Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Obama a migránsok miatt a közbeszerzést is megkerülte

2016. augusztus 16. 10:58

WASHINGTON, 10:58

Egymilliárd dollárt érő szerződést kötött Barack Obama egy dél-texasi börtönintézettel annak érdekében, hogy a Közép-Amerikából beáramló migránsokat egyből be lehessen csatornázni az ellenőrző intézménybe.

Barack Obama messianisztikus migránspártisága a gyakorlatban már nem tűnik annyira fényesnek, mint ahogyan azt beszédeiben hangoztatja. Ugyanis az Amerikai Büntetés-végrehajtási Szervezet — amely többek között az ominózus dél-texasi intézmény tulajdonosa is egyben — azért kapott egy rendkívüli, egymilliárd dolláros szerződést az amerikai kormánytól, hogy kifejezetten az Államoktól délre lévő országokból érkező migránsokat közrefogja.

Mi több, Obama még az amerikai törvényekben rögzített közbeszerzési eljárást is megkerülte annak érdekében, hogy még kedvezőbb feltételeket szabhasson az intézmény számára.

A Washington Post beszámolója szerint ugyanis a Texas állam déli részén elhelyezkedő börtönkomplexum egy havi fix díjas juttatást kapott, függetlenül annak kihasználtságától. Az amerikai bevándorlás- és vámügyi hivatal tájékoztatása szerint ez azonban ellentmond a szokásos börtönüggyel kapcsolatos szerződéseknek, mivel azok kizárólag az intézmények telítettsége alapján kérhetik le a támogatási összegeket.

A közbeszerzési eljárás megkerülésének kapcsán a Charles Tiefer egyetemi jogászprofesszor kifejtette, hogy

az eljárás arra enged következtetni, hogy már a felismerhetetlenségig csűrték-csavarták az egész rendszert."

A börtönkomplexum bírálói kiemelték, hogy ennél jóval költséghatékonyabb megoldásokat is választhatott volna Obama, amely így leginkább az adófizetőkre ró hatalmas terheket. Ráadásul az Obama-adminisztráció mintegy 2.4 millió migránst deportált az elmúlt hét év alatt az Egyesült Államokból, amely igencsak ellentmond az Európára ráerőltetett, atlantista politikai narratívának.

(Washington Post, RT)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Katasztrofális a svéd határvédelem

Katasztrofális a svéd határvédelem

amerika, london, párizs

Egy, a választásokig visszatartott jelentés szerint katasztrofális az, ami jelenleg Svédország határain zajlik.

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

Juncker helyére pályázik a bukott osztrák kancellár

amerika, london, párizs

Visszavonul az osztrák belpolitikától Christian Kern, mivel a szociáldemokraták színeiben kíván elindulni a jövő évi EP-választásokon.

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

"Orbán az, aki megvédi a nemzeti szuverenitást"

kétharmad

Nem sokkal azután, hogy az Európai Parlamentben elfogadták a Soros-Sargentini-jelentést, Nadine Morano francia jobboldali politikus kitett egy posztot az Instagram-oldalára, melyben hosszasan méltatta a magyar miniszterelnököt, amiért megvédi a nemzeti szuverenitást.

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére