Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Nemzetközi sajtószemle

Irány Imám

2016. november 17. 10:28

Együtt rúgjuk seggbe a globalistákat! – sürgette a sok-sok milliós nézettségű Alex Jones amerikai rádiós műsorvezető, aki az amerikai elnökválasztási kampányban végig Trumpot támogatta. Bejelentette: a honlapja péntektől megindítja a Hamis Hírelemző Központot, amelynek célja, hogy harcoljanak a fősodratú média hazugságai és álsztorijai ellen. Adásában feltette a kérdést, ha a választási kampány előtt a megkérdezettek 6 százaléka hitt a fősodratú médiának, akkor mostanra már negatív ez az arány? Felszólította hallgatóit, saját maguk is indítsanak adásokat, és leplezzék le a hazudozásokat. Üzenetének már az első szavaiban melegebb éghajlatra küldte Clintonnét, Sorost, a Fehér Házat. Az üzenetben Rockefeller is kap egyet.

Newt Gingrich: hét kérdés a New York Timeshoz címmel a politikus (aki az Egyesült Államok külügyminisztere is lehet) azt követően, hogy Amerika vezető lapjának főszerkesztője langymeleg bocsánatkérést írt olvasóihoz, amiért az elmúlt másfél évben elfogultan írt Clintonné mellett és Trump ellen, és azt ígérte, hogy a jövőben tárgyilagos lesz, a republikánusokat támogató tévé honlapján hét kérdést intézett a NYT-hoz. Ezek végén azt írta, ha kérdései mindegyikére a válasz a „nem”, akkor miért higgye el bárki is, hogy a lap „visszaállt” a tisztesség útjára? Az egyik kérdés például: felvettek-e egyetlen olyan tudósítót a laphoz, aki republikánus? (Köztudomású, hogy a lapnál minden újságíró demokrata érzelmű.)


A Beacon High School, egy elit manhattani középiskola megengedte diákjainak, hogy a tanítás helyett a Trump-toronynál tüntessenek annak ellenére, hogy több tanár ezt kifogásolta. A New York-i oktatási minisztérium közölte, a diákokat meg fogják büntetni.

Jól sejtették, akik úgy gondolták, hogy Hillary Clinton veresége után a győzteshez intézendő, elvárt gratuláló beszédét a választás éjjelén nem mondta el, mert őrjöngött. Az American Spectatornak most Clintonné bizalmas köréből elmondták, amikor megtudta, hogy veszít, őrjöngeni kezdett. Obszcén szavakat üvöltött, bútorokat rugdalt. Különféle tárgyakat vágott a mellette lévőkhöz. „Fékezhetetlen őrjöngés volt”.

A törökök beléptek a globális tévék sorába új, angol nyelvű csatornájukkal. Ebben elmondták, annyit hazudtak már a nyugati médiumok Törökországról, hogy angol nyelvű tévéhálózatot indítanak belföldi és nemzetközi hírek sugárzásával.  Megszólalt benne Erdogan török elnök is, aki kijelentette, a külföldi média dicshimnuszokat zengett az isztambuli és ankarai fosztogatókról, rendőrgyilkosokról és Derik kormányzójának gyilkosairól, azokat a demokrácia mellett tüntetőknek állítva be a Gezi Parkban történt demonstráció alkalmával (is).

Exkluzív: az orosz hírügynökség arab irodája másolatot készített az Iszlám Állam egy titkos rendeletéről, amely utasítja harcosait, ne támadjanak az iraki Moszul és a környező terület fölött repülő, az USA által vezetett koalíció harci gépeire. A dokumentumot a nemrégiben felszabadított Bakhdida iraki városban az asszír keresztény milícia találta meg.


Litvánia médiahatósága tegnap közölte, 3 hónapra felfüggeszti az orosz RTR Planeta csatorna működését az országban, mert megsértette a médiaszabályokat.  (Mert az EU-tag Litvániában sajtószabadság van.)


Riadalom Torontóban ’rasszista” röpiratok miatt, amelyek arra sürgetik a fehéreket, hogy csatlakozzanak az ’alt-right’ (rasszista, szélsőjobboldali, Trump-támogató amerikaiak kollektív neve) mozgalomhoz címmel tudósít a hírügynökség arról, hogy miután panaszokat kapott, a torontói rendőrség letépte azokat a röpiratokat, amelyek arra szólították a fehér kanadaiakat, akik „unják a politikai korrektséget” és azt, hogy miért csak „csak a fehér országoknak kell multikulturálisoknak lenniük”, hogy egyesüljenek. A röpirat számos webhelyet ad meg, amelyek „Európa-barát” nézőpontból adnak híreket. Néhány egyéb kérdés a mellékelt posztereken látható szövegből: „Nem unja, hogy rasszistának nevezik, mert büszke örökségére?”; „Undorodik a televízióban látható szeméttől?”. Többen gondolják úgy, hogy a röpiratok felbukkanása nem véletlenül jelentek meg Trump győzelme után. A rendőröknek nem volt könnyű dolguk, mert több röpiratot ragasztóanyaggal rögzítették.

Rjazany orosz város lakói petíciót indítottak, hogy a Bezbozsnája utca nevét Donald Trump utcára változtassák. A petícióban az olvasható, hogy „A most megválasztott Donald Trump elnök Oroszország nagy barátja és a hagyományos értékek támogatója”. A mostani utcanév „Istentelent” jelent, amit a kérelem szövegezői magában véve is sértőnek tekintenek.

Szaúd-Arábia figyelmeztette Trumpot, hogy következményei lesznek, ha ígéretéhez híven leállítja az olajvásárlást a királyságból.


Marine Le Pen: „Ha Franciaország elnökévé választanak, a világ békésebb hely lesz, mert Franciaország együtt fog működni Trump elnökkel és Putyin elnökkel.”

A radikális jobboldali német lap müncheni keltezésű tudósításában ír arról, hogy Németország megkezdte migránsok bereptetését Görögországból és Olaszországból. Az afrikai migránsokkal teli gépek közül az elsők ezen a héten érkeztek meg Németországba. Egy Rómából induló, Münchenben landolt gépen 188 eritreai volt.  

A Németországban lévő, távozó félben lévő Obama elnök és Merkel kancellárasszony kiállt az EU-USA szabadkereskedelmi szerződés mellett. Ezt a független német portál eső után köpönyegnek nevezi.


Az amerikai képviselőház és az amerikai szenátus öt bizottsága azt akarja, hogy tovább folytassák a vizsgálatot Clinton e-mailjei ügyében.

Ma az EU belügyminiszterei alternatívát vitatnak meg az Európai Bizottság kötelező migránskvótájával szemben. A tervet az EU soros elnöke, Szlovákia terjesztette be „Hatékony szolidaritás: továbblépni a dublini megállapodás átdolgozása felé” címen.

Az Iszlám Állam és Trump támogatóinak „szent háborúja” közé von párhuzamot a lap Az Iszlám Állam szent háborúra hívása visszhangra talál a Trumpot támogató közösségi médiában című cikkében, amely a megválasztott amerikai elnök támogatóira ráhányja a szokásos jelzőket.


John „Orbán neonáci” McCain kijelentette: a Trump-kormány enyhülési politikája Oroszországgal elfogadhatatlan foglalja össze cikkének lényegét a (neokon) szenátor (békeszerető) szavairól a lap.


Az izraeli törvényhozásban az ortodox zsidók ellenállásán bukott meg a végén az a törvény, amelyet Netanjahu izraeli miniszterelnök támogatásával akartak elfogadni. Az korlátozta volna a mecsetek imára hívó hangszóróiból a decibelt. Az ortodox zsidók rájöttek, hogy akkor a sábeszre hívásuk hangerejét is korlátoznák és így a törvénytervezet bukott.

Dmitrij Peskov, Putyin elnök szóvivője kijelentette, teljesen ellentétes a valósággal a hágai székhelyű Nemzetközi Büntetőbíróság azon kijelentése, amely szerint a Krím félsziget Oroszországgal való újra egyesülése az Ukrajna és Oroszország közötti fegyveres konfliktussal egyenlő, ugyanis a félsziget népe népszavazáson döntött Oroszországgal való újraegyesítése mellett. E bíróság azon állítása is ellentétes a valósággal, hogy a donbasszi helyzet Oroszország és Ukrajna közötti háborút jelent, ugyanis az a polgárháború révén helyi konfliktus. Ezt a szóvivő azzal kapcsolatban mondta, hogy Oroszország úgy döntött, kilép a Nemzetközi Büntetőbíróság tagjai sorából.

Aki tegnap látta azokat a képeket, ahogyan Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter megszeppenve hallgatta Erdogan török elnököt Ankarában, rögtön tudta, ki a főnök. De az semmi ahhoz képeset, ahogyan Erdogan beszélt Martin Schulz európai parlamenti elnökről: „Ki vagy te? Valamilyen elnöke valamilyen parlamentnek. Na és? Mióta döntesz te Törökországról.  Nézzük csak a neveletlenjét! Te akarsz szankcionálni!?”

George Soros fia, Alex szélsőbalosok társaságában vett részt a Trump-ellenes demonstrációkban.

Thomas Piketty, a francia „rocksztár” közgazdász a baloldali brit lapban arra figyelmeztet,  hogy „Trump győzelme elsősorban azért történt, mert az Egyesült Államokban az elmúlt évtizedekben robbanásszerűen nőtt a gazdasági és földrajzi egyenlőtlenség és kormányok sora ezzel képtelen volt megbirkózni.” Hozzátette,  Clintonné pártja túl közel volt a Wall Streethez és a média elit képtelen volt levonni a leckét Sanders népszerűségéből. A cikk címe: Át kell gondolni a globalizációt, vagy a trumpizmus megmarad.

Trump fenyegeti a háború utáni rendet címmel írt cikket a lap. (Nyugalom: Orbán is benne van.)

POLITICO PLAYBOOK

A Politico reggeli szerkesztőségi kör e-mailje idézi, miként panaszkodott neki (a jobboldali Magyarországot utáló) Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, kijelentve, hogy a lengyelországi médiatrendek aggasztóak. Míg (a „populista”) Lengyelország kereskedelmi tévéi hősként aposztrofálják, a közszolgálati tévében ő a megtestesült ördög. A közösségi médiában meg nincs semmilyen interakció a két nézőpont között, mert ott csak egymást ütik. Hozzátette, hazájában, Hollandiában a szélsőjobboldali csoportok ugyanúgy viselkednek vele szemben: „Én vagyok az ellenség, akit el kell pusztítani”.

A Politico Playbook másik témája, hogy a lengyel parlament alsóháza tegnap úgy döntött, 53 ezer részidős katonával új területvédelmi erőt hoznak létre szerte az országban szétszórva egy lehetséges orosz támadást elhárítva. A bírálók szerint azonban az új erő az uralkodó Jog és Igazságosság fegyveres szárnyává válik majd.

A balliberális osztrák lap nem reprezentatív felmérés eredményeit ismerteti, mely szerint a fiatal osztrákok nem bíznak a politikában, a médiában és a vallási intézményekben. 28 százalékuk véleménye az, hogy az országnak ki kellene lépnie az EU-ból.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

Csinálhat-e jó kézműves sört egy multi?

szabad vasárnap

Elsőre egy nagyon egyszerű és határozott "nem" a válasz a címben feltett kérdésre, azonban most nem egy nagyüzemi sörgyár próbálkozásáról lesz szó, hanem egy ténylegesen kisebb manufaktúrában készült sörről, amit viszont egy multi készíttetett.

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

Nem gondoltuk volna, de íme itt egy valódi bevándorlásellenes sci-fi

szabad vasárnap

Egy nemzet sem szeret egy számára idegen civilizáció csicskása lenni. Elrabolt világ-kritika.

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Deutsch Tamás: "Ha van elhatározás, ha megtaláljuk a szövetségeseinket, akkor meg lehet csinálni!"

Maccabi

Sporttörténeti konferenciát rendezett az Európai Maccabi Szövetség.

Monológ a Brexit megértéséhez

Monológ a Brexit megértéséhez

amerika, london, párizs

Egy beszéd, amely közelebb visz minket a Brexit okainak megértéséhez, és azoknak a briteknek az elnyomott haragjához, akiket sose hallgattak meg, és akiket sosem kérdeztek meg semmiről.

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

A Magyarországon elfogott iszlamista még idegenrendészeti őrizetben is verekedett

kétharmad

A Terrorelhárítási Központhoz (TEK) a napokban rengeteg megkeresés érkezett F. Haszan, a Magyarországon elfogott iszlamista ügyével kapcsolatban. A TEK ezért kiadott egy részletes közleményt. Mint kiderült, F. Haszan az idegenrendészeti őrizet alatt is fekete ruhában járt, akárcsak az ISIS harcosai, és a többi fogvatartottal is összeverekedett.

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

Az európaiak többsége szerint a brüsszeli vezetés már nem az emberek érdekeit képviseli

amerika, london, párizs

Az EU-ban élő emberek döntő többsége azt állítja, hogy az unió vezetése már nem az állampolgárok érdekeit képviseli és totálisan kifulladt.

A hét karikatúrája a 888-on

A hét karikatúrája a 888-on

8)8)8

Párhuzamos valóságok

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére