Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Öt év börtönt kapott a németországi migráns, mert kapcsolatban maradt az ISIS-szel

2017. május 20. 14:18

BERLIN, 13:58

Öt év börtönre ítélték azt a migránst, aki Németországból küldött az Iszlám Államnak információkat arról, hogy mik is a jó terrorcélpontok. 

A berlini bíróság pénteken öt év börtönre ítélt egy húsz éves szíriai migránst, mivel az a Közel-Keleten az Iszlám Állam harcosa volt. Németországból folyamatosan jelentett a terrorszervezetnek, mik lehetnek könnyű célpontok a német fővárosban egy terrortámadásra. 

A bíróság kimondta, hogy Shaas al-Mohammad összesen 150 szervezetnek volt a tagja Szíriában, melyek közül 149 fegyveres harcokban vesz részt. 

A migráns ügyvédje azt kérte a bíróságtól, hogy ejtsék a vádakat és engedjék szabadon védencét, aki az egész tárgyalás alatt kategorikusan tagadta a vádakat. 

Fotó: AFP

Gerwin Moldenhauer szövetségi ügyész elmondta, ez az első alkalom, hogy egy német bíróság ilyesfajta bűncselekmények miatt elítél egy menedékkérőt. Al-Mohammad 2013-ban csatlakozott az Iszlám Államhoz, ahol katonai kiképzést kapott a terroristáktól. A migráns a kelet-szíriai Dajr ez-Zaur városában lévő reptér megszállásában is segédkezett. 

Végül 2015 augusztusában indult útnak, hogy menedékkérőként Németországba utazzon. Azonban nem felejtette el, honnan jött és folyamatosan kapcsolatban volt a Szírában maradt iszlamistákkal, akiknek rendszeresen küldött információkat Berlinből. 

Az Al-Mohammadtől lefoglalt telefon adataiból kiderült, hogy legalább egy embert beszervezett a terrorszervezethez. A férfi ügyvédje elmondta, fellebbeznek majd az ítélet ellen, ugyanis nem kapott a védence megfelelő tájékoztatást a rendőrségtől, mikor az Iszlám Állammal való kapcsolatairól kérdezték.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A spanyol civilek kiakadtak, mert az olaszok lefoglalták a migránsmentő hajójukat

A líbiai hatóságok felszólításának nem tettek eleget, nem adták vissza a migránsokat, inkább Olaszországba szállították őket. A Proactiva Open Arms (POA) ezek után kiakadt, mert az olasz hatóságok lefoglalták a hajójukat.

Migránsok rohamozták meg a francia királyok nyugvóhelyét

Baloldali aktivisták és afrikai bevándorlók lepték el a Saint-Denis-i székesegyházat és környékét, hogy ott tüntessenek.

Több mint félmillió migráns maradna Európában

Több mint félmillió migráns maradna Európában

amerika, london, párizs

Tavaly mintegy 650 ezer új menedékkérelmet nyújtottak be az Európai Unióban - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden közzétett jelentéséből.

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

"Kenyában nagyobb a közbiztonság, mint Svédországban"

amerika, london, párizs

Svédország egyik rappere, Ken Ring már azon gondolkodik, inkább Afrikába költözik, mert annyira elviselhetetlenek a migráció okozta svédországi viszonyok.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei!

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

Toroczkai: rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától

spring is coming

Toroczkai László szerint semmilyen szinten nincs értelme együttműködni az LMP-vel.

Lomnici: Rákosiék gondolkodtak úgy, mint most Karácsony Gergely

Karácsony Gergely március 15-én először arról beszélt, hogy nem esküdne fel az Alaptörvényre. Majd aznap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kifejtette, hogy ha kormányra kerülne, akkor az "Alaptörvény nélkül, törvényesség nélkül" kormányozna. Az Alaptörvényt pedig kidobná a kukába és nem tekintené magára nézve kötelezőnek a rendelkezéseit. Ennek lehetséges következményeiről kérdeztük Lomnici Zoltánt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére