Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Nógrádi György: a migráció élet-halál kérdése

2019. március 11. 09:10

A migráció ma élet-halál kérdés, és sajnos ki kell mondani, hogy Európa ma a végveszély szélén van. Az Echo TV műsorában, A nyolcasban ezúttal a bevándorlás, Európa és a világpolitika három főszereplője került górcső alá.

A nyolcas legutóbbi vendége, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő szerint ahhoz, hogy megértsük a világpolitikai eseményeket, először arra kell emlékeznünk, hogy a hidegháború véget ért a szocialista rendszer összeomlásával. A harmadik világháború esélye ezzel minimálisra csökkent, ami azonban nem jelenti azt, hogy ne lennénk tele helyi háborúkkal.

Mint ahogy a műsorban is elhangzott: a jelenlegi világot meghatározza, hogy "a biztonság csak a múltban volt abszolút, a jelenben relatív, míg a jövőben teljesen kiszámíthatatlan." Ezt érzékletesen jelzi az a tény, hogy hivatalos adatok szerint manapság 20-22 helyi háború folyik. Nógrádi György leszögezte: a második világháború óta nem volt békés nap a Földön, és valószínűleg már nem is lesz.

Ebben a világban az egyik erőközpontot az USA tudhatja magáénak. Ezen ország története azért is releváns, mert az USA előtt álló egyik legnagyobb dilemma, hogy nemsokára a fehér lakosság lesz kisebbségben – részben a bevándorlás, részben pedig a demográfiai helyzet miatt. Ettől azonban még az USA marad a globális világ egyik nagyhatalma, többek között a katonai hírszerzés fejlettsége miatt.

A másik nagy játékos a globális térfélen Kína. Bár egyelőre le van maradva az USA-tól, mégis gyorsan kapaszkodik felfelé a ranglétrán. Kína erejét az adja, hogy szárazföldi határaiból egyetlen négyzetcentimétert sem hajlandó adni, nem hajlandó tárgyalni Tibet ügyéről, de ugyanígy az ott élő muzulmán kisebbség, az ujgurok kérdésével kapcsolatosan sem hajlandó engedni.

A harmadik nagy erőcentrum a világban pedig nem más, mint Oroszország,.

A világpolitikában ez a három ország diktálja a tempót, e három játékos között tartózkodik most Európa, amelynek minden erejét a migráció köti le. Nógrádi György Hans-Georg Maassent idézte ezzel kapcsolatban: ha Németországba napi 1000 migráns érkezik, még ellenőrizhetők. Ha napi 3000, akkor ott már nem lehet tudni, pontosan kik is érkeznek az országba.

Az alapvető probléma a migrációval az, hogy más volt az elvárás, és más a realitás"

– mondta A nyolcas vendége.

Hogy pontosan mik is voltak ezek az elvárások? Hogy lehet az, hogy a határvédelem tekintetében Magyarország egyedül volt, manapság meg már Ausztria, Horvátország is hazánk álláspontján van? Miért fontos a közelgő EP-választás?

Ezeket a kérdéseket vizsgálta meg A nyolcasban, az Echo TV műsorában G. Fodor Gábor Nógrádi György biztonságpolitikai szakértővel. A műsort minden vasárnap este 19 óra 10 perctől láthatják a tévénézők.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

Teljes fejetlenség uralkodik a német integrációs törekvések terén

Egyre több kritika éri a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hatóságot (BAMF).

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére