Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Ők lehetnek Vona új emberei

2016. április 21. 19:28

A néppártosodó Vona Gábor polgármesetereket szeretne maga köré gyűjteni. Megnéztük, hogy kik lehetnek a lehetséges befutók.

Vona Gábor megszabadulna a radikális elnökségi tagoktól, hogy kiszorítsa a „kurucokat”, a pártból, és elinduljon a a cukiság göröngyös útján. A jobbikosok között futótűzként terjedt, hogy Vona négy alelnök-aspiránsnak is megtiltotta, hogy induljanak a párt közelgő tisztújításán. 

Egy kevésbé ismert alapszabálybeli rendelkezés szerint a párt elnöke szabadon választhatja meg, hogy kikkel akar együtt dolgozni. Vona kifejtette, hogy olyan polgármestereket akar maga mellé gyűjteni, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek a vezetés, szervezés terén. Ezekre a polgármesterekre azért van szüksége mert "ők már győztek a maguk területén" - mondta a pártelnök. A Jobbiknak 13 polgármestere van. 

Megnéztük, hogy kik lehetnek a lehetséges befutók, majd tölgyfalombos vaskereszttel jutalmaztuk őket. 

1. Janiczak Dávid - 10 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből 

Az ifjú titán a Jobbik sztár-polgármestere, egy igazi celeb. A 29 éves politikus az egri Eszterházy Károly Főiskolán diplomázott, beszéli az angol, a lengyel és a német nyelvet. 2009-től tagja a Jobbiknak, két éve pedig a helyi szervezet vezetője. Szinte biztos, hogy ő lesz Vona új embere. 

2.  Dobó Zoltán - 9 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

A 2015-ös önkormányzati választáson nagy fölénnyel nyert a Jobbikos Dobó Zoltán. A 15 000 fős kisváros volt a Jobbik egyik legnagyobb zsákmánya. Dobó múltja viszonylag terhes, a szakdolgozatát nem találja, a helyi MSZP-vel pedig jó kapcsolatot ápol. Ez akár még jól is jöhet a cukisodáskor. 

3. dr. Fülöp Erik - 3 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

Tiszavasvári polgármestere nem igazán hangolódott rá a néppártosodásra, ugyanis együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat nevében a Becsület Légiója Egyesülettel – ez utóbbi szervezet képviselője az érpataki polgármester, Orosz Mihály Zoltán. 

A tervezet szerint az együttműködés a szociális, gyámügyi, gyermekjóléti és közbiztonsági feladatokat érintené. Bizonyos területeken – magyar-cigány együttélés, integrációs folyamatok, gyermekvédelmi jelzőrendszer, közrendvédelem – az egyesület szakértőként és szaktanácsadóként is közreműködne, ingyen kapnának irodát és irodai felszerelést is - írta a Szon.hu. Ilyen múlttal Fülöp Erik túl radikális Vonának, ezért csak 3 vaskeresztet kap. 

4. Nagy Sándor - 7 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

Nagy Sándor Recsk polgármestere egy igazán elnéppártosodott minta-alelnök is lehetne. Még kitüntetést is kapott a 2015. évi közfoglakoztatásai programban betöltött kiemelkedő szervező munkájáért. Szeret adományozni és diákprogramokat szervezni. 

5. Toroczkai László - 6 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

Ásotthalom polgármesterét nem kell különösebben bemutatni. A párt televíziójában, az N1TV-ben már többször felemelte szavát a cukisodás érdekében. Ám ettől eltekintve ő a Jobbik egyik kemény legénye, a HVIM oszlopos tagja, és különféle önvédelmi és - határvédelmi gárdák "parancsnoka". Vona az ő személyében egyesíthet majd az elégedetlenkedő radikálisokat és a cukiskodni vágyó néppártiakat. 

6. Markót Imre - 2 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

Nem Ózdon, nem is Tapolcán aratta legnagyobb győzelmét a 2014-es őszi önkormányzati választáson a Jobbik, hanem a Szolnoktól 20 kilométerre keletre fekvő Törökszentmiklóson. A 21 ezres alföldi városban nemcsak új polgármestert adott a szélsőjobboldali párt az amúgy nem Jobbik-tag Markót Imre személyében de a nyolc egyéni választókerületből hetet meg is nyert. Markottal csupán egy probléma van: a kutya sem ismeri. 

7. Novák Előd -  mínusz 5 tölgyfalombos vaskereszt a 10-ből

Novák Előd a Jobbik egyik legradikálisabb arca. Ám belőle nemhogy belügyminiszter nem lesz a Jobbik-kormányban, hanem még egy helyettes államtitkári szóvivői posztot sem kap a legújabb fejlemények szerint. 

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

Tusk: mindenki barnainges náci, aki a nemzetek Európáját támogatja

amerika, london, párizs

Az Európai Tanács elnöke saját nemzetének legnagyobb ünnepét használta fel arra, hogy belerúgjon azokba, akik hisznek a nemzetállamokban.

Hangfelvétel: a Jobbik "prostitúciós jelleggel" alkalmazott gyakornokokat

Hangfelvétel: a Jobbik "prostitúciós jelleggel" alkalmazott gyakornokokat

kinyílott a pitypang

2018 legpikánsabb hangfelvétele került elő a Jobbik háza tájáról, amely korántsem vicces. Úgy látszik, hogy jobbikos politikusok szexuálisan használták ki azokat a fiatal nőket, akik gyakornoknak jelentkeztek hozzájuk.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére