Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
889
 
 
 
 

Szájzsonglőrök és szellemi csepűrágók ellenoffenzívában

Olvasói vélemény | szerző: Verbális libsiböllér

2018. június 26. 21:15

Olvasói vélemény.

Idestova több mint tíz esztendeje már, hogy a Gyurcsány-kúrmány rossz emlékű SZDSZ-es gazdasági minisztere egyszer elszólva magát kijelentette, hogy egyes kutatóintézetekben csak haszontalan papírmunka folyik. Talán egész dicstelen politikai pályáján ez volt az egyetlen őszinte, igaz és jogos észrevétele.

A házukat égni érző, az egzisztenciájukat féltő humán értelmiségi életművészek persze azonnal (f)éktelen offenzív teátrális hangoskodásba kezdtek, másokat fellármázva, és szövetségeseket keresve, erősen sérelmezve, hogy a támadás éppen a saját táborukból, belülről érkezett. Miniszterük pedig hamar megbánta az átgondolatlan és elhamarkodott lépést, előzetesen nem is sejtve, hogy miféle darázsfészekbe nyúlt.

Az erőszakos egoista érdekcsoport eredményes ellenakciója nyomán néma csend támadt, és bár a jobboldali sajtó néha firtatta, hogy az MTA bizonyos intézeteiben milyen Eldorádó az élet, egyesek csak statisztálni járnak be, mások meg csak életjáradéknak tekintett fizetésükért, háborítatlanul élték tovább jól szituált kényelmes, komfortos világukat a mai napig.

Még az 1970-es évek legelején egy napon arról tudósított az esti híradó, (véletlenül pont arra jártak) hogy néhány hosszú hajú fiatal napközben hippitüntetést rendezett a Margit híd pesti hídfőjénél. Jelszavuk állítólag ez volt: „ Munka nélkül kenyeret!"

(Feltehetően az akciót inkább a szemközti fehér épületből szervezhették az MSZMP Agitációs és Propaganda Osztályának boszorkánykonyháján, a BM III-as Főcsoportfőnökségének  aktív közreműködésével, az „oszd meg és uralkodj" elv alapján uszító módon generációs ellentéteket szítva, és gátolva minden kommunistaellenes egységfront kialakulását)

Az idő tájt senki nem gondolta komolyan, hogy ez az idillikus követelés, a Kánaán, ha nem is össztársadalmi, de lokális szinten egyszer majd megvalósul.

A "politikailag inkorrekt" sajtóban nemrég olvashattuk, miféle „művek" születtek az un. szellemi „műhelyekben" – mert az ott ténykedők sajátos értelmezése szerint manapság műhelynek számít nemcsak ahol dolgoznak, hanem az is, ahol dióznak, tollszárakat napszámba rágnak, forgatnak.

Valószínűtlen, hogy a géplakatos, a traktoros, a kőműves, az olvasztár, a villanyszerelő vagy a vidék, pl. Kelet-Magyarország tanyavilága vevő lenne az ilyesfajta zavarosságokra, amelyek belföldön legfeljebb csak arra valók, hogy a belpesti szubkultúrában az affektáló entellektüeleknek legyen min nyáladzani, vagy a Liberális Klubban rendezett Irodalmi esten felolvassák őket.

Külföldön pedig a pályaudvarokon a nyakukban Refugees Welcome táblával, könnyes szemmel tapsikoló, ujjongó, az áhítattól átszellemült arcú ábrándos, kifinomult beteg mimóza lelkek, Oslo-Göteborg-szimptómás jóléti idióták a célközönség.

Egy anekdota szerint egy király fővesztés terhe mellett megparancsolta a szakácsának, hogy a másnapi ebédre olyat készítsen neki, amit eddig még nem. Séfünk nagy bajban volt, mert ezidáig már minden létező ételféleséget megcsinált urának, ezért kényszerű kínjában megfőzte a biomasszát, (arról nem szól a történet, hogy emberi, vagy állati eredetűt) melyet aztán ezüsttálcán, pompás körítésekkel, fanfárok és harsonák hangja közepette díszegyenruhás személyzet tálalt fel a gazdagon terített asztalra. És a király megette.

Kisszámú halandzsőr, handabandőr városlakó entellektüel hasonló látványos, impozáns, demonstratív külsőségek között próbálja politikai-szellemi biomasszáját feltálalni, és velünk megetetni. Egyidejűleg igyekeznek saját magukat és fércműveiket szentesíteni, tabusítani, önajnározó, magasztaló jelzős szerkezetekkel ellátni és körbebástyázni, mint „európai, modern, felvilágosult, tudós, nyílt, haladó szellemű, demokratikus, társadalomtudományi", stb.

Az e cikkhez hasonló, létjogosultságukat alapjaiban megkérdőjelező külső bírálatok ellen összezárnak, és sündisznó alakzatba helyezkedve előadói teljesítéseket produkálnak. Képi jelenetbeállításaik ilyenkor a vérig sértett őrgróftól a tragikus hősön át az üldözött mártírig terjednek.

„Félő, hogy elindul a kutatók elvándorlása" - nyilatkozta álaggodalommal vegyített fenyegetését az MTA csúcsszerve. Borzalmasan meg vagyunk ijedve, nem is tudjuk, hogy viseljük majd el ezt a hatalmas csapást. Talán a genderes, drogos, meleges, transzneműs, migránsos „kutatók" kiválására inkább az elemi matematika szabályai érvényesek, miszerint a mínusz mínusz az plusz.

Egy valódi, atomfizikai, kémiai, biológiai stb. kutatóintézetnek jelentős az anyag és eszközigénye, laboratóriumokra, műszerparkra, ciklotronokra, részecskegyorsítókra, gázkromatográfokra, spektrofotométerekre, központi szerverre, stb. van szüksége, melyek egyben erősen helyigényesek is.

Ezzel szemben a „társadalomtudományi" irományok előállításához mindössze papír és golyóstoll szükséges, vagy egy laptop, és ezért végezhető akár az árokparton, meg az erdőszélen is.

Joggal merül fel a kérdés, hogy szükséges, logikus és gazdaságos-e ilyen profilokkal kőépületeket, intézményeket drága pénzeken fenntartani?

Mert ugyanezen okokból az elmúlt 28 évben Magyarországon már szinte mindent zártak be, vagy privatizáltak, nem kímélve bányát, kohót, gyárat, kórházat, iskolát, óvodát, laktanyát, stb.

Vajon ezen mihaszna improduktív szféra összehangolt agresszív, lármás, erőszakos demagóg érdekérvényesítő fellépése meddig írhatja még felül a racionális gazdasági szempontokat?

Szerencsére az első lépés már megtörtént a visszás ekoparazitológiai helyzet orvoslására, mert a közpénzekkel szembeni legfőbb követelmény az átláthatóság, és az átvilágíthatóság. Nem tűrhető tovább, hogy a „kutatás szabadsága" hamis ürügyével leplezve amolyan bőségszaruként, és Csáki szalmájaként kezelve két kézzel szórják, herdálják az adófizetők pénzét. Nem tartható az a kettősség sem, hogy a finanszírozás állami, az elköltése maszek alapú legyen, minden kontroll felett álló személyek által.

Az állami szerveknek nemcsak joguk, hanem kötelességük is ellenőrizni az általuk fenntartott szerveknek juttatott anyagi források útját, és a köz javára történő felhasználását, ha kell a büntetőjog eszköztárának igénybevételével is.

Mert az elmúlt évtizedekben számtalan büntetőper tárgyai voltak díjazások, javadalmazások, vagy kifizetések, mögötte tényleges teljesítés, munkavégzés nélkül.

Ezt a cikket egy olvasónk írta. Amennyiben Te is kedvet kaptál, várjuk írásodat a velemeny@888.hu címre. A további részletekről itt olvashatsz.

OLVASTAD MÁR?

889
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

Megfenyegetted a Facebookot? Tudnak róla és talán már rajta is vagy a listájukon

century-on

A Facebook követi és listázza azokat a felhasználókat, akiket "kockázatosnak" ítél, különös tekintettel azokra, akik a cég valamely dolgozóját, vezetőjét fenyegették meg.

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

Rendkívüli állapotot hirdet ki Trump, hogy megépülhessen a fal a mexikói határon

amerika, london, párizs

Rendkívüli állapotot hirdet ki Donald Trump amerikai elnök annak érdekében, hogy a kongresszus megkerülésével előteremthesse a mexikói határra ígért fal megépítéséhez szükséges pénzösszeget.

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

Így sivalkodtak a bevándorláspártiak a magyar gyermekekről szóló akcióterv miatt

kétharmad

Szülesztő program, fércmű, szemétség, asszonyhitel - ilyen szavakkal illették az ellenzékiek a kormány által meghirdetett hétpontos családvédelmi akciótervet.

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

A bevándorlókat választaná az osztrák baloldal az emberek biztonsága helyett

amerika, london, párizs

Herbert Kickl belügyminiszter biztonságpolitikai okokból módosítaná az osztrák alkotmányt, ám ehhez az ellenzéki képviselők szavazataira is szüksége lenne. A szocialisták és a liberálisok azonban egyelőre nem támogatják a szigorításokat.

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

Köves Slomó szerint nincs erkölcsi alapja a Jobbikkal való szövetségkötésnek

kétharmad

Karácsony Gergelynek a zsidók listázását mentegető kijelentése után most nem az a kérdés, hogy bocsánatot kért vagy sem, hanem az a kérdés, hogy megvan-e az az erkölcsi alap, hogy együtt induljanak egy választáson vagy nincs - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az Echo TV G. Fodor Gábor által vezetett "A nyolcas" című műsorában.

Nem fogadná vissza a brit kormány a dzsihadista feleségnek állt bevándorlót

A 19 éves Shamima Begum csatlakozott az Iszlám Államhoz, de most, hogy a terrorszervezet szétesőben van, már visszatérne Nagy-Britanniába. A szigetország erről hallani sem akar.

A végső csata előtt az ISIS-feleségek el akarták hagyni a csatamezőt, de a terroristák ezt nem engedték

A dzsihadisták feleségei megpróbáltak elmenekülni a végső csata elől, ám a jelentések szerint a terroristák egy része ezt nem engedte, sőt megölték saját feleségeiket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére