Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Pártszakadást eredményezhet az elnökjelöltek versenye a Jobbikban

2018. április 25. 11:58

Sajtóértesülések szerint Toroczkai László elnökjelölti országjárása komoly aggodalmat okoz a Sneider-Gyöngyösi-féle társelnökségnek, mivel Toroczkait a vidéki és a fővárosi alapszervezetek közül is egyre többen biztosítják támogatásukról.

A Magyar Idők értesülése szerint Toroczkai László egyszemélyes országjárása óriási feszültséget keltett a Jobbikban, pontosabban a Vona Gáborhoz hű vezetőiben.

Mint ismert, Ásotthalom polgármestere múlt pénteken jelentette be, személyesen keresi fel a Jobbik megyei szervezeteit, hogy ismertesse velük a programját, „amellyel győzelemre vezetné a nehéz helyzetbe került közösséget”. A pártvezetésnek a fejfájást az okozza, hogy az eddigi jelek alapján Toroczkai elég sikeres: még egy hét sem telt el azóta, hogy útnak indult, máris jelentős támogatottságra tett szert.

Toroczkai László

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A polgármester a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nevével fémjelzett társelnökségről is velős véleményt alkotott. Erősen kifogásolta például, hogy a „Jobbik tagsága a médiából értesül a párt jövőjét alapvetően meghatározó döntésekről”. Ezzel kapcsolatban maga közölte közösségi oldalán, hogy

ezúton szeretném – a félreértéseket eloszlatva – megerősíteni a korábbi bejelentésemet, tehát amennyiben a tagszervezetektől megkapom a szükséges ajánlásokat (valamennyi tagszervezet 20 százaléka kell ehhez), akkor elnökjelöltként indulok a május 12-i kongresszuson.”

A Magyar Idők jobbikos információi szerint Sneidernek és Gyöngyösinek van oka nyugtalankodni, ugyanis az eddig meglátogatott vidéki alapszervezetek jelentős része Toroczkai elképzeléseivel szimpatizál. A két legerősebb megye ebből a szempontból jelenleg Baranya és Csongrád, de az információk alapján több fővárosi alapszervezet is inkább Toroczkai felé húz.

A jobbikos pártvezetés belső számításai alapján a következőképp nézhetnek ki az erőviszonyok: Ásotthalom polgármestere hat kerületben egyértelműen nyerésre áll, hat helyen még nem egyértelműek az erőviszonyok, a Jobbik elnöksége által jelölt Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton pedig 11 kerületi szervezetet tudhat maga mellett. Toroczkai egyelőre nem áll fényesen, de ha sikerül egy erősebb frakciót kialakítania maga körül, akkor akár szakadhat is a párt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A konfliktus kiéleződése a Jobbik frakciójában is érezhető, hiszen ott sincs már meg az egyértelmű egység Sneiderék mögött. A felfokozott idegesség nem ok nélküli, hiszen ha Toroczkait választják meg a Jobbik elnökének, jelentősen gyengülhet a jelenlegi pártvezetés befolyása.

A kétségbeesést igazolja az az információ is, miszerint az eddig beharangozott társelnöki rendszert sem terjesztené már a kongresszus elé a Jobbik vezetése. A Magyar Idők szerint ugyanis a ma összeülő országos választmánynak egy jobban hangzó elnök-elnökhelyettes rendszert ajánlana a pártvezetés, amit persze Sneider és Gyöngyösi töltenének be, és ami ugyanúgy alapszabály-módosítást igényel.

Erre azért van szükség, mert a regionális igazgatóknál egyáltalán nem nyert tetszést a társelnöki felállás, kérdés, az új ötlet átmegy-e a kongresszuson.

A Jobbikon belüli belharcról árulkodik az is, hogy a nap folyamán egy Vona Gáborhoz közeli jobbikos heccportál is keményen beleszállt Toroczkai Lászlóba.

Az elnökségről és mandátumáról lemondott, elvileg háttérbe vonult Vona Gábor a közösségi oldalán azonban Sneider és Gyöngyösi párosa mellett kampányol. Mint írta, a Jobbik tisztújításán a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton alkotta párost fogja támogatni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Régóta ismerem őket, bízom bennük, és tudom, hogy a Jobbikban nem uralkodni, hanem szolgálni akarnak. […] A néppárti Jobbik velük őrizheti meg az eddig elért eredményeit, és kerülheti el a »hátraarcot« […] ők képesek fenntartani a Jobbik egységét, ami most a legfontosabb ennek a közösségnek.”

Hogy Toroczkai pártvezetése esetén mi történne a Jobbikkal, arról nem ír a bukott elnök, ám egyre inkább úgy tűnik: amikor Vona alelnökének kérte fel Ásotthalom polgármesterét, akkor valójában neki csak Toroczkai neve kellett, hogy ezáltal a nemzeti radikálisok szimpátiáját is elnyerje.

A párt új vezetőjének személye a Jobbik május 12-i tisztújító kongresszusán dől el.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Tovább aprózódik a bukott Jobbik

Nem mondott nemet a Soros-Sargentini-jelentésre a kamunéppárt, ezt pedig nem vette be a Jobbik zuglói szervezetének gyomra: feloszlottak, és utoljára még egy kőkemény kritikát is megfogalmaztak a párt irányába.

Gyurcsány nagy kormánybuktatása vidéken is kifulladt

Szegeden is épp olyan sikeres volt a nagy kormánybuktató akciója Gyurcsány Ferencnek, mint Budapesten. Azaz még idő előtt kifulladt.

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

Osztrák politikus: elítéljük a Soros-Sargentini-jelentést, Magyarország halad a helyes úton

amerika, london, párizs

Johann Gudenus, az osztrák Szabadságpárt, az FPÖ frakcióvezetője, az Osztrák-Magyar Barátságot ápoló bizottság elnöke elmondta, hogy el kellene ismerni a magyarországi folyamatokat. Kifejtette, hogy határozottan elítélik a Soros-Sargentini-jelentést és az Európai Parlament által alkalmazott eljárást.

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére