Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Novák Előd: dőzsölnek a jobbikos politikusok

2018. június 6. 11:27

Kezdenek felgyorsulni az események, egyre inkább közeleg a pártszakadás a Jobbikban. Novák Előd a Facebookon jelezte, hogy megszünteti a Jobbik alapítványában betöltött kuratóriumi tagságát.

Novák Előd legújabb Facebook-posztjában számol be az alapítvány körüli, igencsak megkérdőjelezhető gyakorlatról.

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak"

– írta Novák.

Novák Előd

Fotó: MTI Fotóbank

A párthoz korábban komoly mennyiségű adomány érkezett, ugyanis a Jobbikot a választások előtt több mint 600 millió forintra bírságolta meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ), mivel jócskán a piac ár alatt béreltek, sőt kaptak meg plakáthelyeket Simicska Lajostól. A tetemes összegű bírság visszafizetése miatt kezdett közösségi gyűjtésbe a párt.

Novák szerint az adakozásból 100 millió forintot sikerült összegyűjteni, ám ezt a párt felélte – vagyis szerinte nem a tartozásra fizették ki. Emellett nagyjából 100 millió forinttal tartoznak a Magyar Posta felé is.

Az alapítvány kuratóriumából való kilépésről azután határozott, hogy először még sikerült megakadályoznia, hogy leköszönő képviselők "még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékű képviselői tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítványunk is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást adjon szakértésért”.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– írta a politikus, hozzátéve, hogy ezeket a közpénzeket hatalomtechnikai célok szolgálatába állítja a pártvezetés, ezért is lehet világos, hogy miért áll a frakció nagy része a jelenlegi elnökség mellett, és hogy a frakció miért távolodik el a párttól.

Novák számára az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a pártelnökség nem tűrte el a volt képviselők javadalmazásának leszavazását és új szavazást rendeltek el, amelyen 3-1 arányban átnyomták a javaslatot. Hosszas huzavona után végül mégis meghiúsult a terv, ám Novák szerint a képviselőknek majd

más keretből, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselői tiszteletdíjakkal párhuzamosan is."

Bár egy szerényebb, mértéktartó összegű, szakmai munkával párosuló megbízást tudtam volna támogatni, ezzel túlmentek minden határon – írta a politikus.

A teljes poszt itt olvasható el:

Kizárás, szakadás

Szinte biztos, hogy már csak napok kérdése, hogy a pártszakadás megtörténjen a Jobbikon belül. Toroczkai Lászlót június hetedikére, csütörtökre idézték be az etikai bizottság elé, vele együtt összesen öt párttaggal szemben indít etikai vagy fegyelmi vizsgálatot a Jobbik vezetése. A retorzió elérheti azon regionális igazgatókat is, akik felkérték Dúrót Toroczkai elnökhelyettes-jelöltjének, majd nyíltan támogatásukról biztosították a Mi magunk platformot.

Mint ismert, a Mi magunk platformot azért kísérelte meg létrehozni a Jobbikon belül Toroczkai László és Dúró Dóra, mert Toroczkai a Jobbik elnökválasztásán kevéssel maradt alul a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben (54-46 arányban vesztett), és valamilyen módon szerette volna becsatornázni a pártvezetéssel elégedetlen véleményeket is a párt életében.

A platformosodási kísérlet alatt Toroczkai többször is kritizálta a pártvezetést. Megszellőztette például, hogy pénzzel akarták támogatni a liberális Együttet, ám az ötlet végül elbukott.

A fegyelmi és etikai eljárás vége nem lehet kérdéses, ugyanis Gyöngyösi Márton Kálmán Olgánál járva elkottyantotta, hogy már tulajdonképpen meg is született a döntés, Toroczkait kizárják.

Dúró Dórát korábban már kizárták a frakcióból, a politikus jelenleg azon gondolkozik, hogy visszaadja-e parlamenti mandátumát.

Dúró férje, Novák Előd pedig ma bejelentette, hogy egyetlen formálisnak nevezhető jobbikos tisztségét, a pártalapítványban betöltött kuratóriumi tagságot is lemondja. A Jobbik szakadása így már csak idő kérdése – az akár már holnap megtörténhet.

Az új szervezet létrejöttével még várni kell, ugyanis Toroczkai június 23-ára hirdetett "zászlóbontást".

Az is lehet hogy egyszerűen szalonnát fogunk sütni, és folytatom polgármesterként, ez attól is függ, hányan jönnek el a rendezvényre, illetve a Jobbik elnökségének szándékától”

– nyilatkozta Toroczkai korábban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

A férfinek inget, a nőnek bikinit ajánlott a ruhabolt: erre elszabadult a feministák pokla

amerika, london, párizs

Nagyon kiakadt egy magát nőjogi egyesületnek hívó feminista gittegylet a Marks & Spencer egyik kirakata miatt.

Magyar film készült Bud Spencerről

Magyar film készült Bud Spencerről

szabad vasárnap

A premier péntek este lesz az M5 kulturális csatornán.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap.

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

A Soros-féle migránstaxi a bevándorlókat pátyolgatja, a környezetet nem

amerika, london, párizs

Az olasz ügyészség azzal vádolta meg az Orvosok Határok Nélkül nevű Soros-szervezetet, hogy hajójuk, a migránsokat rendszeresen taxiztató Aquarius a szicíliai Cataniában illegálisan rakott le veszélyes, mérgező anyagokat a szemétbe keverve.

Újabb tagokkal bővült Botka László börtönválogatottja

A mai napon utolérte a szegedi szocialistákat és Botka László udvari beszállítóját az igazság: a szegedi járásbíróság minősített csődbűntett miatt 5 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte Ujhelyi István szocialista képviselő sameszait és Botka László udvari beszállítóit, Pistrui Lászlót, Baranyi Sándort, és Oltványi Józsefet.

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

Az egyik legnagyobb iszlám országban naponta sor kerül egy becsületgyilkosságra

amerika, london, párizs

Egy 26 éves muszlim lány a családja akarta ellenére összeházasodott a szerelmével. Ezért az édesanyja és a testvérei becsületből brutálisan meggyilkolták. Az egyik legnépesebb iszlám országban, Pakisztánban szinte mindennaposak az ilyen esetek. Az Európába érkező migránsok egyik legnagyobb csoportját pedig a pakisztániak teszik ki.

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

"Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen"

kétharmad

Szijjártó Péter kedden találkozott szlovén kollégájával, Miro Cerarral, akivel egyetért abban, hogy Európa külső határainak védelme elsőbbséget kell, hogy élvezzen, Európának meg kell tudnia védeni külső határait.

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

TGM és a magyar értelmiség örök tragédiája

piszkostizenkettő

A Jóisten nemcsak ételt-italt és tetőt ad a fejünk fölé, hanem gondoskodik a színvonalas szórakoztatásunkról is: ezért találta ki nekünk a magyar ellenzéki figurákat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére