Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Ne bántsátok Benke Laci bácsit!

2017. február 13. 16:58

A Michelin-sznobizmus ellen lázadó Benke Laci bácsiba a Heti Válasz is belerúgott. Tök feleslegesen.

Meglehet, hogy Benke Laci bácsi főztjei nem ütik meg a Bocuse d'Or szintjét, de a magyar lakosság 99 százaléka nem szeretne egy tányér zöld hányásnak kinéző "gímszarvassült borókabogyóval, rozmaringgal és hidegen füstölt őzszívvel fűszerezett nyírfaborecetben főzött, fokhagymával és medvehagymával töltött libát enni." 

Fotó: Magyar Bocuse d'Or Akadémia
Mert: 
  • nincs rá pénze
  • mert éhes,
  • ételre vágyik és nem költészetre,
  • legfőképp nem olyanra, melynek a nevét sem tudja kiejteni. 

Meglehet, hogy a rántott pörkölt enyhe túlzás, a ketchup ketchuppal pedig igénytelen, de 

Benke Laci bácsi ételei legalább ehetőek, emészthetőek és jóízűek. 

Kedves hipszter-kézműves vegán barátaim: a Michelin-sznobizmusnak is vannak határai. Egy idős ember nyilvános meghurcolása, megalázása pont az a határ, amelyet minden jó ízlésű ember meghúz magának. Vinkó József a Heti Válasz hasábjain, kissé megkésve, de annál nagyobb erővel szállt bele Laci bácsiba. 

Azt gondolta, hogy a kulináris igénytelenség visszaszorulóban van. De nem! – jegyzi meg keserű szájízzel.  A szakadék – amely a gasztrokádári hagyományokat a korszerű európai táplálkozástól elválasztja – szerinte nagyobb, mint valaha. 

Kedves Vinkó József! 

Nem vagyok egy nagy gourmet, de az a szép az egészben, hogy egy szabad országban mindenki azt ehet, amit szeretne, meg amit megengedhet magának. 

Mellesleg jegyzem meg, hogy a McDonald’s 2015-ben is megőrizte 16,7 százalékos részesedését az egyre szűkülő házon kívüli étkezések piacán. Évente megközelítőleg 77,6 millióan étkeznek a csúcsminőségű amerikai multinál, 37,4 milliárd forintos forgalommal, 977 millió forintos üzemi eredménnyel, 100 étteremmel és 33 McCaféval zárja az éveket immár 2009 óta.

Ennek fényében epekedve várjuk Vinkó Józseftől a jövő heti, BigMac ellen intézett hadjáratát.

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

Elképesztő módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére