Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szemelvények a világsajtóból

2016. március 10. 10:18

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Európában a menekültek újraelosztása sürgősen szükséges” – jelentette ki Stefan Löfven svéd miniszterelnök hozzátéve: „egyetlen állam se választhatja ki csak a jót magának. Azon országokat, amelyek nem fogadnak be menekülteket, ki kell zárni a schengeni övezetből” – idézi őt a német gazdasági-politikai hírportál.


Oroszország hamarosan a globális kőolajellátás 73 %-át irányíthatja. Az oroszok szerepe a jelenlegi olajválságban jelentősen változik. Szaúd-Arábia befolyásának gyengülésével Moszkvának mind nagyobb szerep jut az olajár meghatározásában. Ha az OPEC-államok megegyezésre tudnak jutni, Oroszország a kezében tarthatja a globális olajellátás nagy részét. Oroszországgal, Katarral, Szaúd-Arábiával és Venezuelával formálódik egy új olajkartell, amelyen belül, ha sikerül egyetértést kialakítani, Oroszország vezető szerepe erősödik.

POLITICO

Donald Trump felívelése kétségbe vonja az európai háború utáni rendet” címen a mértékadó, uniós ügyekre szakosodott portál arról ír, hogy „sok európai politikus és diplomata végre szembe néz azzal a döbbenetes kilátással, hogy még  George W. Bushnál is rosszabb lehet az amerikai elnök. És az igazi félelem az, hogy ha Donald Trumpot megválasztják, a ma ismert Nyugat azt nem éli túl”. A német Der Spiegel magazin a címoldalán hozott Trump fotó alá ezt nyomtatta: „Őrület”. Noha Bush a 2003-as iraki invázióval súlyosan károsította a nyugati szövetséget, Washington minden kapcsolatát fenntartotta Európával és sohasem vonta kétségbe azt, hogy a Nyugat fő védelmezője. Trump ugyanakkor kijelentette, hogy a Nyugat többi országának a saját lábán kell állnia, és hogy fütyül a hagyományra. Brüsszelt elviselhetetlen helynek nevezte; Németországot és Svédországot katasztrófának, és Angela Merkel nyitott kapus migrációját elmebetegnek. Trump gyengítené a NATO-t, miközben dicséretekkel halmozza el Putyint. Ana Palacio, a lapnak nyilatkozó volt spanyol külügyminiszter kijelentette, „a liberális rend hibáit orvosolni kell, de nem aláaknázni, nevetségessé tenni vagy eltorzítani azt”.

THE WALL STREET JOURNAL

Miután évtizedeken át az egymás után következő republikánus és demokratikus elnökök mindegyike azt szorgalmazta, hogy nyissák az amerikai és globális piacokat, most mindkét pártban eluralkodott a szabadkereskedelemmel szemben mutatkozó ellenérzés, kezdi cikkét a globális amerikai lap. A Demokrata Pártban többen a jelentősebb munkahelyvesztéseket és alacsony bérekért a szabadkereskedelmi egyezményeket okolták. Trump kifejtette, mennyire ellenzi a Csendes-óceániai és egyéb szabadkereskedelmi egyezményeket, és a demokratapártiak részéről ugyanilyen hangokat hallat Bernie Sanders is.

THE ECONOMIST

25 évvel ezelőtt, a kommunista rendszer összeomlásakor az albánok menekültek törékeny csónakjaikon az olaszországi Brindisi partjai felé. Most az albán hatóságok azért kezdtek aggódni, hogy a görög-macedón út lezárásával feléjük igyekeznek Szíriából, Afganisztánból és Irakból, olvasható a globális brit hetilapban.

RUSSIA TODAY

Az ENSZ humanitárius katasztrófától óv Jemenben. Az országot hatalmas méretű éhínség fenyegeti. Az éhezőknek csupán a 64 %-át érik el a segélyszállítások. A világszervezet szerint az ország a katasztrófa küszöbére érkezett, jelenti az orosz globális tévéhálózat német nyelvű portálja.

HAARETZ

Donald Trump amerikai elnökként „mesés” kaszinó- és szállodakomplexumot, plusz golfpályát építene és műfüvet telepítene a Gázai övezetben, mert szerinte az vezetne a békéhez. Az angol nyelvű izraeli lap Trump ez irányú beszédét azzal kommentálja, hogy  késdobálás helyett Trump jobbnak látja a kockadobálást. Trump ugyanakkor „szép falat” is akar emeltetni a blokád alatt álló övezet határára. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére