Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szemelvények a világsajtóból

2016. március 9. 10:08

POLITICO

Az EU retteg attól, hogy feldühítse Erdogant” címmel az uniós ügyekre szakosodott vezető portál megszólaltatta Sevgi Akarcesmét, a török hatóságok által elfoglalt legnépszerűbb török médium, a Zaman kiadásában megjelenő angol nyelvű Today’s Zaman főszerkesztőjét. Elmondta, Brüsszel fél attól, hogy megsértse a török vezetőket, mert a menekültek beáramlásától retteg. Ez egy racionális világban érthető, de az eszmék és értékek világában az Európai Unió nem ér fel saját filozófiájához. A főszerkesztő asszony kijelentette: „sajnálatos, hogy saját értékeiket sértik meg. E pillanattól kezdve bármikor értékekről beszélnek, súlyos hitelességi problémáik lesznek.” Azt is elmondta, őszintén sem Brüsszel, sem Ankara nem hisz abban, hogy Törökország bármikor is tagja lehetne az EU-nak. Mindkét fél csak úgy tesz, mintha hinne benne.

DEUTSCHE WIRTSCHAFTS NACHRICHTEN

Szemben a brüsszeli és német hivatalos, optimista hangokkal, a törökökkel március 18-án kötendő migránsügyi megállapodást illetően a török politikusok egyáltalában nem derülátó hangokat hallatnak hazájukban – írja a német gazdasági-politikai hírportál. Recep Tayyip Erdogan török elnök éppen hétfőn, a brüsszeli csúcs napján mondta Ankarában, hogy „eddig tíz milliárd dollárt adtunk ki a hazánkban lévő 3 millió emberre. Az európaiak azt mondják, hogy nem akarnak menekülteket. De nem mi vagyunk, akik  hozzájuk akarják küldeni őket. A tengeren át utaznak, és egy részük meghal. Eddig csaknem 100 000 menekültet mentettünk meg a vízbefulladástól. Ez a különbség köztünk és köztük. Ha a nyugati államoknak tényleg olyan fontosak a nők jogai és az emberi jogok, akkor, kérdezem én, miért teljesen mindegy nekik nők és gyermekek százezreinek halála Szíriában? Ezt a modellt akarják most Szíriára és Észak-Afrikára erőltetni. De ezt nem engedjük.

DIE WELT

Tegnap este a szlovén belügyminiszter bejelentette: országa éjféltől már nem enged át menekülteket, azaz lezárja előttük határait – írja a német lap. Röviddel ezután Belgrád is ugyanilyen intézkedéseket jelentett be. Brüsszelben arról vitáznak, hogy a balkáni migránsútvonalat lezárják-e, és most a két ország tényeket teremtett, miközben Merkel kancellár türelemért esdekel.

FINANCIAL TIMES

Példátlan, ami most történik a háttérben az EU-ban a menekültkérdésben – írja a globális brit lap, amelynek több uniós diplomata is nyilatkozik neve mellőzését kérve. A németek egyenesen pánikban vannak és össze-vissza csapkodnak. Tusk, az Európai Tanács elnöke jó képet vág ahhoz, hogy a németek a háta mögött tárgyalnak Ankarával és győzködik a törököket merész megállapodások megkötésére. Merkel dühös volt, hogy Tusk nyilvánosan kijelentette, az uniós határok lezárultak a gazdasági migránsok előtt, de végül ez hasznos lehet a kancellárnak, akinek elsőrendű belpolitikai érdeke a bevándorlók számának csökkentése.

FOREIGN POLICY

A Fehér Ház a Haaretz nevű izraeli lap értesülésétcáfolva kijelentette, annak fordítottja az igaz: noha Netanjahu izraeli miniszterelnök azzal indokolta amerikai útja lemondását, hogy Obama elnök nem kíván vele találkozni, éppen Netanjahu volt az, aki az amerikai elnök meghívását a találkozásra elutasította. A Fehér Ház dühödten reagált a hamis hírre – írja az amerikai külpolitikai folyóirat portálja.

PRESS TV

Rendkívüli találkozót tart Dzsakartában, Indonézia fővárosában az Iszlám Együttműködés Szervezete, amelyen Mohamed Dzsavad Zarif iráni külügyminiszter szólal fel „a cionista rezsim lépéseiről és a muzulmán világgal szembeni fenyegetéséről” – jelentette az iráni globális tévéadó Zarif megérkezését követően. Zarif dicsérte az indonéz kormányt, hogy a kellő időben adott helyet a tanácskozásnak.

HAARETZ

Rendkívül jelentős felmérésként értékeli az angol nyelvű izraeli lap azt a felmérést, amelyet a washingtoni Pew Research végzett Izraelben. E szerint az izraeliek csaknem fele azt szeretné, ha az arabokat kiűznék Izraelből. A portál tegnap esti híre ma reggelre a teljes világsajtót bejárta.

THE DAILY MAIL

Bikinis lánygárda alakult, hogy a svédországi Kalmar városának uszodájában ne molesztálják a nőket – írja a brit lap. Egyikük, a 24 éves Siri Bernhardson ápolónő azt nyilatkozta a lapnak, elegük van abból, hogy fiatalemberek taperolják az uszodában lévő nőket és ezért alakították meg a Tapizógárdát. Ez a jelenség azonban előfordul koncerteken, állomásokon is. A legtöbb áldozat szégyell feljelentést tenni a rendőrségen.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze egy ideig lehet mindent az isiászra fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére