Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros György szervezeti hálózata Csehországban is aktív

2018. március 21. 21:00

PRÁGA, 21:00

Az amerikai milliárdos az Oroszország befolyásszerzése elleni harcra hivatkozva külön szervezeti hálót működtet Csehországban. A csehek véleménye szerint azonban Soros szervezetei valójában egyáltalán nem is foglalkoznak az orosz befolyásszerzéssel. Ami igazán érdekli az amerikai befektetési mágnás szervezeteit, az tisztán a cseh belpolitika befolyásolása.

Petr Zantovszki, a Prágai Közgazdaságtudományi Egyetem professzora szerint az amerikai milliárdos, Soros György nyilvánvalóan érintett a jelenlegi szlovákiai kormányválság kialakulásában.

A cseh sajtóban nyilatkozó egyetemi tanár ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy Soros keze nem csak Szlovákiába, de Csehországba is elér.

Zantovszki közlése szerint az amerikai befektetési mogul egy olyan civilnek mondott szervezeti hálózatot hozott létre, amelynek tagjai a közép-európai államokban – és így Szlovákiában és Csehországban is – többek között például az orosz befolyásszerzés elleni fellépésre hivatkozva fejtik ki a tevékenységüket.

A prágai tudós azt állítja, hogy  jelenleg Csehországban több ilyen, oroszellenes indokkal létrehozott civil szervezet és médium is működik, amelyek egyébként nem csak a cseh, de a szlovák közvéleményre is képesek hatást gyakorolni.

Ezen szervezetek közé tartozik többek között a Neovlivni.cz, a Hlidacipes.cz  valamint az Európai Értékek Központja is.

A Neovlivni.cz például "Orosz nyomok" címmel egy listát tett közzé az állítólagosan oroszpárti magánszemélyekről és szervezetekről. Az Emberi Jogok Ligájához tartozó  Európai Értékek Központja nevű szervezet pedig Kreml Figyelő címen még egy külön programot is futtat. 

Petr Zantovszki szerint a Soros-féle civil szervezeteknek az "orosz befolyásszerzés elleni" aktivitásában az a legérdekesebb, hogy a tényleges tevékenységük nem tartalmaz semmilyen tudományos vagy bármilyen objektív tényeken alapuló érveket sem.

Az amerikai milliárdos szervezetei a szekértői vélemények helyett tisztán politikai propagandatevékenységet folytatnak."

– mondta a prágai oktató a Soros-szervezetek csehországi aktivitását értékelve. 

A jelenleg is zajló szlovákiai kormányválságról szólva Zantovszki úgy vélte, hogy a körülmények alapján biztosnak látszik Soros érintettsége a válsághelyzet kirobbantásában.

A szlovák miniszterelnök, Robert Fico ugyanis nem hozta volna nyilvánosságra Kyska és Soros titkos személyes találkozójának a 2017. szeptemberi megtörténtét, ha nem rendelkezne információkkal arról, hogy mi is hangzott el a milliárdos és a szlovák államfő találkozóján.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Műmájer vagy, Bono!

Műmájer vagy, Bono!

piszkostizenkettő

Bono nem politizáló zenész, hanem zenélő politikus (persze a gagyi kategóriából). Vagy hogy a politikus kifejezést fajsúlyosabb figuráknak tartogassuk, mondjuk azt, hogy közönséges küldönc, aki történetesen nem papírból olvassa fel a Szabad Nép vezércikkét, hanem merő véletlenségből egy basszusgitáros is álldogál mellette, a háta mögött pediglen egy dobos üldögél.

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

Románia mégiscsak a Tiszáig terjed?

amerika, london, párizs

Románia egyesülésének századik évfordulója alkalmából a keleti szomszédunk már megint túltolja a biciklit, a románok most egy olyan térképpel házalnak, amelyen az országuk határa Debrecenig és Szolnokig, vagyis a Tisza vonaláig terjed.

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

Komolyabb büntetésre számíthatnak a szemetelők

kétharmad

Az illegális szemétlerakás már mindenkinek az agyára megy. Annak érdekében, hogy megfékezzék a szemetelőket, a kormány azt tervezi, bűncselekménnyé minősíti az illegális hulladéklerakást.

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

Csődbe mehet az MSZP: utolsó tartalékaikból vegetálnak

kétharmad

A párttagok Puch Lászlót és Gyurcsány Ferencet teszik felelőssé azért, mert teljesen eladósodott a szocialista párt.

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

Elvették az engedélyét a migránstaxiztató Aquariusnak

amerika, london, párizs

A panamai hajózási hatóság visszavonta az Aquarius nevű civil mentőhajó regisztrációját, a legközelebbi kikötéskor el kell távolítani róla a panamai lobogót, és nem hajózhat ki új regisztráció nélkül - tudatták a hajót bérlő NGO-k.

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

Szijjártó: az ENSZ-nek jogi és biztonsági garanciákat kellene adnia az üldözött keresztények visszatéréséhez

kétharmad

A külgazdasági és külügyminiszter New Yorkban nyilatkozott a távirati irodának.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Az ellenzék rárontott a hazájára

Deák Dániel politológus szerint óriási a tétje a 2019-es EP-választásnak, az Európa jövőjét féltő tömegeknek ez lesz az utolsó lehetőségük arra, hogy változást érjenek el a brüsszeli testületekben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére