy a múlt héten a demokraták megakasztották a republikánusok azon javaslatát, hogy a határvédelemben jeleskedő Bevándorlási- és Vámügyi Hatóságnak (ICE) elismerjék a munkáját. Mindez egy szimbolikus gesztus lett volna. A javaslatot azért terjesztették be, mert több demokrata is azzal kampányolt a közelmúltban, hogy megszüntetnék az ICE-t. Trump azonban emelte a tétet és akár nagyobb kockázatot is vállalna, hogy végre egy normális bevándorlási törvénye legyen Amerikának és a fal is felépülhessen.

Az utóbbi hetek nem lesznek az amerikai jobboldali Republikánus Párt legfényesebb napjai. A párt küszködik egy átfogó bevándorlási reform megalkotásával. Többszöri bukás után június legvégén saját képviselőiket hívták egyeztetni egy kompromisszumos javaslat megalkotására. A képviselőházi politikusok kapva kaptak az alkalmon és a többek között a DACA-program megszüntetésével kapcsolatos aggályokra is próbáltak válaszokat találni. Az eredmény: minden eddiginél nagyobb kudarc. Még olyan képviselők is leszavazták a javaslatot, akik maguk is írtak a törvény szövegébe.

Eközben javában folyt a féknyúzzal tarkított ICE-botrány. Mint ismert, Donald Trump alatt keményedtek az illegális bevándorlás elleni szabályok. Habár átfogó reformot nem sikerült végrehajtani, Trump elnök rendeletekkel igyekezett szigorítani a szabályozáson. A szabályozásba csúszott egy kis hiba is, ugyanis a Bevándorlási- és Vámügyi Hatóság szétválasztotta a migráns gyerekeket a szüleiktől. (Ennek volt eredménye az állítólag szüleiért síró kislány fényképe, amelyről persze kiderült, hogy kamu, a kislányt nem választották el szüleitől.) Az események nyomán Trump egyébként azonnal kiadott egy elnöki rendeletet, amelyben világosan leírta, hogy a gyerekeket nem szabad elválasztani szüleiktől, így ez a gyakorlat abbamaradt. Ám a liberálisok szemében az ICE lett a gonosz bevándorlásellenes mumus.

Olyannyira, hogy a most zajló félidős választások kampányában (az alsóházi képviselőket 2 évre választják, a szenátorok harmadát szintén 2 évente cserélik le) egyes demokrata politikusok már azzal kampányoltak, hogy be kell zárni az ICE-t. Ettől – érthető módon – teljesen begőzölt Trump. Először július 28-án egy Twitteren is közzétett videóval jelentkezett.

Az elnök a videóban elmondja, hogy az ICE-t a 2001. szeptember 11-i terrortámadások nyomán hozták létre – amelyet bevándorlók követtek el – és a hatóságnak óriási a szerepe abban, hogy megóvja Amerika biztonságát. Az elnök kiemeli, hogy az ICE dolgozói nap mint nap kockáztatják az életüket, hogy a hazájuk biztonságos legyen. Erre jönnek a demokraták, akik szerint be kéne záratni. Az elnök emellett azt is felhozza, hogy nemrég volt egy szavazás, amelyen sok demokrata képviselő leszavazta azt a szimbolikus gesztust, hogy a képviselők és szenátorok kifejezzék nagyrabecsülésüket a hatóság felé.

A szavazás a múlt héten volt. Az alsóházban (Képviselőház) viszonylag simán átment a javaslat, ám a felsőház (Szenátus) megakasztotta azt. Végső soron annyi történt, hogy a republikánusok azt kérték, fogadják el mindannyian a javaslatot, amellyel nagyrabecsülésüket fejezik ki az ICE – és egyébként a fegyveres erők, valamint a rendőrség – felé. Egy demokrata képviselő azonban nem értett egyet, ő inkább a migránsok családegyesítését pártolta volna.

Trump vasárnap kora délután kezdte osztani a demokratákat Twitteren.

"Értsék meg, következményei vannak annak, ha valaki illegálisan lépi át a határt, akkor is, ha gyermekkel jön, sokan csak saját aljas szándékaikra használják a gyerekeket" – írta az elnök, utalva arra, hogy sok esetben a migránsok azért érkeznek gyerekekkel és azért teszik ki gyermekeiket a hosszú és bizonytalan út viszontagságainak, hogy könnyebben kapjanak menedéket. "A Kongresszusnak cselekednie kell, hogy helyrehozza a legbutább és legrosszabb bevándorlási törvényt a világon!" – írta az elnök.

Szintén kora délután tette közzé azt a szösszenetet, amely szerint "Azokat a demokratákat, akik nyitott határokat szeretnének, nem érdekli a bűnözés és alkalmatlanok [a hivataluk ellátására], ám a Fake News-média szinte teljesen az ő oldalukon van."

Fotó: AFP

Trump később kiemelte, hogy ha kell, kész elmenni a végsőkig.

Még a kormányzati leállást is megkockáztatom, ha a demokraták nem hajlandóak a határvédelem [megerősítését] megszavazni, beleértve a falat!"

– írta Trump, hozzátéve, hogy meg kell szabadulni többek közt a vízumlottótól, valamint attól a gyakorlattól, hogy a migránsok a határokon belül mozogva várhatják ki menedékkérelmük elbírálását és egy olyan rendszert kell kidolgozni, amelyben az emberek az érdemeik alapján juthatnak be az USA-ba. "Nagyszerű emberek jöjjenek az országunkba" – írta Trump.

Kormányzati leállás akkor következik be, amikor a republikánusok és a demokraták valamiben nem értenek egyet, nem tudnak megállapodni és emiatt nem fogadják el a kormányzat működésére, működtetésére előirányzott költségvetést. Ekkor a hivatalok és állami intézmények többsége bezár, a dolgozókat kényszerszabadságra küldik, az állam megbénul. A rendfenntartó szervek tovább folytatják a munkájukat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

Századvég: a magyarok nagy többsége ellenzi az államilag finanszírozott genderképzést

kétharmad

A megkérdezettek 60 százaléka inkább egyetért az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium azon előterjesztésével, melynek keretében megszűnik a gender szak állami finanszírozása - derül ki a Századvég Alapítvány által a 888.hu számára készített közvélemény-kutatásból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a szerdai nap folyamán!

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

A migránskaraván leggyorsabb tagjai már az amerikai kerítést másszák

amerika, london, párizs

Felmászott az amerikai-mexikói határon lévő kerítésre mintegy húsz közép-amerikai migráns, akik az egyik migránskaravánnal indultak útnak Hondurasból egy hónappal ezelőtt, hogy eljussanak az Egyesült Államokba - közölték szemtanúk és a helyszínen tartózkodó újságírók.

Hátrányos megkülönböztetést szenvednek el a keresztény diákok az amerikai egyetemeken

Az amerikai egyetemi campusokon ismét történt néhány olyan incidens, amely alapján felmerül a kérdés, hogy valóban van-e szólásszabadság ezekben az oktatási intézményekben, és hogy nem éri-e hátrányos megkülönböztetés a keresztény diákokat.

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

A gyorskaja és az ingyenes egészségügy hiányzik az ISIS dzsihadista feleségeinek

amerika, london, párizs

Egyre több segélykérés jut el a világsajtóhoz olyan nyugati nőktől, akik néhány évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy csatlakoznak az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezethez, ám sanyarú sorsuk okán mostanra meggondolták magukat és haza szeretnének térni.

Elérte az Egyesült Államok határát a migránsok előőrse

Elérte az Egyesült Államok határát kedden a Közép-Amerika több országából indult migránsok előőrse, mintegy 350 ember.

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

Rendszeresek a zsidóellenes megmozdulások Amszterdamban

amerika, london, párizs

Heti rendszerességgel tartanak Izrael-ellenes, antiszemita tüntetéseket a második világháború holland áldozatainak emléket állító szobornál.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére