Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szép lassan kiirtják a kacsin keresztényeket

2018. május 14. 13:20

Ameddig a világ szeme a rohingyák mészárlására figyel, addig szinte senki sem foglalkozik azzal, hogy a mianmari kormány kiirtja a kacsin keresztényeket.

Tömegesen menekülnek a rohingyák Mianmarból, ám senki sem szól semmit az ország északi részén fekvő Kacsin tartományról, ahol brutális háború folyik a keresztény kisebbség és a kormány milicistái között.

A kínai határ közelében fekvő tartományban körülbelül 1 600 000 ember él, többségük keresztény.

Mianmar 1948-ban nyerte el függetlenségét a britektől, akkor önrendelkezési jogot ígértek a tartománynak. Azonban a mianmari kormány katonai puccsát követően 1961-ben megalakult a Kacsin Függetlenségi Hadsereg (KIA), azóta pedig – ugyan megszakításokkal, de – zajlanak a véres összecsapások a felkelők és a mianmari hadsereg között.

Amikor Aun Szan Szu Kji 2016-ban hatalomra került, mindenki azt remélte, hogy sikerül véget vetnie a harcoknak, a rohingyákat érő tömeges jogsértéseket követően azonban Kacsinban is elszabadultak az indulatok.

A mianmari kormányfő tűzszünetre szólította fel az egymással harcoló csoportokat, de a KIA egészen addig nem hajlandó letenni a fegyvert, ameddig az indonéz hadsereg a kacsinok településeit bombázza. Legutóbb április elején újultak ki a harcok Kacsin szövetségi államban, miután a hadsereg légicsapásokat hajtott végre válaszul arra, hogy a Kacsin Függetlenségi Hadsereg nevű lázadócsoport azzal fenyegetőzött, hogy visszafoglalja korábban ellenőrzött területeit.

Április óta már több mint 6 800 embernek kellett elhagynia lakhelyét a harcok miatt. Az elmúlt évtizedben pedig már 130 000 ember kényszerült elhagyni az otthonát. Sokan a dzsungelben vagy a konfliktuszónában ragadtak. A harcok elől menekülő civilek közül többeknek, köztük várandós nőknek, időseknek és sebesülteknek sürgős orvosi segítségre lenne szükségük. A nem kormányzati szervezetek egyelőre hiába kérvényezték, hogy kihozhassák a dzsungelben rekedt embereket, a hatóságoktól nem kaptak engedélyt erre. A segélyszervezetek eközben arra panaszkodnak, hogy blokkolják a segélyszállítmányaikat, sem élelmet, sem egyéb életmentő ellátmányt nem tudnak a dzsungelben ragadt rászorulóknak eljuttatni. A segélyszállítmányok blokkolása a nemzetközi jog megszegését jelenti.

A kereszténység a legüldözöttebb vallás

Minden öt olyan ember közül, akit a vallása miatt üldöznek a világon, négy keresztény, vagyis kimondhatjuk, hogy ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás. A keresztények a történelem során sosem szenvedtek el annyi atrocitást, mint manapság – írta tanulmányában az Aid to the Church in Need nevű katolikus segélyszervezet, amely tizenhárom országban tizenkét éven keresztül vizsgálta a keresztények sorsának alakulását.

A jelentés szerint Jézus Krisztus híveinek száma drasztikusan csökken a Közel-Keleten: a polgárháború sújtotta Szíriában öt év alatt másfél millióról 500 ezerre apadt, míg Irakban a nyugati országok 2003-as megszállása előtti másfél millió helyett ma 250-300 ezerre tehető a keresztények száma. Üldöztetésükben és kiirtásukban nagy szerepet vállalt az Iszlám Állam, amely 2014-ben mindkét országban nagy területeket szerzett meg magának.

A tanulmány emlékeztet arra, hogy a keresztények és más kisebbségek kiirtása kifejezett célja a helyi iszlamista csoportoknak például Egyiptomban és Nigériában is. Múlt heti közös felhívásukban a német katolikus püspöki konferencia és a német evangélikus egyház is arra figyelmeztetett, hogy a Közel-Kelet egyes részein néhány éven belül teljesen eltűnhetnek a keresztények. Az Aid to the Church in Need bírálta az ENSZ-t, a nyugati kormányokat és a sajtójukat, mert az emberi jogok iránti aggodalmuk az etnikai, szexuá­lis és nemi alapú diszkrimináció különböző eseteire fókuszál, a keresztényekre azonban nem terjed ki.

A Center for the Study of Global Christianity nevű amerikai kutatóközpont 2016-os összegzése szerint tavalyelőtt mintegy 90 ezer keresztényt öltek meg vallása miatt, a halálesetek többsége, 70 százaléka azonban afrikai törzsi harcok következménye. További 500-600 millió keresztény nem gyakorolhatja szabadon a vallását – olvasható a jelentésben.

A bécsi székhelyű Keresztények Elleni Európai Intolerancia és Diszkrimináció Figyelőközpontjának (OIDAC) legújabb jelentése szerint egyre növekvő ellenségeskedés tapasztalható Európában is a keresztények irányába. A szervezet statisztikái szerint a legutóbbi jelenés óta több mint 500 olyan esetet regisztráltak Európa-szerte, melyek során egy keresztény a hite miatt intoleranciával, diszkriminációval szembesült. A 2015-ös migránskrízis óta egyre nő az ilyen esetek száma.

Az OIDAC által közzétett dokumentum szerint világszerte több mint 200 millió keresztény ember van üldöztetésnek kitéve, a legutóbbi jelentés óta pedig több mint 3000 keresztényt gyilkoltak meg, ami azt jelenti, hogy az áldozatok száma megkétszereződött az előző időszakhoz viszonyítva.

A pápa is aggódik

Tavaly Ferenc pápa is megszólalt a keresztényüldözés kapcsán. A keresztényüldözések első évszázadaiban sem haltak annyian mártírhalált, mint ma – állítja az egyházfő. Ferenc pápa szerint egyre aggasztóbb méreteket ölt a keresztények üldözése, amely felett "senki sem hunyhat szemet."

Magyarországon kereszténydemokrácia épül

Orbán Viktor szerint a magyarok válasza a megváltozott világra nem más, minthogy a liberális demokrácia bütykölése helyett inkább felépítettük a XXI. századi kereszténydemokráciát. Ez garantálja az ember méltóságát, szabadságát és biztonságát, megvédi a férfiak és nők egyenjogúságát és megvéd az antiszemitizmus ellen is. Emellett megvédi a hagyományos családmodellt, a keresztény kultúrát, és esélyt ad nemzetünk fennmaradására és gyarapodására – fejtette ki Orbán Viktor.

Orbán: mi kereszténydemokraták vagyunk és kereszténydemokráciát akarunk

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

Kiderült, mégsem egy átlagos hajléktalan késelt és lövöldözött Franciaországban

amerika, london, párizs

Miután kedd este négy ember súlyosan megsérült egy ismeretlen tettes által elkövetett marseille-i késes támadásban, a bevándorláspárti média már kész tényként közölte, hogy nincs ok az aggodalomra, csupán egy hétköznapi hajléktalanról van szó. Ez azonban nem volt igaz.

Tarlós István útépítési programot indít az összes budapesti földút leaszfaltozására

Szilárd útburkolattal látják el az összes budapesti földutat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak az aszfaltozásra - jelentette be Tarlós István. A budapesti főpolgármester emellett még repülészárlat elrendelését is kezdeményezi az éjfél és reggel öt óra közötti időszakra a Liszt Ferenc repülőtér környékén lakók nyugalma biztosítása érdekében.

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

A bevándorláspárti német Zöldek megint a Fidesz miatt sivalkodnak

amerika, london, párizs

A nyíltan bevándorláspárti német Zöldek azt követelik Webertől, hogy rakja ki a Fideszt az Európai Néppártból. Hans-Peter Friedrich, a német szövetségi parlament alsóházának, a Bundestagnak a bajor konzervatív alelnöke viszont határozottan visszautasította pénteken Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök azon megjegyzését, hogy a Fideszt ki kellene zárni az európai pártcsaládjából.

Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére