Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Novák Előd: dőzsölnek a jobbikos politikusok

2018. június 6. 11:27

Kezdenek felgyorsulni az események, egyre inkább közeleg a pártszakadás a Jobbikban. Novák Előd a Facebookon jelezte, hogy megszünteti a Jobbik alapítványában betöltött kuratóriumi tagságát.

Novák Előd legújabb Facebook-posztjában számol be az alapítvány körüli, igencsak megkérdőjelezhető gyakorlatról.

Lemondok a jobbikos pártalapítványi kuratóriumi tagságomról, miután a közösség pénzét hatalomtechnikai célokra akarják felhasználni, a párt csődközeli anyagi helyzetében sem szégyellve nettó 400 ezres fizetéseket osztani a képviselői tiszteletdíjak mellé a pártvezetéshez lojális politikusoknak"

– írta Novák.

Novák Előd

Fotó: MTI Fotóbank

A párthoz korábban komoly mennyiségű adomány érkezett, ugyanis a Jobbikot a választások előtt több mint 600 millió forintra bírságolta meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ), mivel jócskán a piac ár alatt béreltek, sőt kaptak meg plakáthelyeket Simicska Lajostól. A tetemes összegű bírság visszafizetése miatt kezdett közösségi gyűjtésbe a párt.

Novák szerint az adakozásból 100 millió forintot sikerült összegyűjteni, ám ezt a párt felélte – vagyis szerinte nem a tartozásra fizették ki. Emellett nagyjából 100 millió forinttal tartoznak a Magyar Posta felé is.

Az alapítvány kuratóriumából való kilépésről azután határozott, hogy először még sikerült megakadályoznia, hogy leköszönő képviselők "még 3 hónapig egyfajta végkielégítésként folyósított, teljes mértékű képviselői tiszteletdíja mellé, párhuzamosan a pártalapítványunk is hasonló nagyságú, konkrétan nettó 400 ezres juttatást adjon szakértésért”.

Pörzse Sándor is még többet, lényegében teljes képviselői fizetést kap hol a frakciótól, hol a pártalapítványtól, miközben az érdemi munkavégzését mindenki láthatja, hogy mi..."

– írta a politikus, hozzátéve, hogy ezeket a közpénzeket hatalomtechnikai célok szolgálatába állítja a pártvezetés, ezért is lehet világos, hogy miért áll a frakció nagy része a jelenlegi elnökség mellett, és hogy a frakció miért távolodik el a párttól.

Novák számára az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor a pártelnökség nem tűrte el a volt képviselők javadalmazásának leszavazását és új szavazást rendeltek el, amelyen 3-1 arányban átnyomták a javaslatot. Hosszas huzavona után végül mégis meghiúsult a terv, ám Novák szerint a képviselőknek majd

más keretből, diszkréten bújtatva, de ugyanúgy kifizetik a 400 ezreket négy éven át, most még a sajátos végkielégítésként folyósított képviselői tiszteletdíjakkal párhuzamosan is."

Bár egy szerényebb, mértéktartó összegű, szakmai munkával párosuló megbízást tudtam volna támogatni, ezzel túlmentek minden határon – írta a politikus.

A teljes poszt itt olvasható el:

Kizárás, szakadás

Szinte biztos, hogy már csak napok kérdése, hogy a pártszakadás megtörténjen a Jobbikon belül. Toroczkai Lászlót június hetedikére, csütörtökre idézték be az etikai bizottság elé, vele együtt összesen öt párttaggal szemben indít etikai vagy fegyelmi vizsgálatot a Jobbik vezetése. A retorzió elérheti azon regionális igazgatókat is, akik felkérték Dúrót Toroczkai elnökhelyettes-jelöltjének, majd nyíltan támogatásukról biztosították a Mi magunk platformot.

Mint ismert, a Mi magunk platformot azért kísérelte meg létrehozni a Jobbikon belül Toroczkai László és Dúró Dóra, mert Toroczkai a Jobbik elnökválasztásán kevéssel maradt alul a Sneider-Gyöngyösi duóval szemben (54-46 arányban vesztett), és valamilyen módon szerette volna becsatornázni a pártvezetéssel elégedetlen véleményeket is a párt életében.

A platformosodási kísérlet alatt Toroczkai többször is kritizálta a pártvezetést. Megszellőztette például, hogy pénzzel akarták támogatni a liberális Együttet, ám az ötlet végül elbukott.

A fegyelmi és etikai eljárás vége nem lehet kérdéses, ugyanis Gyöngyösi Márton Kálmán Olgánál járva elkottyantotta, hogy már tulajdonképpen meg is született a döntés, Toroczkait kizárják.

Dúró Dórát korábban már kizárták a frakcióból, a politikus jelenleg azon gondolkozik, hogy visszaadja-e parlamenti mandátumát.

Dúró férje, Novák Előd pedig ma bejelentette, hogy egyetlen formálisnak nevezhető jobbikos tisztségét, a pártalapítványban betöltött kuratóriumi tagságot is lemondja. A Jobbik szakadása így már csak idő kérdése – az akár már holnap megtörténhet.

Az új szervezet létrejöttével még várni kell, ugyanis Toroczkai június 23-ára hirdetett "zászlóbontást".

Az is lehet hogy egyszerűen szalonnát fogunk sütni, és folytatom polgármesterként, ez attól is függ, hányan jönnek el a rendezvényre, illetve a Jobbik elnökségének szándékától”

– nyilatkozta Toroczkai korábban.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére