Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
7:59
 
 
 
 

Reggel 7:59

2017. október 4. 07:59

Carles Puigdemont katalán elnök úgy fogalmazott, hogy a terveik szerint a katalán kormány vagy e hét végén, vagy a következő hét elején jelenti be Katalónia függetlenné válását Spanyolországtól. Az elnök leszögezte, hogy jelenleg nem tartják a kapcsolatot Madriddal. A szakadár terület vezetője Jean-Claude Juncker azon szavait pedig felháborítónak nevezte, amiben a brüsszeli vezető leszögezte, hogy a népszavazás Spanyolország belső ügye, és a helyzetet Madridnak a spanyol alkotmányos renddel összhangban kell kezelnie.

A hitszónok a belga hatóságok tájékoztatása szerint radikális nézeteket hirdetett az istentiszteletek során. A rendőrök azt követően vonták meg a tartózkodási engedélyt a szaúdi vallási elöljárótól, hogy több belügyi forrás is arra következtetésre jutott, az imám veszélyes. Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár kedden bejelentette, hogy világos jelei voltak annak, hogy az imám szalafista, nagyon radikális, rendkívül konzervatív és veszélyes a társadalomra, ezért nem volt más hátra, mint a kiutasítás.

Thilo Sarrazin író egy svájci lapnak adott interjújában a német választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az AfD még jobb eredményeket érhet el, ha nem húznak a szélsőjobboldal felé. A korábban a politikai életben is aktív szerepet betöltő író szerint az Afd legutóbbi választásokon elért eredményénél sokkal több van a pártban, a bevándorlásellenes párt akár a 30 százalékot is elérheti a jövőben. Thilo Sarrazin kifejtette, hogy a párt a migrációs válságnak köszönheti a sikerét, hiszen a kisemberek tudják, honnan megy az a sok pénz a bevándorlás költségeire. Az író a bevándorlással kapcsolatban egy másik problémát is felvetett: a berlini fiatalkorúak számára fenntartott börtönökben az ételek 80 százaléka halal, azaz muszlim. Sarrazin szerint ez sokat elárul a bűnügyi statisztikákról.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Anglikán egyházfő: vagy iszlám szabályok, vagy brit törvények!

Canterbury érseke szerint az 500 éve fejlődő, formálódó brit törvények teljesen összeegyeztethetetlenek az iszlám vallás szabályaival.

Egy újabb adat, amit meg kellene magyaráznia London muszlim polgármesterének

Egy éven belül 20 százalékkal nőtt a bejelentett nemi erőszakolások száma a brit fővárosban.

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

Akasztással fenyegette meg a Fidesz jelöltjét a bajai jobbikos

spring is coming

Az Origo szombati cikkében azt írja: akasztással fenyegette meg Zsigó Róbertet, a Fidesz bajai országgyűlési képviselőjét Üveges Tibor, a Jobbik bajai elnöke.

Szívesebben foglalkozik EU a migránsokkal, mint az őshonos kisebbségekkel

Mivel az uniót hidegen hagyják az őshonos kisebbségek sorsa, ezért fontos, hogy sikerrel záruljon a Minority SafePack aláírásgyűjtése Szili Katalin szerint.

Orbán: a magyar kormány és a magyar lovasvilág is jó lóra tett, amikor szövetségre lépett egymással

Orbán: a magyar kormány és a magyar lovasvilág is jó lóra tett, amikor szövetségre lépett egymással

spring is coming

Ezt a miniszterelnök mondta a több, mint három milliárd forintból újjáépült Nemzeti Lovarda átadásán.

Mégsem Katarban lesz a 2022-es foci-vb?

Mégsem Katarban lesz a 2022-es foci-vb?

hajrá, magyarok!

Sajtóértesülések szerint mégsem Katar rendezi a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot.

Szijjártó levélben ment neki a migránssimogatóknak

Szijjártó levélben ment neki a migránssimogatóknak

spring is coming

Szijjártó Péter levélben is tiltakozott az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselőjénél, Federica Mogherininél, amiért az ENSZ globális migrációs csomagjáról folytatott tárgyalásokon közös uniós álláspontként adtak elő egy olyat, amelyről nincs konszenzus a 28 tagállam között.

Macron jót szórakozott a nemzeti konzultáción

A francia elnök, Emmanuel Macron megpróbált jópofa lenni - azonban ez sem jött össze neki.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére