Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Salvini újabb ígéretét betartva garantálta az olasz családok biztonságát

2019. március 7. 16:08

Az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini és általa vezetett Liga megígérte a választási kampányban, hogy minden olasznak joga lesz megvédenie magát az otthonukba behatoló bűnözőkkel szemben. A politikus betartotta a szavát.

Szerdán az olasz alsóház szavazott az új törvényről, amely biztonságot ígér az olasz családoknak.

A törvény szerint "az önvédelem mindig legitim" egy ember otthonában. A törvény szövege arra utal, hogy ha valakihez betörnek, vagy idegen hatol be az otthonába, akkor joga van megvédeni magát. Ez egyértelműnek tűnik, ám korábban nem ez volt a helyzet: ha valakinek betörtek az otthonába és a támadónak baja esett, akkor a jogosan önvédelmet alkalmazó felet is felelősségre vonta a hatóság.

Fotó: AFP

A törvény hasonlóságot mutat az amerikai önvédelmi törvényekkel, amelyek szerint, ha valaki ellen támadólag lépnek fel a saját tulajdonában álló területen, akkor akár fegyvert is használhat a saját védelmében. Németországban is legális az önvédelem, az ottani törvények szerint "aki a saját védelmében lép fel, az nem követ el törvényszegést". Az ilyen ügyekben egyébként a bíróság mindig egyénileg, a körülményekre való tekintettel mérlegel.

A törvény megszavazása komoly siker Matteo Salvini számára, aki már régóta kampányolt az önvédelmi szabályok módosításáért. A jogszabály elfogadása ugyanakkor az egész jobboldal érdeme is, ugyanis a Berlusconi nevével fémjelzett Forza Italia, az Olasz Testvériség, valamint Liga képviselőivel fogadtatták el a javaslatot. A baloldali pártok és az Öt Csillag Mozgalom kormányzópárt a javaslat ellen szavazott. Egy koalíciós megállapodás szerint egyébként Lugi Di Maio, az Öt Csillag vezetője megszavazta a javaslatot, annak ellenére, hogy pártja nem. Di Maio amiatt élt fenntartással, hogy attól tart: a jogszabály nyomán elterjed a fegyverviselés és a fegyverhasználat.

A végső szavazás március 26-án lesz az olasz parlament felsőházában, a Szenátusban. Az összesen 320 képviselő közül 161 támogatása kell, hogy elfogadásra kerüljön a törvény. A jobboldali és jobbközép pártoknak (Liga, Forza Italia, Olasz Testvérek, Mi Olaszországgal) összesen 137 képviselője van, míg az Öt Csillag Mozgalomnak 112 képviselője van. Így a törvény elfogadásához szükség van néhány képviselőre az Öt Csillagból. A törvény valószínűleg a háttérmegállapodások miatt elfogadásra kerül.

Ahogyan arról beszámoltunk, a héten Matteo Salvini már betartotta egy korábbi ígéretét: Salvini korábban ígéretet tett arra, hogy felszámolja az illegális bevándorlók által létrehozott telepeket Olaszországban, egy olyat fel is számolta a hatóságok szerdán, amelyben korábban több migráns is meghalt.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

Migránsoknak állítottak emléket egy német városban

amerika, london, párizs

Migránsoknak emléket állító obeliszket állítottak fel Kasselben.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A rendőrség szerint rövidzárlat okozta a tüzet a Notre-Dame-ban

A francia bűnügyi rendőrség egyik vezetőjének véleménye szerint feltehetően rövidzárlat okozta a párizsi Notre-Dame székesegyházban hétfőn este keletkezett tüzet.

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

Belgiumban már száz fölé nőtt a veszélyesként nyilvántartott szélsőséges iszlamista csoportok száma

amerika, london, párizs

A Belga Állambiztonsági Szolgálat (VSSE) bejelentése szerint már száz fölé emelkedett az országban azoknak a szélsőségesen radikális iszlamista eszméket valló szalafista csoportoknak a száma, amelyek nemzetbiztonsági szempontból veszélyesnek minősülnek. A radikális iszlamizmus brüsszeli megerősödése Belgium és az EU terrorellenes erőfeszítéseinek a kudarcát jelenti.

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

Felgyújtottak három AfD-s autót Németországban

amerika, london, párizs

Szerdáról csütörtökre virradó éjjel Essen városában lángoltak az autók, személyi sérülés nem történt.

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

Nagy pofont kaptak a liberálisok: hivatalos, hogy az oroszok egyáltalán nem befolyásolták a 2016-os amerikai elnökválasztást

amerika, london, párizs

Végleg kipukkadt a liberálisok álhír-buborékja: William Barr sajtótájékoztatón jelentette be, hogy semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár Donald Trump, akár más amerikai állampolgár összejátszott volna az oroszokkal az elnökválasztással kapcsolatban.

Egy svéd imám azt akarja, hogy a kormány segítse a visszatérő terroristák integrációját

Kashif Virk imám szerint az Iszlám Állam volt harcosainak csak a megfelelő iszlámra van szükségük az integrációhoz, szerinte ugyanis az egykori terroristák simán élhetnek újra normális életet akár Svédországban is.

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

Biztos környezetbarát az elektromos autó?

ökojobb

Egy tanulmány részletesen foglalkozott azzal, hogy vajon az elektromos autók tényleg annyival zöldebbek-e, mint amennyire promózzák azokat. Arra jutottak, hogy nem biztos, és még az is lehet, hogy a sokat szidott dízelek kisebb ökológiai lábnyommal rendelkeznek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére