Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Pártszakadást eredményezhet az elnökjelöltek versenye a Jobbikban

2018. április 25. 11:58

Sajtóértesülések szerint Toroczkai László elnökjelölti országjárása komoly aggodalmat okoz a Sneider-Gyöngyösi-féle társelnökségnek, mivel Toroczkait a vidéki és a fővárosi alapszervezetek közül is egyre többen biztosítják támogatásukról.

A Magyar Idők értesülése szerint Toroczkai László egyszemélyes országjárása óriási feszültséget keltett a Jobbikban, pontosabban a Vona Gáborhoz hű vezetőiben.

Mint ismert, Ásotthalom polgármestere múlt pénteken jelentette be, személyesen keresi fel a Jobbik megyei szervezeteit, hogy ismertesse velük a programját, „amellyel győzelemre vezetné a nehéz helyzetbe került közösséget”. A pártvezetésnek a fejfájást az okozza, hogy az eddigi jelek alapján Toroczkai elég sikeres: még egy hét sem telt el azóta, hogy útnak indult, máris jelentős támogatottságra tett szert.

Toroczkai László

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A polgármester a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton nevével fémjelzett társelnökségről is velős véleményt alkotott. Erősen kifogásolta például, hogy a „Jobbik tagsága a médiából értesül a párt jövőjét alapvetően meghatározó döntésekről”. Ezzel kapcsolatban maga közölte közösségi oldalán, hogy

ezúton szeretném – a félreértéseket eloszlatva – megerősíteni a korábbi bejelentésemet, tehát amennyiben a tagszervezetektől megkapom a szükséges ajánlásokat (valamennyi tagszervezet 20 százaléka kell ehhez), akkor elnökjelöltként indulok a május 12-i kongresszuson.”

A Magyar Idők jobbikos információi szerint Sneidernek és Gyöngyösinek van oka nyugtalankodni, ugyanis az eddig meglátogatott vidéki alapszervezetek jelentős része Toroczkai elképzeléseivel szimpatizál. A két legerősebb megye ebből a szempontból jelenleg Baranya és Csongrád, de az információk alapján több fővárosi alapszervezet is inkább Toroczkai felé húz.

A jobbikos pártvezetés belső számításai alapján a következőképp nézhetnek ki az erőviszonyok: Ásotthalom polgármestere hat kerületben egyértelműen nyerésre áll, hat helyen még nem egyértelműek az erőviszonyok, a Jobbik elnöksége által jelölt Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton pedig 11 kerületi szervezetet tudhat maga mellett. Toroczkai egyelőre nem áll fényesen, de ha sikerül egy erősebb frakciót kialakítania maga körül, akkor akár szakadhat is a párt.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A konfliktus kiéleződése a Jobbik frakciójában is érezhető, hiszen ott sincs már meg az egyértelmű egység Sneiderék mögött. A felfokozott idegesség nem ok nélküli, hiszen ha Toroczkait választják meg a Jobbik elnökének, jelentősen gyengülhet a jelenlegi pártvezetés befolyása.

A kétségbeesést igazolja az az információ is, miszerint az eddig beharangozott társelnöki rendszert sem terjesztené már a kongresszus elé a Jobbik vezetése. A Magyar Idők szerint ugyanis a ma összeülő országos választmánynak egy jobban hangzó elnök-elnökhelyettes rendszert ajánlana a pártvezetés, amit persze Sneider és Gyöngyösi töltenének be, és ami ugyanúgy alapszabály-módosítást igényel.

Erre azért van szükség, mert a regionális igazgatóknál egyáltalán nem nyert tetszést a társelnöki felállás, kérdés, az új ötlet átmegy-e a kongresszuson.

A Jobbikon belüli belharcról árulkodik az is, hogy a nap folyamán egy Vona Gáborhoz közeli jobbikos heccportál is keményen beleszállt Toroczkai Lászlóba.

Az elnökségről és mandátumáról lemondott, elvileg háttérbe vonult Vona Gábor a közösségi oldalán azonban Sneider és Gyöngyösi párosa mellett kampányol. Mint írta, a Jobbik tisztújításán a Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton alkotta párost fogja támogatni.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Régóta ismerem őket, bízom bennük, és tudom, hogy a Jobbikban nem uralkodni, hanem szolgálni akarnak. […] A néppárti Jobbik velük őrizheti meg az eddig elért eredményeit, és kerülheti el a »hátraarcot« […] ők képesek fenntartani a Jobbik egységét, ami most a legfontosabb ennek a közösségnek.”

Hogy Toroczkai pártvezetése esetén mi történne a Jobbikkal, arról nem ír a bukott elnök, ám egyre inkább úgy tűnik: amikor Vona alelnökének kérte fel Ásotthalom polgármesterét, akkor valójában neki csak Toroczkai neve kellett, hogy ezáltal a nemzeti radikálisok szimpátiáját is elnyerje.

A párt új vezetőjének személye a Jobbik május 12-i tisztújító kongresszusán dől el.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek.

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

A csoportos nemi erőszakot elkövető 22 éves szíriai migránst kiskorúként kezelik a német bíróságon

amerika, london, párizs

A Baden-Württemberg tartománybeli Freiburgban 2018. október 14-re virradó éjjel csoportosan megerőszakoltak egy 18 éves német lányt. Az tettesek közül heten szíriai migránsok voltak. A 22 éves elsőrendű gyanúsítottat kiskorúként fogják kezelni a német bíróságon, mivel a bűntény elkövetésekor még nem számított nagykorúnak.

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

"Bud Spencer egy jóságos óriás volt, aki szerette a magyarokat"

csak neked, csak most

Nemsokára a mozikba kerül a "Piedone nyomában" című, Bud Spencer életét feldolgozó portréfilm. Ez alkalomból beszélgettünk Király Leventével, a film rendezőjével, hogy rávilágítsunk pár dologra: milyen ember is volt Bud Spencer, azaz Carlo Pedersoli a magánéletében, hogyan viszonyult családjához, a magyarokhoz és a kereszténységhez.

Van egy komoly mulasztása a Magyar Tudományos Akadémiának, amiről mélyen hallgat

Az ellenzéki sajtó tele van az MTA működését átláthatóbbá tenni akaró kormányzati szándék elleni politikai sivalkodással. A ballib megmondóemberek reggeltől estig a tudomány szabadságát féltik a Fidesz képzeletbeli diktatúrájától, miközben viszont arról mélyen hallgatnak, hogy a valóságban az MTA tevékenysége teljesen átláthatatlan, nem utolsósorban azért, mert az Akadémia évtizedek óta nem hajlandó kommunikálni semmit a tevékenységéről a közvélemény felé.

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

Szijjártó: Sorost a víziója miatt kritizálja a magyar kormány

kétharmad

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Jerusalem Post című izraeli lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a magyar kormánynak Soros György nézeteivel van problémája, nem pedig a milliárdos származásával.

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

Miért fáj az Indexnek, ha muszlim migránsok helyett magyarokon segítünk?

kinyílott a pitypang

Hatalmas sivalkodásba kezdtek az idegenszívű propagandagyárak amiatt, mert a kormány - a magyar honosítási törvényekkel összhangban - venezuelai magyaroknak nyújtott segítséget.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére