Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Továbbra is rejtély honnan kapja a tízmilliókat a Soros-féle Migration Aid

2017. június 26. 07:28

A migrációs válságkor megjelenő Soros-szervezet pénzforrásai hivatalosan rejtélyesek, bár sejthető honnan kapják a tőkét. Mivel a szervezet nem számolt el a vagyonával, azt sem lehet tudni, mire költötték a milliókat.

Ötven és százmillió forint közötti bevétele származhatott adományokból a Migration Aidnek, amióta 2015. június 29-én, még mint jogi személyiséggel nem rendelkező mozgalom megkezdte működését a Keleti pályaudvarnál – írja a Magyar Idők.

Elsőként a Vállalkozók Klubja Egyesület számlájára gyűjtöttek pénzt. Az egyesületet már akkor is a MigAid egyik megálmodója, – a tavaly óta létező Civil Ellenzéki Kerekasztal arca – Ujhelyi Sándor vezette, aki később elmondta: ezzel a gyakorlattal néhány hét után a személyét ért támadások miatt felhagytak.

Az interneten fellelhető adatok alapján addigra viszont a Soros Györgyhöz köthető szervezet már létrehozott egy PayPal-fiókot. Honlapjukon július 7-i dátummal jelent meg az a felhívás, amelyben az új, virtuális számlára kérik a hozzájárulásokat, ám egy ideig a Vállalkozók Klubja Egyesület számlájára is gyűjtötték a pénzt.

A PayPal egyébként remek megoldás a transzparenciát folyamatosan hirdető milliárdos számára, hiszen az itt lévő számlaadatokhoz senki nem férhet hozzá, még az adóhatóság sem, így az is láthatatlan maradt, hogy kitől és mennyi pénz érkezett adomány gyanánt.

Egy korábbi cikkünkből szintén kiderül, hogy a szervezetről még azt is nehéz kideríteni,  pontosan hova és hogyan van bejegyezve, valamint milyen módon kapja támogatásait, magyarán teljességgel átláthatatlan és gyanús a működése.

A Migration Aid egykori szóvivője, Zsohár Zsuzsanna 2015-ben többször is elmondta, hogy jogi személyiség és bankszámla híján készpénzmentesen működnek, a pénzadományok nyomát azonban nem lehetett eltüntetni, s mint kiderült, az első néhány hónapban húszmillió forintot bőven meghaladó bevétele volt a MigAidnek, amivel soha sem számoltak el tételesen.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

Lelassul a Csillagok háborúja multikulturális világa

szabad vasárnap

A Star Wars-univerzum kétségkívül generációkat meghatározó világ a filmtörténelemben. Az első trilógia klasszisra sikeredett, a folytatások viszont már hagytak némi kívánnivalót maguk után.

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

Több ezer felhasználó személyes adatát adta ki a Google

amerika, london, párizs

A techóriás több száz appnak továbbítja a Gmail-felhasználók adatait, pedig ezen gyakorlatát a tavalyi évben elvileg befejezte. Ismét megkérdőjeleződik ezzel a techóriások megbízhatósága.

Cseh lap: kettős mércét alkalmaz az EU Magyarország esetében

A Mladá Fronta Dnes című cseh liberális napilap pénteki jegyzetében írt Magyarországról.

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban

amerika, london, párizs

Folytatódik Trump főbírójelöltjének állítólagos zaklatási botránya. Brett Kavanaugh vádlója feltételeket szab a szenátusi meghallgatásához, közben pedig újabb részletek derültek ki az ügyről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére