Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Orbán: győztes városokat akarunk látni

2017. március 21. 12:58

Orbán Viktor miniszterelnök és Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt együttműködési megállapodást írtak alá a Modern városok program keretében.

Egy házasságkötő teremben vagyunk. Nyilvánvaló politikai és biológiai okokból azonban házasság nem lesz, csak megállapodás – mondta a miniszterelnök Salgótarjánban a közös sajtótájékoztatót követően.

Orbán Viktor kiemelte, hogy ilyen megállapodás ennek a városnak a történetében még nem köttetett. Salgótarján az utolsó olyan megyeközpont Magyarországon, ahol még mindig erősen él az a beidegződés, hogy ez egy vesztes város, a rendszerváltás vesztese. Orbán szerint ez nem engedhető meg, ezt az állapotot fel kell számolni.

Orbán Viktor és Fekete Zsolt

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Olyan megállapodást akartak kötni, mely után a vesztes város győztes városnak érzi magát. Ugyanilyen helyzetből lett sikerváros Tatabánya és Dunaújváros. Ha ma elmegyünk ezekre a helyekre, azt látjuk, az emberek büszkék a városukra – mondta a kormányfő.

A miniszterelnök a sajtótájékoztatón közölte, hogy nincs annyi helyi erő, mellyel a kívánt fejlődési ívet a város befuthatja, ehhez kormányzati segítségre van szükség. 2012-ben már vettek le adósságot Salgótarján válláról – emlékeztetett Orbán.

Többek között arról is beszélt, hogy négysávúsítják a Salgótarján elkerülő, 21-es utat a szlovák határig, és Szlovákiát is igyekeznek meggyőzni az útvonal fejlesztéséről. Ennek a beruházásnak a nagyságrendje 40-50 milliárd forint.

A számos egyéb támogatás, fejlesztés és beruházás mellett a városi kórházban egy új onkológiai központot hoznak létre 1,7 milliárd forintból. Sport és rekreációs központ épül 8 milliárd forintból. Ebben egy 50 méteres uszoda lesz, melynek fenntartási költségeit a kormány állja öt évig. Másfél milliárd forintból atlétikai pálya is épül, illetve egy jégcsarnok.

Innen szép a győzelem”

Salgótarján az elmúlt 27 évben nem a töretlen fejlődéséről volt híres. A megyei városok közül a leghátrányosabb helyzetben van. „Innen szép a győzelem” –  mondta Fekete Zsolt MSZP-s polgármester.

A városvezető azt is elmondta, hogy a salgótarjáni fejlesztési koncepció szinte minden pontban találkozott a kormányzati elképzelésekkel. Salgótarján így szerinte kistérségi központtá válhat 2020-2030-ra.

(MTI, Híradó)

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

Győzött az igazság Szeviép-ügyben

A bíróság azzal, hogy bűnösnek mondta ki az építőipari cég egykori vezetőit, igazságot szolgáltatott a Szeviép-ügy károsultjainak - jelentette ki Szabó Bálint kedden Szegeden.

A lengyelek is beintettek az ENSZ migránssimogatásának

A lengyel kormány úgy döntött, hogy nem támogatja az ENSZ globális migrációs csomagját - jelentették be Varsóban a keddi kabinetülést követően.

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

Szigorúbb keretek közé kell szorítani a techcégeket, mert ez már nem állapot

amerika, london, párizs

Tim Cook, az Apple vezetője szerint több szabályozásra van szükség a techiparban, jelenleg ugyanis szinte semmi nem védi a felhasználókat az ipar óriásaival szemben. Ugyanakkor egyre több visszás helyzet lát napvilágot: adatszivárgások, cenzúra, profilok törlései. A következő hónapok izgalmas témája lesz, hogy a Trump-adminisztráció milyen szabályozásokat fog hozni ezen a területen.

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

Izrael sem írja alá az ENSZ globális migrációs csomagját

amerika, london, párizs

Izrael nem fogja aláírni az ENSZ globális migrációs megállapodását - idézte honlapján a Times of Israel című napilap Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök keddi közleményét.

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

Bajban lehet a DK, mert nincsenek is az ÁSZ-nál a párt elégett elszámolásai

kétharmad

Cáfolja az Állami Számvevőszék a Demokratikus Koalíciónak azt az állítását, miszerint a párt elszámolásához szükséges dokumentumok másolatai már az ÁSZ-nál lennének. A pártnak a szombati tűzben elégett könyvelésével kapcsolatban az ÁSZ közleményben figyelmeztette a DK-t arra, hogy pártként köteles biztonságosan megőrizni és bemutatni az elszámolását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére