Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a Lázadókhoz!”
7:59
 
 
 
 

Reggel 7:59

888.hu

2017. február 15. 07:59

Ismét szmogriadó Budapesten

Elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát. Február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket a szálló por légszennyezettségi szintje. A meteorológiai előrejelzések szerint ez szerdán sem javul, sőt akár a riasztási szintet is meghaladhatja. Az időjósok szerint csütörtökön is még gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, nem lesz nagyobb szél, péntek napközben viszont már nagyobb mértékű javulás valószínű a levegőminőségben.

Még nehezebb lesz a migránsoknak bejutnia Magyarországra

Kedden a kormány benyújtotta a parlamentnek az illegális határátlépéssel kapcsolatos szigorítási indítványait. A javaslat célja a határt illegálisan átlépő bevándorlók őrizetbe vétele és visszakísérése a határra, valamint a schengeni országhatárok megvédése. "Ha elfogadják a törvényjavaslatot, senki sem léphet jogosulatlanul Magyarország és az Európai Unió területére" – áll a javaslat indoklásában. A módosítást többek között az indokolja, hogy az elmúlt időszak tapasztalatai alapján rengeteg illegális bevándorló él vissza a hatályos uniós jogszabályokkal. Menedékkérelmet nyújtanak be, de az erről szóló döntést nem várják meg, és szabadon mozognak az EU-ban, ami komoly biztonsági kockázatot jelent.

Merkel kezelésbe venné Észak-Afrikát

Németország az eddiginél erőteljesebben ösztönzi az elutasított menedékkérők önkéntes hazatérését Tunéziába - emelte ki Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben az észak-afrikai ország miniszterelnökével tartott tájékoztatóján. Merkel szerint meg kell állítani az illegális migrációt, és fel kell számolni az embercsempészek hálózatait, ezért javítani kell a boldogulás esélyein helyben, hogy az emberek ne vágjanak neki az Európába vezető életveszélyes tengeri útnak, az elutasított menedékkérők pedig önként visszatérjenek hazájukba. Ígéretei szerint Németország tanulási, továbbképzési lehetőségekkel és anyagi támogatással, újrakezdési segéllyel is ösztönzi az elutasított menedékkérők hazatelepülését, és kialakít egy tanácsadói központot Tunéziában.

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
 
 
 
Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

Az EB alelnöke Magyarország és Lengyelország elleni fellépésre buzdítja a tagállamokat

amerika, london, párizs

Frans Timmermans nem adja alább egy jó kis jogállami sivalkodásnál. A holland szociáldemokrata politikus meg is mutatta, hogyan kell ezt csinálni egy jó kis német lapinterjúban.

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

Pornót nézetett a 10 éves áldozatával a migráns, majd megerőszakolta

amerika, london, párizs

Az erőszakoló migráns most azért könyörög, hogy a svéd kormány ne toloncolja vissza Irakba.

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

Magyarországon fogták el korábban a londoni merénylőt

amerika, london, párizs

Az idő haladtával egyre többet tudni a londoni merénylőről. Abu Izzadeen jamaicai származású brit iszlamista hitszónokot 2015. novemberében Lőkösházán is elfogták.

Az ISIS radikális hitszónoka volt a londoni terrorista

A brit Channel 4 úgy tudja, hogy a szerdai merénylő a terrorszervezet brit toborzója és radikális térítője, Abu Izzadeen volt.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Terror Londonban; A francia muszlim fiatalok elfogadják a terrorizmust; Brüsszelben tárgyalják a vérlázító Benes-dekrétumok ügyét. A nap legfontosabb hírei, szerintünk.

Szijjártó adna egy pofont a terrorizmusnak

A külgazdasági és külügyminiszter a szerdán Washingtonban megrendezett terrorellenes nemzetközi konferencián felajánlotta a magyar katonai részvétel növelését és meghosszabbítását Irakban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére