Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
7:59
 
 
 
 

Reggel 7:59

2017. október 4. 07:59

Carles Puigdemont katalán elnök úgy fogalmazott, hogy a terveik szerint a katalán kormány vagy e hét végén, vagy a következő hét elején jelenti be Katalónia függetlenné válását Spanyolországtól. Az elnök leszögezte, hogy jelenleg nem tartják a kapcsolatot Madriddal. A szakadár terület vezetője Jean-Claude Juncker azon szavait pedig felháborítónak nevezte, amiben a brüsszeli vezető leszögezte, hogy a népszavazás Spanyolország belső ügye, és a helyzetet Madridnak a spanyol alkotmányos renddel összhangban kell kezelnie.

A hitszónok a belga hatóságok tájékoztatása szerint radikális nézeteket hirdetett az istentiszteletek során. A rendőrök azt követően vonták meg a tartózkodási engedélyt a szaúdi vallási elöljárótól, hogy több belügyi forrás is arra következtetésre jutott, az imám veszélyes. Theo Francken menekültügyi és migrációs államtitkár kedden bejelentette, hogy világos jelei voltak annak, hogy az imám szalafista, nagyon radikális, rendkívül konzervatív és veszélyes a társadalomra, ezért nem volt más hátra, mint a kiutasítás.

Thilo Sarrazin író egy svájci lapnak adott interjújában a német választásokkal kapcsolatban elmondta, hogy az AfD még jobb eredményeket érhet el, ha nem húznak a szélsőjobboldal felé. A korábban a politikai életben is aktív szerepet betöltő író szerint az Afd legutóbbi választásokon elért eredményénél sokkal több van a pártban, a bevándorlásellenes párt akár a 30 százalékot is elérheti a jövőben. Thilo Sarrazin kifejtette, hogy a párt a migrációs válságnak köszönheti a sikerét, hiszen a kisemberek tudják, honnan megy az a sok pénz a bevándorlás költségeire. Az író a bevándorlással kapcsolatban egy másik problémát is felvetett: a berlini fiatalkorúak számára fenntartott börtönökben az ételek 80 százaléka halal, azaz muszlim. Sarrazin szerint ez sokat elárul a bűnügyi statisztikákról.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Idegen technológiára bukkant az emberiség?

Az Oumuamua névre keresztelt objektum októberben lépett be naprendszerünkbe. Formája és pályája eddig eltér a szokványostól, néhány kutató pedig hajmeresztő teóriával állt elő.

Európa-ellenesnek nevezte Tusk szavait az uniós biztos

Európa-ellenesnek nevezte Tusk szavait az uniós biztos

amerika, london, párizs

Elfogadhatatlannak nevezte kedd délután Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos, hogy Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke egy frissen közzétett dokumentumban "hatástalannak" és "rendkívül megosztónak" minősítette a kötelező menekültügyi kvótákat.

"A képmutató német politikusok semmit nem tesznek az antiszemitizmus megállításáért"

"A képmutató német politikusok semmit nem tesznek az antiszemitizmus megállításáért"

amerika, london, párizs

Rainer Wendt, a német rendőrségi szakszervezet vezetője elmondta, hogy súlyos hibája a német politikusoknak, hogy nem tesznek semmit a migránsok miatt Németországban rekordmértékben növekvő antiszemitizmus miatt.

Kapaszkodj meg: a feminizmus lett az év szava

Kapaszkodj meg: a feminizmus lett az év szava

szabad vasárnap

A Merriam-Webster amerikai angol értelmező szótár szerkesztői szerint ez lett a 2017-es év szava.

Mi a baj a liberalizmussal?

Létezik egy zavaros fogalom, amelyet a médiában a szabadság, a tolerancia és az egyenlőség szinonimájaként használják. Talán még azt is tudjuk, hogy Orbán Viktornak nincs különösebben jó véleménye a liberalizmusról. De ha az valóban ennyire pozitív tartalommal bíró ideológia, akkor vajon mi baja lehet vele a miniszterelnöknek? Vagy másképp állva a kérdéshez: mi a baj a liberalizmussal?

889
Morawiecki: Európának vissza kell térnie a valódi értékekhez

Morawiecki: Európának vissza kell térnie a valódi értékekhez

amerika, london, párizs

Európának arra van szüksége, hogy visszatérjen a valódi értékekhez, mert azok az értékek, amelyekről ma beszélnek, egyre gyakrabban a hagyományos értékek, a természetjog tagadását jelentik - hangsúlyozta keddi parlamenti programbeszédében Mateusz Morawiecki kinevezett lengyel miniszterelnök.

Egy szám, amit szeretnénk a ballibek figyelmébe ajánlani

Sok szeretettel, minden jót kívánva, őszinte jóindulattal és baráti üdvözlettel, csak nektek, csak most.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Közjegyző hitelesítette a konzultációs összesítéseket; Orbán Viktor az erdélyi magyarságról tárgyalt; Videó bizonyítja, hogy Havas Görög Zitát is zaklatta.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére