Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Pártszakadást eredményezhet az elnökjelöltek versenye a Jobbikban

2018. április 25. 11:58

Sajtóértesülések szerint Toroczkai László elnökjelölti országjárása komoly aggodalmat okoz a Sneider-Gyöngyösi-féle társelnökségnek, mivel Toroczkait a vidéki és a fővárosi alapszervezetek közül is egyre többen biztosítják támogatásukról.

A Magyar Idők értesülése szerint Toroczkai László egyszemélyes országjárása óriási feszültséget keltett a Jobbikban, pontosabban a Vona Gáborhoz hű vezetőiben.

Mint ismert, Ásotthalom polgármestere múlt pénteken jelentette be, személyesen keresi fel a Jobbik megyei szervezeteit, hogy ismertesse velük a programját, „amellyel győzelemre vezetné a nehéz helyzetbe került közösséget”. A pártvezetésnek a fejfájást az okozza, hogy az eddigi jelek alapján Toroczkai elég sikeres: még egy hét sem telt el azóta, hogy útnak indult, máris jelentős támogatottságra tett szert.

Toroczkai László

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A polgármester a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nevével fémjelzett társelnökségről is velős véleményt alkotott. Erősen kifogásolta például, hogy a „Jobbik tagsága a médiából értesül a párt jövőjét alapvetően meghatározó döntésekről”. Ezzel kapcsolatban maga közölte közösségi oldalán, hogy

ezúton szeretném – a félreértéseket eloszlatva – megerősíteni a korábbi bejelentésemet, tehát amennyiben a tagszervezetektől megkapom a szükséges ajánlásokat (valamennyi tagszervezet 20 százaléka kell ehhez), akkor elnökjelöltként indulok a május 12-i kongresszuson.”

A Magyar Idők jobbikos információi szerint Sneidernek és Gyöngyösinek van oka nyugtalankodni, ugyanis az eddig meglátogatott vidéki alapszervezetek jelentős része Toroczkai elképzeléseivel szimpatizál. A két legerősebb megye ebből a szempontból jelenleg Baranya és Csongrád, de az információk alapján több fővárosi alapszervezet is inkább Toroczkai felé húz.

A jobbikos pártvezetés belső számításai alapján a következőképp nézhetnek ki az erőviszonyok: Ásotthalom polgármestere hat kerületben egyértelműen nyerésre áll, hat helyen még nem egyértelműek az erőviszonyok, a Jobbik elnöksége által jelölt Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton pedig 11 kerületi szervezetet tudhat maga mellett. Toroczkai egyelőre nem áll fényesen, de ha sikerül egy erősebb frakciót kialakítania maga körül, akkor akár szakadhat is a párt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A konfliktus kiéleződése a Jobbik frakciójában is érezhető, hiszen ott sincs már meg az egyértelmű egység Sneiderék mögött. A felfokozott idegesség nem ok nélküli, hiszen ha Toroczkait választják meg a Jobbik elnökének, jelentősen gyengülhet a jelenlegi pártvezetés befolyása.

A kétségbeesést igazolja az az információ is, miszerint az eddig beharangozott társelnöki rendszert sem terjesztené már a kongresszus elé a Jobbik vezetése. A Magyar Idők szerint ugyanis a ma összeülő országos választmánynak egy jobban hangzó elnök-elnökhelyettes rendszert ajánlana a pártvezetés, amit persze Sneider és Gyöngyösi töltenének be, és ami ugyanúgy alapszabály-módosítást igényel.

Erre azért van szükség, mert a regionális igazgatóknál egyáltalán nem nyert tetszést a társelnöki felállás, kérdés, az új ötlet átmegy-e a kongresszuson.

A Jobbikon belüli belharcról árulkodik az is, hogy a nap folyamán egy Vona Gáborhoz közeli jobbikos heccportál is keményen beleszállt Toroczkai Lászlóba.

Az elnökségről és mandátumáról lemondott, elvileg háttérbe vonult Vona Gábor a közösségi oldalán azonban Sneider és Gyöngyösi párosa mellett kampányol. Mint írta, a Jobbik tisztújításán a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton alkotta párost fogja támogatni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Régóta ismerem őket, bízom bennük, és tudom, hogy a Jobbikban nem uralkodni, hanem szolgálni akarnak. […] A néppárti Jobbik velük őrizheti meg az eddig elért eredményeit, és kerülheti el a »hátraarcot« […] ők képesek fenntartani a Jobbik egységét, ami most a legfontosabb ennek a közösségnek.”

Hogy Toroczkai pártvezetése esetén mi történne a Jobbikkal, arról nem ír a bukott elnök, ám egyre inkább úgy tűnik: amikor Vona alelnökének kérte fel Ásotthalom polgármesterét, akkor valójában neki csak Toroczkai neve kellett, hogy ezáltal a nemzeti radikálisok szimpátiáját is elnyerje.

A párt új vezetőjének személye a Jobbik május 12-i tisztújító kongresszusán dől el.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

Szétesőben az LMP: újabb vezető politikus távozik a pártból

kétharmad

Újabb kulcsfontosságú pozíciót betöltő párttag hátrál ki az LMP-ből. Most a párt kommunikációs igazgatója mondott le posztjáról.

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt

amerika, london, párizs

A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

A ballib Politico kétharmados Fidesz-győzelmet jósol az EP-választásra

amerika, london, párizs

Már a Soros György érdekkörébe tartozó Politico is elismeri, hogy összességében jobboldali győzelem, Magyarországon pedig a Fidesz minden eddiginél nagyobb, kétharmados mandátumszerzése várható a jövő májusi európai parlamenti választáson. A lap előrejelzése szerint az ellenzékből csak a Jobbiknak, az MSZP-nek és talán a DK-nak lehet majd EP-képviselője.

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

"Kirekesztő lehet a karácsonyi koncert, ezért nincs rá szükség"

amerika, london, párizs

Így érvel az olaszországi Terni városának egyik iskolaigazgatója, aki idén megtiltotta a diákjainak, hogy karácsonyi koncertet, ünnepélyt tartsanak.

Pető Iván ifjú szívekben él

Pető Iván ifjú szívekben él

piszkostizenkettő

Liberálisnak lenni a világ más tájain is rém kellemetlen, de az kétségkívül hazai sajátosság, hogy egy Pető Iván, Heller Ágnes vagy Tamás Gáspár Miklós bármiféle hatást gyakorolhat a politikai közösség döntéseire.

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

Osztrák kormány: 10 évesnél fiatalabb muszlim gyerek ne viseljen fejkendőt

amerika, london, párizs

A kormány kezdeményezésének célja, hogy az óvodás és az általános iskolás gyerekeknek egyáltalán ne kelljen fejkendőt hordaniuk. Az osztrák jobboldali pártok szerint ugyanis a fejkendő elkülöníti egymástól a gyerekeket, ezáltal hátráltatja az integrációt, ami a politikai iszlám malmára hajtja a vizet.

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

Fekete Péter miatt estek egymásnak a hagyományőrzők és a píszí élharcosai

amerika, london, párizs

Hollandia-szerte dulakodtak az emberek egy képzeletbeli karakter, Fekete Péter miatt.

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

Nem tolták a meleglobbit, ezért ellehetetlenítették a magazint

bulvár

Egy neves ausztrál esküvői magazint fenyegettek meg a melegjogi aktivisták, mert a keresztény beállítottságú újság nem szívesen működött együtt azonos nemű párokkal.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére