Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Soros a bevándorlásellenes Fico-kormányt is meg akarja buktatni

2018. március 9. 09:23

Belpolitikai válság alakult ki Szlovákiában, melynek következtében többen a bevándorlásellenes, a visegrádi négyek együttműködése mellett elkötelezett Fico-kormány lemondását sürgetik. Ennek ürügyéül az olasz maffia által meggyilkolt szlovák újságíró esete szolgál, azt a gyanút keltve, mintha a kormány ölte volna meg az újságírót.

A gyilkossági ügy miatt a köztársasági elnök, a média, az ellenzék és néhány szervezet Robert Fico kormányának azonnali távozását és előrehozott választások kiírását követelik. Azonban mindez csak ürügyül szolgálhat a kormányellenes erők számára, hiszen ha jobban megvizsgáljuk a történéseket, akkor bizony egy sokkal életszerűbb történet bontakozik ki.

Jól láthatóan nagy erők munkálkodnak azon, hogy megbuktassák a Fico-kormányt, ebben pedig a jelek szerint az amerikai milliárdos, Soros György keze is vastagon benne van. A lapokat ugyanis Soros szlovákiai emberei, köztük az államfő, Andrej Kiska és a helyi Soros-szervezetek keverik.

Robert Fico

Fotó: AFP

A szlovák államfő Jan Kuciak tényfeltáró újságíró és élettársa meggyilkolása miatt kialakult feszült helyzetre hivatkozva javasolta azt, hogy a kormány széles körű átalakítását vagy előrehozott választásokat kell kezdeményezni. Mindemellett Kiska súlyos vádakkal illette a Fico vezette kormányt, mondván, nem vették figyelembe a hírszerzés figyelmeztetéseit az olasz maffia tevékenysége kapcsán. A meggyilkolt újságíró cikkei többek között az olasz vállalkozók állítólagos kormány közeli kapcsolatairól szóltak.

A kormány megbuktatása érdekében Andrej Kiska szerdán egyeztetést indítványozott az ellenzéki pártokkal, melynek eredményeként két ellenzéki párt, a liberális SaS és OLaNO nevezetű csoportosulás bizalmatlansági indítványt terjesztett be a kormánnyal szemben, melyet egy héten belül kell kitűznie a házelnöknek.

Fico Soros György tevékenységét sejti a háttérben

A bevándorlásellenes szlovák miniszterelnök a lehető leghatározottabban utasította el a köztársasági elnök vádjait, és emlékeztette, hogy két hete még arról beszélt, hogy jó úton halad az ország, most pedig korrupt országról beszél. Robert Fico az államfő javaslatát a demokratikus választási eredmények megtagadásának minősítette. A kialakult helyzetet az állam teljes destabilizációját célzó kísérletnek tartja és Soros kezét sejti a háttérben.

Kiska egyértelműen az ellenzék oldalára állt, amely államcsínyt akar, egyértelmű, hogy a javaslatot nem Szlovákiában dolgozták ki”

– jelentette ki a kormányfő, aki szerint Kiska el sem olvasta előzőleg azt a nyilatkozatot, amit felolvasott.

Ezt követően az amerikai spekuláns, Soros György szóvivője is megszólalt, azt állítva, hogy Sorosnak semmi köze a beszédhez és a tüntetésekhez. Kiska ugyanakkor szeptemberben titokban találkozott Soros Györggyel New Yorkban, amit végül a szóvivő is elismert. A titokban megszervezett találkozó kapcsán érdemes azonban megemlíteni, hogy azon más szlovák diplomaták nem vehettek részt, a találkozóról pedig részleteket sem közöltek. A Sorossal folytatott egyeztetések után Kiska az Európai Parlamentben tartott beszédet, melyben az európai integráció sikereiről szónokolt, illetve arról beszélt, hogy nagyobb odaadásra van szükség, amikor az EU nevében cselekszünk.

Andrej Kiska

A beszéd hatására a balliberális képviselők örömüknek adtak hangot, köztük a Magyarországot és annak bevándorláspolitikáját támadó Guy Verhofstadt is, aki dicsérte a beszédet, melyben a „populista erők” megfékezéséről is szó esett – emlékeztet az Origo.

A szlovák államfő személyét illetően érdemes tudni, hogy rendkívül megosztó, a népszerűsége pedig zuhanásnak indult az elmúlt időszakban, melynek több oka is van:

  • tisztázatlan céges adóügyek;
  • több mint háromszáz magánút, amit kormánygéppel tett meg;
  • a bevándorlás támogatása;
  • Soros Györgyhöz fűződő viszonya, melyben tanácsadói is érintettek.

Az elmúlt években Robert Fico számos kritikát fogalmazott meg az államfővel szemben, mivel rendszeresen kiáll a migránsok mellett, míg a nemzeti kisebbségekről – köztük a magyarokról – szót sem ejt. A miniszterelnök szerint Kiska tanácsadói is szinte kivétel nélkül a Soros által finanszírozott szervezetekhez kötődnek, akiknek nyomására rendre szándékosan konfrontálódik a kormánnyal. Ezt pedig saját politikai céljai megvalósítása érdekében teszi, hiszen többször felvetődött, hogy pártot alapít, sőt, még a miniszterelnöki jelöltsége is szóba került az ellenzéki pártokkal való tárgyalásai során.

Egy Soros-befolyás alatt álló bevándorláspárti államfő

Egy megkérdőjelezett kórházi közbeszerzés kapcsán az Andrej Kiskához közeli Állítsuk meg a korrupciót alapítvány fontos tevékenységet fejtett ki. Az alapítvány vezetője, Pavel Sibyla korábban Andrej Kiska irodájának belpolitikáért felelős részlegét vezette, publicistaként pedig 2014-ben a Soros György-féle Nyílt társadalom alapítványoktól kapott újságírói díjat. Az alapítvány csapatában több ismert liberális publicista, illetve az ugyancsak Soros György által támogatott Transparency International szlovákiai irodájához köthető személyek neve is szerepel.

Soros György

Robert Fico szerint Kiska tanácsadóinak befolyása akkora, hogy az elnök olykor maga sem ismeri a saját nevében kiadott nyilatkozatokat. A lap megjegyzi, hogy a szlovák államfő a törvényhozás előtt mondott beszédében bírálta a kormány – álláspontja szerint helytelen – migránspolitikáját, és beszédéről Lubos Blaha, a szlovák parlament európai ügyekért felelős bizottságának akkori elnöke azt mondta: úgy hangzott, mintha egy más ország nagykövetségén írták volna.

Kiska tevékenysége és a Soros-birodalommal való szoros kapcsolat egyértelműen arra utal, hogy a bevándorlásellenes kormányfőt és kabinetét mielőbb eltávolítsák, hogy helyette egy migránspárti kormány kerülhessen hatalomra. Ennek következményeképp nyilvánvalóan megbomlana a visegrádi négyek szövetsége, az országot a korlátlan és felső határok nélküli kvóták világába vezetnék be, amelynek érdekében most is minden alkalmat megragad a Soros-hálózat. Nem hiába a számos tüntetés a válság kirobbanása óta.

Soros által pénzelt szervezetek állnak a tüntetések mögött

Összesen 25 szlovákiai városban szerveztek tüntetéseket az elmúlt napokban, Pozsonyba például közel húszezren vonultak fel a kormány határozott fellépését, valamint a belügyminiszter távozását követelve. A tüntetéseken maga Andrej Kiska államfő is részt vett, ami alapos szereptévesztésre utal egy olyan pozíciót betöltő személy esetében, akinek az ország egységét kellene szimbolizálnia.

Kiskától ugyanakkor nem szokatlan, hogy tüntetéseken vegyen részt. Egy Kiskához köthető, valamint több külföldről finanszírozott civil szervezet is rendkívül aktív szerepet játszott már a 2016-os szlovák választási kampányban is. Nem véletlenül mondta Fico akkoriban, hogy elsősorban nem az ellenzéki pártokkal, hanem a „civil szektorral” kellett megküzdenie. Ilyen szervezet volt az államfőhöz köthető „Állítsuk meg a korrupciót” nevezetű csoportosulás is. A kormányellenes szervezeteket a „Változásért csengetnek” kezdeményezés fogta össze, melynek berkein belül megtalálható a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítvány és az Egyesült Államok nagykövetsége is, melyet akkoriban még a liberális, demokrata irány határozott meg.

Ma újabb hatalmas tüntetéshullám veszi kezdetét

Pénteken Szlovákia-szerte óriási tüntetéshullám veszi kezdetét, melyet a kormányellenes média is teljes erejéből támogat. Nem meglepő, hogy a mai tüntetések mögött is számos Soros-szervezetet találunk. Ilyen például Jablko nevű polgári társulat, akinek egyik alapítója Jakub Kratochvíl. A szervezetnek csak egy 2014-es beszámolója található meg az interneten, ám abból is kiderül, hogy a pénzügyi támogatók között egy Aliancia Fair-play néven működő NGO bújik meg, melynek donorjai között ott van a Soros-féle Open Society Foundations.

Kormányellenes tüntetők

Fotó: AFP

A szervezők között ott van Katarína Nagy Pázmány is, aki a Zivica nevű környezetvédelmi centrumnak a tagja, melynek létrehozója és vezetője az a Juras Hips, aki tagja az Open Society Foundations kuratóriumának. A tüntetés szervezői között tehát egytől egyig olyan embereket találunk, akik mögött Soros szervezetei vagy Soros emberei állnak.

Ismerős forgatókönyv

Úgy tűnik, hogy a mostani válság aligha a véletlen műve, hiszen a forgatókönyv lényegében minden bevándorlásellenes országban azonos. Ilyen tudatos és célzott támadás indult Magyarország, Lengyelország és Szlovákia ellen, azaz a V4-ek meghatározó tagjai ellen, akik határozottan és következetesen szemben állnak már évek óta a kötelező kvótarendszer és migránsok betelepítésével. Ennek stratégiája pedig nagyjából azonos: a Soros-hálózat brüsszeli segítséggel támadja a bevándorlásellenes kormányt, hogy egy bábkormányt ültessenek a helyébe, amely száznyolcvan fokos fordulatot hajtana végre a bevándorláspolitikában.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

hajrá, magyarok!

Az olasz Internazionale legendás játékosa a Szent Pál Akadémiával való szerződéskötés miatt járt Budapesten, itt beszélgettünk vele.

Órákon keresztül erőszakolt négy migráns két holland nőt

A huszonéves migránsokat a rendőrség végül előállította, hárman tagadják bűnösségüket.

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

kinyílott a pitypang

Bozkurt Vona, akit a barátai csak Gabynak hívnak, most megszívta.

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

spring is coming

A független EP-képviselő elemzésében hangsúlyozta, hogy minden ellenkező ígérettel szemben az egyesült ellenzék igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében.

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

spring is coming

Minden jel szerint most már hivatalosan is szövetségre lép egymással Soros és Simicska két pártja, az LMP és a Jobbik. Nincs "borsókúti paktum", vagyis nem jött létre megállapodás a Jobbik és az LMP közt - mondta Vona Gábor arról a konspiratív körülmények között megtartott hétfő esti találkozóról, ahol Szél Bernadett-tel találkozott az M3-as autópálya egyik lehajtójánál. Szél Bernadett pedig még nem mondott semmit a Jobbik elnökével folytatott tárgyalásról.

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

amerika, london, párizs

Egy muszlim nő feljelentést tett a bíróságon, mivel szerinte a vallásszabadságában korlátozzák azzal, hogy vezetés közben nem viselhet nikábot.

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

amerika, london, párizs

Egy volt német baloldali politikus-politológus elárulta, hogy milyen szándékok állnak a bevándorlás támogatása mögött.

Migrációkutató Intézet: Nyugat-Európa csapdahelyzetbe került

Migrációkutató Intézet: Nyugat-Európa csapdahelyzetbe került

spring is coming

Az intézet főigazgatója, Orbán Balázs kedd reggel Nyugat-Európa jelenlegi helyzetéről beszélt, egyúttal részletesen szólt Svédországról is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére