Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Novák Előd: dőzsölnek a jobbikos politikusok

2018. június 6. 11:27

Kezdenek felgyorsulni az események, egyre inkább közeleg a pártszakadás a Jobbikban. Novák Előd a Facebookon jelezte, hogy megszünteti a Jobbik alapítványában betöltött kuratóriumi tagságát.

Novák Előd legújabb Facebook-posztjában számol be az alapítvány körüli, igencsak megkérdőjelezhető gyakorlatról.

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak"

– írta Novák.

Novák Előd

Fotó: MTI Fotóbank

A párthoz korábban komoly mennyiségű adomány érkezett, ugyanis a Jobbikot a választások előtt több mint 600 millió forintra bírságolta meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ), mivel jócskán a piac ár alatt béreltek, sőt kaptak meg plakáthelyeket Simicska Lajostól. A tetemes összegű bírság visszafizetése miatt kezdett közösségi gyűjtésbe a párt.

Novák szerint az adakozásból 100 millió forintot sikerült összegyűjteni, ám ezt a párt felélte – vagyis szerinte nem a tartozásra fizették ki. Emellett nagyjából 100 millió forinttal tartoznak a Magyar Posta felé is.

Az alapítvány kuratóriumából való kilépésről azután határozott, hogy először még sikerült megakadályoznia, hogy leköszönő képviselők "még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékű képviselői tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítványunk is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást adjon szakértésért”.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– írta a politikus, hozzátéve, hogy ezeket a közpénzeket hatalomtechnikai célok szolgálatába állítja a pártvezetés, ezért is lehet világos, hogy miért áll a frakció nagy része a jelenlegi elnökség mellett, és hogy a frakció miért távolodik el a párttól.

Novák számára az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a pártelnökség nem tűrte el a volt képviselők javadalmazásának leszavazását és új szavazást rendeltek el, amelyen 3-1 arányban átnyomták a javaslatot. Hosszas huzavona után végül mégis meghiúsult a terv, ám Novák szerint a képviselőknek majd

más keretből, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselői tiszteletdíjakkal párhuzamosan is."

Bár egy szerényebb, mértéktartó összegű, szakmai munkával párosuló megbízást tudtam volna támogatni, ezzel túlmentek minden határon – írta a politikus.

A teljes poszt itt olvasható el:

Kizárás, szakadás

Szinte biztos, hogy már csak napok kérdése, hogy a pártszakadás megtörténjen a Jobbikon belül. Toroczkai Lászlót június hetedikére, csütörtökre idézték be az etikai bizottság elé, vele együtt összesen öt párttaggal szemben indít etikai vagy fegyelmi vizsgálatot a Jobbik vezetése. A retorzió elérheti azon regionális igazgatókat is, akik felkérték Dúrót Toroczkai elnökhelyettes-jelöltjének, majd nyíltan támogatásukról biztosították a Mi magunk platformot.

Mint ismert, a Mi magunk platformot azért kísérelte meg létrehozni a Jobbikon belül Toroczkai László és Dúró Dóra, mert Toroczkai a Jobbik elnökválasztásán kevéssel maradt alul a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben (54-46 arányban vesztett), és valamilyen módon szerette volna becsatornázni a pártvezetéssel elégedetlen véleményeket is a párt életében.

A platformosodási kísérlet alatt Toroczkai többször is kritizálta a pártvezetést. Megszellőztette például, hogy pénzzel akarták támogatni a liberális Együttet, ám az ötlet végül elbukott.

A fegyelmi és etikai eljárás vége nem lehet kérdéses, ugyanis Gyöngyösi Márton Kálmán Olgánál járva elkottyantotta, hogy már tulajdonképpen meg is született a döntés, Toroczkait kizárják.

Dúró Dórát korábban már kizárták a frakcióból, a politikus jelenleg azon gondolkozik, hogy visszaadja-e parlamenti mandátumát.

Dúró férje, Novák Előd pedig ma bejelentette, hogy egyetlen formálisnak nevezhető jobbikos tisztségét, a pártalapítványban betöltött kuratóriumi tagságot is lemondja. A Jobbik szakadása így már csak idő kérdése – az akár már holnap megtörténhet.

Az új szervezet létrejöttével még várni kell, ugyanis Toroczkai június 23-ára hirdetett "zászlóbontást".

Az is lehet hogy egyszerűen szalonnát fogunk sütni, és folytatom polgármesterként, ez attól is függ, hányan jönnek el a rendezvényre, illetve a Jobbik elnökségének szándékától”

– nyilatkozta Toroczkai korábban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

Szíriában nem volt ott anyuci, ezért most hazatérne a gyilkoló dzsihadista

amerika, london, párizs

2014-ben Jack Letts, az oxfordi diák Szíriába szökött. Hamar rájött azonban, hogy ott sem fenékig tejfel az élet: hiányzik az anyukája, ezért most már hazatérne Nagy-Britanniába.

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

Ezt is "megfejtették": az első ember románul beszélt

kinyílott a pitypang

Már Romániában is elavult a dákoromán kontinuitás elmélete?

Így zsidózik a jobbikos Bencsik János

Ilyen lenne a "néppártosodás"?

Megszavazták a dánok: mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre

Megszavazták a dánok: mehetnek a migránsok a lakatlan szigetre

amerika, london, párizs

Új bevándorlásellenes törvényeket szavaztak meg a dánok, többek között kitoloncolási központot fognak létrehozni egy lakatlan szigeten.

Ilyen városi rangadó még soha nem volt az NB I-ben

Ilyen városi rangadó még soha nem volt az NB I-ben

hajrá, magyarok!

Szombaton kerül sor a magyar labdarúgó-bajnokság 22. fordulójára.

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

Dzsihadistákkal szűrte össze a levet, most már inkább visszatérne Nagy-Britanniába

amerika, london, párizs

A 24 éves Sufyan Mustafa 2013-ban döntött úgy, hogy Szíriába megy harcolni. Ennek meg is lett a következménye, ugyanis megfosztották a brit állampolgárságától. Ő azonban most már szívesen visszatérne a szigetországba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére