Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros Györgyöt szerette volna fényezni a Financial Times

2018. január 16. 18:28

Soros Györgyről és tevékenységének megítéléséről közölt egy nagyobb írást keddi nyomtatott kiadásában a Financial Times. A londoni lap megszólaltatta Kovács Zoltán magyar kormányszóvivőt, valamint Eli Hazant, a Likud izraeli kormánypárt külkapcsolatokért felelős igazgatóját is, akik szerint Soros a választások megnyerése nélkül akarja az egyes országokban a politikai akaratát érvényesíteni.

Az MTI összefoglalója szerint a Financial Times az amerikai milliárdosról szóló cikken belül egy teljes újságoldalt megtöltő, öthasábos interjút is közölt Soros Györggyel, aki a beszélgetésben kijelentette, hogy déjá vu érzése van, egyetlen nagy különbséggel: a domináns ideológia ma a világban a nacionalizmus.

Ezúttal az EU az a szerveződés, amely az összeomlás szélén áll"

– fogalmazott az amerikai milliárdos tőzsdespekuláns.

A Financial Timesban megjelent, az amerikai milliárdost alapvetően támogatni akaró cikk szerint a berlini fal leomlása után a Soros-alapítványok jelképezték a nyugati mintájú demokrácia elterjedéséhez fűződő derűlátást az egykori szovjet blokk országaiban.

Most azonban ugyanezek az alapítványok a nacionalista és nem egyszer autoriter hangok céltáblájává váltak, és ezek a hangok ma sokkal nagyobb befolyást gyakorolnak a térségre a liberalizmus vonzerejének gyengülésével – közli a lap kommentárja.

Emellett a Nyílt Társadalom Alapítvány egy olyan illetékesét is idézi még a Financial Times, aki azt mondta, hogy szerinte a populista politikusok úgy gondolják, a politika az ő tulajdonuk, és ha valaki támogatja az eltérő nézetek kifejezésre juttatását, azt birtokháborításnak tekintik.  

A lap által ugyancsak megszólaltatott magyar kormányszóvivő, Kovács Zoltán viszont ezzel az állásponttal nem értett egyet, és azt mondta a londoni napilapnak:

Sem Soros Györgyöt, sem a nevéhez kötődő szervezeteket soha senki nem választotta meg."

A kormányszóvivő szerint ezek a szervezetek egyértelműen belefolynak annak meghatározásába, hogy miként szülessenek a politikai döntések, és "ez helytelen".

A Financial Times megszólaltatja Eli Hazant, a Likud izraeli kormánypárt külkapcsolatokért felelős igazgatóját is, aki úgy vélte:

Soros György nem tud választásokat nyerni, ezért más módszerekkel igyekszik érvényesíteni elképzeléseit."

Az izraeli kormánypárt, a Likud magas rangú illetékese szerint ez viszont elfogadhatatlan.

Ha segíthetek más szervezeteknek vagy kormányoknak abban, hogy fellépjenek Soros ellen, azt örömmel teszem, mivel olyan ideák küzdelméről van szó, amelyek a világ jövőjét formálhatják"

– mondta Eli Hazan elítélve Soros tevékenységét a londoni napilapban.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

Svájcig rohanna az egyik katalán függetlenségi politikus

amerika, london, párizs

Anna Gabriel katalán függetlenségpárti politikus a svájci közszolgálati televíziónak, az RTS-nek kedden úgy fogalmazott, nem kizárt, hogy Svájcban beadja a politikai menedékjogi kérelmet, ugyanis ha visszautazna Spanyolországba, akkor a bíróság elé kellene állnia, amiért aktív szerepet vállalt a katalán népszavazás előkészítésében.

Több mint kétszázezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unió területére tavaly

A Frontex uniós határvédelmi ügynökség keddi jelentése szerint 2017-ben összesen 205 ezer migráns lépett be illegálisan az Európai Unió területére.

Brüsszel úgy papol a szolidaritásról, hogy közben verik a migránsokat

Miközben Brüsszel kizárólag az európai szolidaritásról, a migránsok befogadásáról és korlátlan szétosztásáról papol, addig egyre több illegális bevándorló panaszkodik arról, hogy rendőri erőszak áldozataivá válnak a belga fővárosban.

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

A liberálisok szerint rasszizmus, hogy nincsenek fekete karakterek egy cseh játékban

kinyílott a pitypang

A balliberális politikai korrektség fasisztái fehér felsőbbrendűséggel vádolják a "Kingdom Come: Deliverance" című cseh számítógépes játékot, mert a XV. századi Cseh királyságban játszódó akció szerepjátékban nincsenek színes bőrű karakterek. A készítők szerint azonban csak azért nincsenek a középkor végén játszódó játékban fekete szereplők, mert a történelmi hűség ezt diktálja.

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztanák a román hatóságokat

szabad vasárnap

Wass Albert-megemlékezés miatt riasztaná a román hatóságokat az Elie Wiesel Intézet, mivel Romániában még mindig háborús bűnösként tartják nyilván a magyar írót.

"Nagy-Britannia nem lesz Mad Max-ország"

Nagy-Britannia az EU-tagság megszűnése után sem züllik "valamiféle sötét jövőképű fikcióból előlépő, Mad Max-stílusú" országgá - mondta kedden a Brexit-tárgyalásokért felelős brit miniszter.

A Rómában elburjánzó migránsválság előrevetíti mi vár Európára, ha nem változik semmi

Rómában a tetőfokára hág a migrációs krízis. Az olasz főváros központját már teljesen megszállták az illegális bevándorlók, ami rettentően megterheli Olaszországot.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb hírei.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére