Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
szabad vasárnap
 
 
 
 

Nyolc állítás a Valami Amerika 3-ról

2018. február 17. 12:00

Tegyük tisztába a dolgokat.
1. Ilyen dinamikusan nem indult még magyar vígjáték

A film első fél órájában másodpercenként röpködnek az erősebbnél erősebb poénok, élénk kezdés, amivel azonnal megveszi a nézőket. Az első perctől fogva nincs kétség afelől, hogy ez a film vicces lesz. Persze ez a dinamizmus a film kibontakozásával lassul és vannak üresjáratok, néhol ötlettelen megoldások vagy megtorpanások, de ezek a dolgok nem vesznek el annyit az összképből, hogy ne mondhatnánk: ez egy nagyon szórakoztató vígjáték.

2. Talán a legjobb Valami Amerika-film

Az első, kultikussá vált részt 16 évvel ezelőtt vetítették a magyar mozik, a második rész pedig tíz éve, 2008-ban jött ki. A Valami Amerika-filmekben az a különleges, hogy bár ugyanarra a bájos bárgyúságra alapoznak, mégis mindegyik teljesen más. Az első rész magyar vígjátékként úttörő érdemei kétségtelenek. A második rész nekem már kicsit túl komolyan vette magát a sok énekléssel, a harmadik részben viszont pont ez az igazán szórakoztató, hogy nem akar többnek látszani, mint ami: egy magyar közönségfilm.

3. Mindenki rendben van

A Valami Amerika 3 vonultatja fel a legtöbb híres magyar színészt, de ennek ellenére sem válik agyatlan sztárparádévá, ahol mindenki csak nagyképűen beböfög valamit unalmában. Látszik, hogy a színészek lelkesek, mindenki alázatosan és profin végzi a munkáját. Stohl Andrást utálom, de le a kalappal, hogy bevállalta, hogy önironikusan saját magát alakítja a filmben. Profi volt és még vicces is. Nagy Ervinért sem rajongok, de kezdem belátni, hogy tényleg valódi kaméleon. Bármilyen szerepet el tud játszani, ami szintén ritka. A többi színész is hozza a kötelezőt.

4. A zene még mindig zseniális

Az előző két film betétdala is sláger lett, ez esetben sem lesz másképp. Majka és Curtis kitett magáért, Pásztor Anna zsenialitását pedig szerintem nem kell bemutatnom senkinek. De érdemes megemlíteni a Halott Pénzt is, akik szintén kellemes dalban kooperáltak a Valami Amerika 3 alkotóival.

5. Kicsit sok már a travishow

Bár a film alapvetően tényleg nagyon szórakoztató, nekem kicsit sok volt már az erőltetett, rájátszós "buziskodás" a börtönjelenteknél. A férfiak női ruhában koncepció elcsépelt, olcsó poén, 10 éve nem vicces.

6. Akciójelenetekben még mindig van hová fejlődnie a magyar filmgyártásnak

Jó, oké, ez nem egy akciófilm, mégis van benne pár látványosnak szánt jelenet, ahol ezerrel lövöldöznek. Vagyis próbálnak. De ha még egy agyatlan lövöldözést sem tudunk jól megkomponálni (érdekes módon 14 éve az Argóban sikerült), akkor inkább ne erőltessük. Sajnos ezek a jelenetek gagyik lettek, a színészek sem tudják mit és hogyan kéne csinálniuk. Kár a vaktöltényért.

7. Nehézkes a lezárás

Úgy érzem, hogy Herendi Gábor nem igazán tudta hogyan érjen véget a film, ezért az utolsó-utolsóelőtti jelenet és a megoldás kicsit nyögvenyelős lett és a csattanó is sejthető volt, de azért megállja a helyét. Ami viszont zseniális, az a Valami Amerika-filmek védjegyévé vált  filmvégi jelenetbejátszós reklámok. Bárcsak a tévében is így menne.

8. A ballib médiától ismét jött a szokásos lehúzás

Na vajon miért? Mert Filmalap és mert "nemzeti". Csak a szokásos, rosszindulatú sivalkodás. De ahogy másban, úgy ebben sem mozognak a valóság és az igazság talaján. Versenyt űznek abból, hogy lehúzzák a magyar közönségfilmeket. Náluk csak az a bejövős, amikor fiatal szír fiúk repkednek a Keleti fölött, meg amikor hányattatott sorsú feketék hüppögnek egy magyar filmben. Nekik csak az számít magyar filmnek, ami rendszerkritikus. Megvetően és lenézően írnak a Valami Amerika 3-ról is, azt sugallva, hogy aki ezt megnézi az már nem is ember. De miért lenne bűn a könnyed szórakozás? Szorongjunk inkább három órán keresztül, mint a Torinói lónál? Az ember nem röhöghet egy jót, de a ballib újságíró elalélhat Justin Trudeau LMBTQ-kacsás zoknijától? Na, hagyjuk már! Ki is beszél itt idióta humorról?

A Valami Amerika 3 egy jó film, önfeledt szórakozás, amit érdemes megnézni és várhatóan kasszasiker is lesz. Szurkolunk neki!

A 888 értékelése:  7/8

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
Több mint négyezer kitoloncolásra ítélt kiskorú szívódott fel Svédországban

Több mint négyezer kitoloncolásra ítélt kiskorú szívódott fel Svédországban

amerika, london, párizs

A svéd hatóságok nyilvántartása szerint 4492 kiskorú hollétéről semmilyen szinten sem tudnak azt követően, hogy a tudtukra adták, hivatalosan is megkezdték a kitoloncolásukat.

Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

Javier Zanetti a 888-nak: a magyar foci jó úton halad

hajrá, magyarok!

Az olasz Internazionale legendás játékosa a Szent Pál Akadémiával való szerződéskötés miatt járt Budapesten, itt beszélgettünk vele.

Órákon keresztül erőszakolt négy migráns két holland nőt

A huszonéves migránsokat a rendőrség végül előállította, hárman tagadják bűnösségüket.

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

Vona Gábor ismét az internetes népművészet áldozata lett

kinyílott a pitypang

Bozkurt Vona, akit a barátai csak Gabynak hívnak, most megszívta.

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

Morvai: "az ellenzéki horrorkoalíció igenis be fogja engedni a bevándorlókat"

spring is coming

A független EP-képviselő elemzésében hangsúlyozta, hogy minden ellenkező ígérettel szemben az egyesült ellenzék igenis be fogja engedni a bevándorlókat, azaz engedni fog az európai uniós és nemzetközi nyomásnak a tömeges migráció ügyében.

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

Vona tagadja, hogy megszületett a Jobbik-LMP szövetségi paktum

spring is coming

Minden jel szerint most már hivatalosan is szövetségre lép egymással Soros és Simicska két pártja, az LMP és a Jobbik. Nincs "borsókúti paktum", vagyis nem jött létre megállapodás a Jobbik és az LMP közt - mondta Vona Gábor arról a konspiratív körülmények között megtartott hétfő esti találkozóról, ahol Szél Bernadett-tel találkozott az M3-as autópálya egyik lehajtójánál. Szél Bernadett pedig még nem mondott semmit a Jobbik elnökével folytatott tárgyalásról.

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

A német bíróság kimondta, hogy tilos nikábban autót vezetni

amerika, london, párizs

Egy muszlim nő feljelentést tett a bíróságon, mivel szerinte a vallásszabadságában korlátozzák azzal, hogy vezetés közben nem viselhet nikábot.

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

Egy német politológus szerint a bevándorlással akarják megváltoztatni Németországot

amerika, london, párizs

Egy volt német baloldali politikus-politológus elárulta, hogy milyen szándékok állnak a bevándorlás támogatása mögött.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére