Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
közeleg a tél
 
 
 
 

"Soros, szabad identitásválasztása alapján, nem mint zsidó jelenik meg a közéletben"

2017. május 20. 18:58

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a Magyar Hírlap szombati számában megjelent interjújában beszélt többek között a zsidóság hazai, és nemzetközi helyzetéről.

Köves Slomó az interjúban úgy fogalmazott, hogy itthon a zsidóság egyfajta reneszánszát éli: rengeteg ugyanis a kulturális rendezvény, szabadtéri fesztivál és kiállítás, amely a zsidó közösségre fókuszál.

Fotó: Kozma Zsuzsi
Nem ilyen fényes azonban a helyzet Nyugat-Európában

Nemzetközileg is egyre többen vélik úgy, hogy az antiszemitizmust Nyugatra elsősorban az iszlám hozta vissza. Köves Slomó szerint az mindenképp konstatálható tény, hogy a Franciaországban és Belgiumban élő zsidó közösséget egyre inkább áthatja a félelem.

Csak remélni tudjuk, hogy az iszlám szélsőségességtől fűtött erőszaknak […] valahogy sikerül határt szabni.”

Kitért az iszlám jelenlegi helyzetére is, amely szerinte jelenleg nem hasonlítható a másik két ábrahámi vallással, a kereszténységgel és a zsidósággal. Mind a zsidóságnak, mind a kereszténységnek voltak keserű tapasztalatai, ezekből azonban képesek volt tanulni.

Úgy tűnik viszont, hogy az iszlám még nem jutott ennek a folyamatnak a végére”

– véli Köves Slomó.

Kitért interjújában Soros Györgyre is. Úgy fogalmazott, hogy a vele szemben megfogalmazott kritika nem tesz valakit automatikusan antiszemitává:

Soros, szabad identitásválasztása alapján, nem mint zsidó jelenik meg a közéletben, s Izraellel kapcsolatban is van egy sajátos – hitvilágom szerint – nem kifejezetten zsidó értékrendű értelmezése.”

Az EMIH vezetője szerint ehelyett Soros György inkább a globális kapitalizmus befolyásának szimbólumaként tekintendő, ezért antiszemitázni pedig inkább tévképzetekről árulkodik.

Az interjút teljes egészében elolvashatjátok itt.

OLVASTAD MÁR?

közeleg a tél
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Komoly tűzharc után megölték az izraeli katonák a múlt heti rabbigyilkosság gyanúsítottjait

Izraeli katonák csütörtök hajnalban tűzharcban lelőtték a múlt heti ciszjordániai rabbigyilkosság egyik feltételezett elkövetőjét. A helyi média beszámolója szerint másik két embert őrizetbe vettek, a lövöldözésben két izraeli katona is megsebesült.

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

Az USA ingyen fegyverzi fel az oroszok szomszédját

amerika, london, párizs

Az ukrán elnök bejelentette, hogy országa ingyen kapja meg Amerikától a Javelin típusú páncéltörő rakétákat. De 350 millió dollár értékben más fegyvereket is kap.

Közeleg Svédisztán!

Közeleg Svédisztán!

amerika, london, párizs

A felnőttek számára indított nyelvi kurzusok közül most már az arab nyelvűek a legnépszerűbbek. Ez azt is jelenti, hogy ma már többen tanulnak arabul a skandináv országban, mint angolul vagy franciául.

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

"Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud nyújtani"

közeleg a tél

Magyarország egyre biztosabb jövőképet tud minden fiatal számára nyújtani - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a 18. Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

A balos filozófus heves zsidózás közben fejti ki életrajzi könyvében, hogy a Fidesz parasztokból áll

kinyílott a pitypang

Vajda Mihály egykoron még baloldali "sztárértelmiséginek" számított, mára azonban teljesen leamortizálta magát. Önéletrajzi könyvében becsmérlően beszél a magyarokról, parasztoknak nevezi őket, de a zsidókról sem éppen politikailag korrekten nyilatkozik.

Babis február végéig szeretné megalakítani új kormányát

Andrej Babis, a legutóbbi csehországi választásokon a legtöbb mandátumot szerző ANO mozgalom vezetője azt szeretné, ha az új cseh kormányt államfőként Milos Zeman nevezné ki még akkor is, ha elveszíti a jövő heti elnökválasztást, és a kormány február végéig megalakulna - derül ki abból az interjúból, amely csütörtökön jelent meg a Mladá Fronta Dnes című napilapban.

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

Ha minden igaz, lesz új amerikai nagykövetünk

közeleg a tél

A Magyar Idők úgy tudja, a republikánus kötődésű David Corstein lehet hazánkban a következő misszióvezető.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére