Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
hajrá, magyarok!
 
 
 
 

MSD: Miért nem értjük meg a paralimpia lényegét?

Mezei "Slow" Dániel

2016. szeptember 14. 21:17

Mindig vannak, voltak és lesznek olyan döntések, amiket nem értek...
Vélemény 

Baj van a hírérzékenységünkkel. Nagyobbat markolva: baj van a világgal. Ahogy egy általam sokra tartott ismerősöm mondja:

mindig az emberek, azok okozzák a problémát..."

Zajlik a paralimpia és egy kicsit olyan érzésem van – olvasva a hazai hírfolyamot és látva, hogy mennyire nem foglalkozunk idehaza az egyik legmeghatóbb, így legfontosabb olimpiai eseménnyel –, mintha sokan nem is lennének képesek arra, hogy felmérjék mit jelent a paralimpia általában, és mit jelent az országnak és a fogyatékkal élőknek. 

A reményt! Azt jelenti, hogy képesek vagyunk rá. Mindannyian. 

Képesek vagyunk arra, hogy egyenlőként tekintsünk egymásra. Képesek vagyunk arra, hogy megértsük, mit jelent egy itthon maradó sorstársnak, akár súlyos helyzetbe lévő embernek, amikor látja és olvassa, hogy egy társa mire képes Rióban. Képesek vagyunk idealisták lenni, ami ma nagyon nehéz, szinte tiltott! Képesek vagyunk felmérni, hogy mit jelent, amikor valaki hihetetlen nagy dolgot hoz létre: a határait feszegetve és kitolva próbál jobb lenni.

Mert mielőtt elfelednénk, erről szól az olimpia jelmondata:

Citius, Altius, Fortius! 

Aki ezt követi és minden erejével gyorsabb akar lenni, magasabbra tör és ereje legjavát fejti ki, ő olimpikon. Mindegy, hogy ép vagy parasportoló: OLIMPIKON! 

A sok helyen tapasztalható nemtörődömségre pedig remek gyógyírt javaslok.

Kövessétek Szabó Lászlót, a paralimpia szövetség elnökét a Facebookon, mert a képek nyelvét használva ő adja a legjobb közvetítést idén. Követendő példa. Ott van, örül, szurkol, támogat és mindezt úgy teszi, hogy szívből sajnálom, hogy nem szurkolhatok vele a parasportolóknak. 

Ami pedig azt a tényt illeti, mely szerint a magyar parasportolók az egészségesek jutalmának felét kapják, az előbb leírtak alapján számomra érthetetlen. Véleményem szerint az olimpiai eszmeiségének ellentmondó döntés.  

A paralimpiát ugyanott rendezik, ugyanolyan külsőségek között. Nem egyértelmű az üzenet? Mit nem lehet ezen megérteni? Aki pedig a "félpénzről" a Facebookon értekezik, lamentál, az nem képes arra, hogy reményt adjon. 

OLVASTAD MÁR?

hajrá, magyarok!
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

3 hónapnyi börtönt kapott, mert rácsapott egy nő fenekére

Életbe lépett Franciaországban az a törvény, amely főként a nőket védi a szexuális inzultusok ellen. A hatóság börtönbüntetést és pénzbüntetést is kiszabhat.

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére