Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szemelvények a világsajtóból

2016. március 10. 10:18

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Európában a menekültek újraelosztása sürgősen szükséges” – jelentette ki Stefan Löfven svéd miniszterelnök hozzátéve: „egyetlen állam se választhatja ki csak a jót magának. Azon országokat, amelyek nem fogadnak be menekülteket, ki kell zárni a schengeni övezetből” – idézi őt a német gazdasági-politikai hírportál.


Oroszország hamarosan a globális kőolajellátás 73 %-át irányíthatja. Az oroszok szerepe a jelenlegi olajválságban jelentősen változik. Szaúd-Arábia befolyásának gyengülésével Moszkvának mind nagyobb szerep jut az olajár meghatározásában. Ha az OPEC-államok megegyezésre tudnak jutni, Oroszország a kezében tarthatja a globális olajellátás nagy részét. Oroszországgal, Katarral, Szaúd-Arábiával és Venezuelával formálódik egy új olajkartell, amelyen belül, ha sikerül egyetértést kialakítani, Oroszország vezető szerepe erősödik.

POLITICO

Donald Trump felívelése kétségbe vonja az európai háború utáni rendet” címen a mértékadó, uniós ügyekre szakosodott portál arról ír, hogy „sok európai politikus és diplomata végre szembe néz azzal a döbbenetes kilátással, hogy még  George W. Bushnál is rosszabb lehet az amerikai elnök. És az igazi félelem az, hogy ha Donald Trumpot megválasztják, a ma ismert Nyugat azt nem éli túl”. A német Der Spiegel magazin a címoldalán hozott Trump fotó alá ezt nyomtatta: „Őrület”. Noha Bush a 2003-as iraki invázióval súlyosan károsította a nyugati szövetséget, Washington minden kapcsolatát fenntartotta Európával és sohasem vonta kétségbe azt, hogy a Nyugat fő védelmezője. Trump ugyanakkor kijelentette, hogy a Nyugat többi országának a saját lábán kell állnia, és hogy fütyül a hagyományra. Brüsszelt elviselhetetlen helynek nevezte; Németországot és Svédországot katasztrófának, és Angela Merkel nyitott kapus migrációját elmebetegnek. Trump gyengítené a NATO-t, miközben dicséretekkel halmozza el Putyint. Ana Palacio, a lapnak nyilatkozó volt spanyol külügyminiszter kijelentette, „a liberális rend hibáit orvosolni kell, de nem aláaknázni, nevetségessé tenni vagy eltorzítani azt”.

THE WALL STREET JOURNAL

Miután évtizedeken át az egymás után következő republikánus és demokratikus elnökök mindegyike azt szorgalmazta, hogy nyissák az amerikai és globális piacokat, most mindkét pártban eluralkodott a szabadkereskedelemmel szemben mutatkozó ellenérzés, kezdi cikkét a globális amerikai lap. A Demokrata Pártban többen a jelentősebb munkahelyvesztéseket és alacsony bérekért a szabadkereskedelmi egyezményeket okolták. Trump kifejtette, mennyire ellenzi a Csendes-óceániai és egyéb szabadkereskedelmi egyezményeket, és a demokratapártiak részéről ugyanilyen hangokat hallat Bernie Sanders is.

THE ECONOMIST

25 évvel ezelőtt, a kommunista rendszer összeomlásakor az albánok menekültek törékeny csónakjaikon az olaszországi Brindisi partjai felé. Most az albán hatóságok azért kezdtek aggódni, hogy a görög-macedón út lezárásával feléjük igyekeznek Szíriából, Afganisztánból és Irakból, olvasható a globális brit hetilapban.

RUSSIA TODAY

Az ENSZ humanitárius katasztrófától óv Jemenben. Az országot hatalmas méretű éhínség fenyegeti. Az éhezőknek csupán a 64 %-át érik el a segélyszállítások. A világszervezet szerint az ország a katasztrófa küszöbére érkezett, jelenti az orosz globális tévéhálózat német nyelvű portálja.

HAARETZ

Donald Trump amerikai elnökként „mesés” kaszinó- és szállodakomplexumot, plusz golfpályát építene és műfüvet telepítene a Gázai övezetben, mert szerinte az vezetne a békéhez. Az angol nyelvű izraeli lap Trump ez irányú beszédét azzal kommentálja, hogy  késdobálás helyett Trump jobbnak látja a kockadobálást. Trump ugyanakkor „szép falat” is akar emeltetni a blokád alatt álló övezet határára. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Bekérették a svédek a stockholmi magyar nagykövetet

A Magyar Hírlap a helyi közmédiára hivatkozva ír arról, hogy a múlt héten kirobbant diplomáciai botrány tovább eszkalálódott Svédország és Magyarország között.

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az Európai Parlamenti választásoknak"

Gál Kinga: "Soha nem volt még ekkora tétje az Európai Parlamenti választásoknak"

csak neked, csak most

Rendhagyó interjú Gál Kinga EP-képviselővel Európa jelenéről és a májusi Európai Parlamenti választások tétjéről.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Erről szólhat a mai nap.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére