Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
kétharmad
 
 
 
 

Orbán Viktor próféta és példakép az osztrák belügyminiszter szerint

2017. december 23. 15:58

Herbert Kickl Ausztria új belügyminisztere. Több más FPÖ-s politikushoz hasonlóan ő is pozitív véleménnyel van Magyarországról.

Herbert Kickl hosszú ideje az FPÖ tagja már, Jörg Haidert is támogatta, azonban amikor az FPÖ kettészakadt, ő Strache mellé állt. Azóta komoly pozíciókban találta magát, ő volt a Szabadságpárt főtitkára, most pedig Ausztria belügyminisztere.

Fotó: AFP

A külügyminiszterhez hasonlóan a mandiner róla is közölt egy portrét, melynek néhány részletét itt is elolvashatjátok.

Herbert Kickl Karintiában született, a tartomány az FPÖ egyik fellegvára. Egyetemista kora óta köze van a Szabadságpárthoz, sokan őt tartják a párt szellemi gurujának. Beszédeket ír, fontos szerepe volt az FPÖ összes kampányában az utóbbi évtizedben.

Az FPÖ már 2006-ban azzal kampányolt, hogy

Haza az iszlám helyett."

Ezt pedig a baloldalon szélsőséges üzenetnek tartották. Kickl nevéhez nemcsak ez a szlogen köthető, hanem például 2010-ből a következő üzenet is:

Mehr Mut für unser ’Wiener Blut’” – „Zu viel Fremdes tut niemandem gut” (Több bátorságot a „bécsi vérünknek” – senkinek sem tesz jót a túl sok idegen)"

— ezért egyesek már egyenesen nácizták a pártot, Kickl ezt nevetségesnek tartotta.

A politikus gyakran tart lelkesítő beszédeket, az egyik ilyen során Orbán Viktort egyenesen prófétának nevezte.

Orbán Faymann kancellárhoz képest példakép, sőt szinte próféta, ami a népvándorlást illeti”

— mondta, több más alkalommal méltatta a magyar kormányfőt, például az újdonsült kancellárral, Kurzcal szemben is.

Kurz úr még csak a házi feladatát sem végezte el. A határok lezárását Orbán Viktor kezdeményezte."

Ezt főleg azért szokta hangsúlyozni ő is, és mások is az FPÖ-nek, mert Sebastian Kurz gyakran (főleg a kampányban) tetszelgett abban a pozícióban, hogy ő zárta le a balkáni útvonalat.

Kickl a magyarul is beszélő Kneissl külügyminiszterhez hasonlóan igen rossz véleménnyel van az EU jelenlegi vezetéséről. Úgy tartja, hogy Macron vagy Juncker észre sem veszik, mi történik valójában, annyira bezárkóznak a saját gondolataik közé.

Jellemző, hogy Herbert Kickl oroszlánrészt vállalt a legutóbbi kormánykoalíciós tárgyalásokban, és kiemelte, hogy az FPÖ nem fog abba a hibába beleesni, mint 1995 és 2000 között, Haider idejében.

A politikusról további érdekességek olvashatóak IDE kattintva, a mandineren.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Feljelentést tettek Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása miatt

Feljelentést tettek Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása miatt

kétharmad

Bűnpártolás és pénzmosás gyanúja miatt feljelentést tett Márki-Zay Péter kampányának finanszírozása ügyében Szabó Bálint Hódmezővásárhelyen.

Egy hét késéssel, de már a holland miniszterelnök is gratulált Orbán Viktor győzelméhez

Nem siette el a magyar választási eredményhez való gratulálást, de végül csak megtette Hollandia miniszterelnöke, aki korábban többször is bírálta Orbán Viktor politikáját. A holland kormányfő többek közt azt írta Orbán Viktornak, hogy Európának hatékony vezetésre és együttműködésre van szüksége.

Brit fiatalok paintballal és gyúrással készültek az ISIS-hez való csatlakozásra

Londonban a napokban öt fiatalt ítélt el a helyi bíróság, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. A legfiatalabb 15, a legidősebb 20 éves. A szíriai harcokra és a "mártírrá válásra" paintballal és gyúrással készültek volna fel.

Több migránst fog beengedni Brüsszel az EU-ba

Több migránst fog beengedni Brüsszel az EU-ba

amerika, london, párizs

A migránsok Észak-Afrikából és a Közel-Keletről fognak érkezni.

Dupla ön-tökönrúgással készül a Jobbik a pártszakadásra

Dupla ön-tökönrúgással készül a Jobbik a pártszakadásra

kétharmad

Kétszer ül majd össze a Jobbik kongresszusa, hogy az eddigi egy helyett két társelnököt válasszon meg. Persze csak ha minden jól megy, mert ha mégsem, akkor bizony minden hír szerint jön a pártszakadás, mivel a radikálisok és a Vona Gábort követő baloldaliak már nem férnek meg egy pártban.

Budaházy-per: hatályon kívül helyezték az elsőfokú ítéletet

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében a Fővárosi Ítélőtábla.

Rogán: a bevándorlás kérdésében nem hátrálunk

Rogán: a bevándorlás kérdésében nem hátrálunk

kétharmad

Interjút készített Rogán Antallal a PestiSrácok.hu. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint várhatóan nőni fog a nyomás Magyarországon, hogy migránsokat fogadjon be, ám a kormány nem fog meghátrálni. A miniszter beszélt a kampányról, a Jobbikról és a Mazsihiszről, a Magyar Nemzetről és Simicska Lajosról, valamint arról is, hogy mikor derülhet ki az új kormány névsora.

Az évtized öngólja: saját magát buktathatta le Gyárfás

Az évtized öngólja: saját magát buktathatta le Gyárfás

kétharmad

Gyárfás Tamás részletes vallomást tett és tagadta, hogy ő rendelte meg Fenyő János médiavállalkozó kivégzését. Az ügy furcsasága, hogy Gyárfás tavaly tett feljelentése nyomán foglalták le azt a hangfelvételt, amivel a sportvezetőt zsarolni próbálták, ám ez lehet az új bizonyíték, amelynek alapján a Nemzetközi Úszószövetség alelnökét meggyanúsították.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére