Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Negyvenéves rekordot sikerül Hollandiának alulmúlnia: még mindig nincs kormány

2017. október 5. 22:28

AMSZTERDAM, 22:28

Immár 208 (!) napja annak, hogy Hollandiában véget értek a választások, ám holland kormánynak még mindig se híre, se hamva.

Egészen pontosan március 15-én választottak Hollandiában, győztesként a Mark Rutte vezette Néppárt a Szabadságért és a Demokráciáért (VVD) nevű liberális-konzervatív párt került ki, ám kormányt azóta sem sikerült alakítani. Rutte egyszer még egy új választás  lehetőségét sem zárta ki.

A választás eredményeképpen hihetetlenül megosztott lett a parlament: összesen 13 párt került be, ami azt jelenti, hogy legalább négy párt szükséges egy kormányképes koalíció kialakításához.

Fotó: AFP

A kereszténydemokraták (CDA) és a liberális D66 még hajlandó lenne együtt dolgozni Ruttéékkal, ám a többséghez még egy formáció támogatása szükséges lenne. A kereszténydemokrata Christen Unie, a természetvédelmet zászlajára tűző PvdD és a szocialisták jöhetnek még szóba, előbbi azonban a D66-tal nem akar együttműködni, a szocik a VVD-t kifogásolják, a PvdD pedig egyáltalán nem akar koalícióra lépni. A második legerősebb frakciót maga mögött tudó Geert Wildersszel pedig egyelőre nem hajlandóak együtt dolgozni.

A kormánykoalíció kialakításának hiánya azt jelenti, hogy nemsokára negyvenéves rekordot múlnak alul Hollandiában: 1977-ben fordult elő utoljára, hogy 208 napot kellett várni egy kormánykoalícióra.

A tárgyalások ugyan jelen pillanatban is zajlanak, ám megegyezés esetén is valószínűsíthetően várni kell pár hetet, amíg a kormánykoalíció leteheti az esküt. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Kurdok tüntettek Párizsban

Több ezer kurd tüntetett szombaton a kelet-franciaországi Strasbourgban az 1999-ben .

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

Világsztárral ünnepelte Koszovó a tizedik születésnapját

amerika, london, párizs

2008-ban ezen a napon kiáltotta ki függetlenségét Koszovó, melyet Szerbián kívül többek között Szlovákia, Románia és Görögország sem ismer el.

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

A migránsok miatt egyre több a poligámista Svédországban

amerika, london, párizs

A Dagens Juridik svéd lap információi szerint legalább 307 poligámista él Svédországban.

Ukrán nacionalisták orosz gyerekek előtt vertek szét egy kiállítást

Bátor ukrán szélsőjobboldaliak egy orosz ügynökség épületére támadtak. Megrongálták az épületet, megbecstelenítették az orosz zászlót, és szétvertek egy kiállítást.

Szél Bernadett ismét bebizonyította, hogy a Soros-hálózat kezében van

Az LMP-s Szél Bernadett egyre több bizonyítékát adja annak, hogy ő is a "Soros-hálózat" zsebében van - így reagált a Fidesz Szél Bernadett évértékelő beszédére.

A migránsok miatt még mindig nem biztos a nagykoalíció Németországban

A migránsok miatt még mindig nem biztos a nagykoalíció Németországban

amerika, london, párizs

Sokan vannak az SPD-ben, akiknek nem tetszik, hogy korlátozni akarják a bevándorlást.

Hanyatlik a Nyugat, egyre több magyar tér vissza a hazájába

Hanyatlik a Nyugat, egyre több magyar tér vissza a hazájába

kinyílott a pitypang

Egyre több magyar tér haza külföldről, mert Magyarország ismét vonzó. Ezek az ő történeteik. Eszternek Karácsony Gergely megjelenése adott új reményt, Ágnes kiborult a franciaországi fenyegető légkörtől, Annamari a brit iskolarendszer és egészségügy miatt jött haza, Kálmán pedig úgy érezte, hogy kiölték belőle a hazafiasságot

Gyurcsány mindenben feladta a nemzeti szuverenitást

Gyurcsány mindenben feladta a nemzeti szuverenitást

spring is coming

Gyurcsány Ferenc mindenben feladta a nemzeti szuverenitást és a bevándorláspolitikában is feladná - így reagált a Fidesz Gyurcsány ígéreteire, melyeket egy esetleges kormányváltás utáni első napon valósítana meg.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére