Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Trump elmegy a legvégsőkig, hogy felépítse a falat

2018. július 29. 20:59

Trump ezúttal igazán berágott a Demokrata Pártra. Történt ugyanis, hogy a múlt héten a demokraták megakasztották a republikánusok azon javaslatát, hogy a határvédelemben jeleskedő Bevándorlási- és Vámügyi Hatóságnak (ICE) elismerjék a munkáját. Mindez egy szimbolikus gesztus lett volna. A javaslatot azért terjesztették be, mert több demokrata is azzal kampányolt a közelmúltban, hogy megszüntetnék az ICE-t. Trump azonban emelte a tétet és akár nagyobb kockázatot is vállalna, hogy végre egy normális bevándorlási törvénye legyen Amerikának és a fal is felépülhessen.

Az utóbbi hetek nem lesznek az amerikai jobboldali Republikánus Párt legfényesebb napjai. A párt küszködik egy átfogó bevándorlási reform megalkotásával. Többszöri bukás után június legvégén saját képviselőiket hívták egyeztetni egy kompromisszumos javaslat megalkotására. A képviselőházi politikusok kapva kaptak az alkalmon és a többek között a DACA-program megszüntetésével kapcsolatos aggályokra is próbáltak válaszokat találni. Az eredmény: minden eddiginél nagyobb kudarc. Még olyan képviselők is leszavazták a javaslatot, akik maguk is írtak a törvény szövegébe.

Eközben javában folyt a féknyúzzal tarkított ICE-botrány. Mint ismert, Donald Trump alatt keményedtek az illegális bevándorlás elleni szabályok. Habár átfogó reformot nem sikerült végrehajtani, Trump elnök rendeletekkel igyekezett szigorítani a szabályozáson. A szabályozásba csúszott egy kis hiba is, ugyanis a Bevándorlási- és Vámügyi Hatóság szétválasztotta a migráns gyerekeket a szüleiktől. (Ennek volt eredménye az állítólag szüleiért síró kislány fényképe, amelyről persze kiderült, hogy kamu, a kislányt nem választották el szüleitől.) Az események nyomán Trump egyébként azonnal kiadott egy elnöki rendeletet, amelyben világosan leírta, hogy a gyerekeket nem szabad elválasztani szüleiktől, így ez a gyakorlat abbamaradt. Ám a liberálisok szemében az ICE lett a gonosz bevándorlásellenes mumus.

Olyannyira, hogy a most zajló félidős választások kampányában (az alsóházi képviselőket 2 évre választják, a szenátorok harmadát szintén 2 évente cserélik le) egyes demokrata politikusok már azzal kampányoltak, hogy be kell zárni az ICE-t. Ettől – érthető módon – teljesen begőzölt Trump. Először július 28-án egy Twitteren is közzétett videóval jelentkezett.

Az elnök a videóban elmondja, hogy az ICE-t a 2001. szeptember 11-i terrortámadások nyomán hozták létre – amelyet bevándorlók követtek el – és a hatóságnak óriási a szerepe abban, hogy megóvja Amerika biztonságát. Az elnök kiemeli, hogy az ICE dolgozói nap mint nap kockáztatják az életüket, hogy a hazájuk biztonságos legyen. Erre jönnek a demokraták, akik szerint be kéne záratni. Az elnök emellett azt is felhozza, hogy nemrég volt egy szavazás, amelyen sok demokrata képviselő leszavazta azt a szimbolikus gesztust, hogy a képviselők és szenátorok kifejezzék nagyrabecsülésüket a hatóság felé.

A szavazás a múlt héten volt. Az alsóházban (Képviselőház) viszonylag simán átment a javaslat, ám a felsőház (Szenátus) megakasztotta azt. Végső soron annyi történt, hogy a republikánusok azt kérték, fogadják el mindannyian a javaslatot, amellyel nagyrabecsülésüket fejezik ki az ICE – és egyébként a fegyveres erők, valamint a rendőrség – felé. Egy demokrata képviselő azonban nem értett egyet, ő inkább a migránsok családegyesítését pártolta volna.

Trump vasárnap kora délután kezdte osztani a demokratákat Twitteren.

"Értsék meg, következményei vannak annak, ha valaki illegálisan lépi át a határt, akkor is, ha gyermekkel jön, sokan csak saját aljas szándékaikra használják a gyerekeket" – írta az elnök, utalva arra, hogy sok esetben a migránsok azért érkeznek gyerekekkel és azért teszik ki gyermekeiket a hosszú és bizonytalan út viszontagságainak, hogy könnyebben kapjanak menedéket. "A Kongresszusnak cselekednie kell, hogy helyrehozza a legbutább és legrosszabb bevándorlási törvényt a világon!" – írta az elnök.

Szintén kora délután tette közzé azt a szösszenetet, amely szerint "Azokat a demokratákat, akik nyitott határokat szeretnének, nem érdekli a bűnözés és alkalmatlanok [a hivataluk ellátására], ám a Fake News-média szinte teljesen az ő oldalukon van."

Fotó: AFP

Trump később kiemelte, hogy ha kell, kész elmenni a végsőkig.

Még a kormányzati leállást is megkockáztatom, ha a demokraták nem hajlandóak a határvédelem [megerősítését] megszavazni, beleértve a falat!"

– írta Trump, hozzátéve, hogy meg kell szabadulni többek közt a vízumlottótól, valamint attól a gyakorlattól, hogy a migránsok a határokon belül mozogva várhatják ki menedékkérelmük elbírálását és egy olyan rendszert kell kidolgozni, amelyben az emberek az érdemeik alapján juthatnak be az USA-ba. "Nagyszerű emberek jöjjenek az országunkba" – írta Trump.

Kormányzati leállás akkor következik be, amikor a republikánusok és a demokraták valamiben nem értenek egyet, nem tudnak megállapodni és emiatt nem fogadják el a kormányzat működésére, működtetésére előirányzott költségvetést. Ekkor a hivatalok és állami intézmények többsége bezár, a dolgozókat kényszerszabadságra küldik, az állam megbénul. A rendfenntartó szervek tovább folytatják a munkájukat.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Mióta Sadiq Khan vezeti Londont, az erőszak a mindennapok része lett

A brit közlekedési rendőrség legfrissebb adatai szerint a londoni metróban elkövetett bűncselekmények száma 43 százalékkal ugrott meg az elmúlt három évben, mióta a város vezetését Sadiq Khan vette át.

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

Már vádat is emeltek Macron korábbi testőre ellen

amerika, london, párizs

Alexandre Benalla ellen azután kezdett nyomozni az ügyészség, miután kiderült, hogy luxuskörülmények között, diplomata-útlevéllel utazgatott.

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

Hollywood ismét eleget tett a liberális elvárásoknak: az lehetsz, ami lenni akarsz

szabad vasárnap

A Sebezhetetlen és a Széttörve folytatásaként M. Night Shyamalan univerzumának újabb fejezetéhez érkeztünk. Van az a hollywoodi legenda, hogy Shyamalan minden nagyon jó filmjére jut egy igazán rossz. A legenda sajnos ismét igaznak bizonyult, az Üveg ugyanis nem lett más, mint egy darabokra tört álom.

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

Salvini pártját nem lehet megállítani: tovább erősödött a Liga támogatottsága

amerika, london, párizs

Megközelíti a 36 százalékot a Matteo Salvini vezette olasz kormánypárt, a Liga támogatottsága egy szombaton közölt közvélemény-kutatás szerint, amelynek eredménye a Liga egyeduralmát mutatja ki az országban négy hónappal az európai parlamenti választások előtt.

A téves párhuzam

A téves párhuzam

kétharmad

A mostani tüntetéssorozat miatt a balliberális médiumok, illetve politikum egyre gyakrabban emlegeti 2006-ot. A két esemény között párhuzamot vonni nemcsak téves, veszélyes, hanem nettó butaság - erre világított rá az Echo TV Informátor című műsora.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Az "Árnyékszékkormány"

Megtámadták a tüntetők az Echo TV stábját

Az Echo TV kollégái kint vannak a budapesti demonstráción, többen az operatőrre támadtak. A rendőröknek kellett közbeavatkozniuk.

Az Index fake news gyár megint hírt hamisított: most éppen Székesfehérvárról

A tények és a valóság egyáltalán nem érdekli a ballib álhírgyártó médiumokat. A minden áron az ellenzéket propagálni akaró nagy igyekezetében az Index most épp a valójában történteknek az ellenkezőjét közölte a Székesfehérvár pénteki közgyűléséről megírt álhírében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére