Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Miközben az illetékesek a homokba dugják a fejüket, a börtönökben egyre többen radikalizálódnak

2018. október 15. 21:00

A brit igazságügyi minisztérium megakadályozta egy tanulmány elkészítését, amely azt vizsgálta volna, hogy az elítéltek miért térnek át az iszlámra olyan nagy számban a nagy-britanniai börtönökben. A tanulmány azért is lett volna fontos, mert nemcsak az iszlám hitre térők száma növekedett meg, hanem kiugróan sokan radikalizálódnak a szigetország büntetés-végrehajtási intézményeiben.

Az esetet a The Times című brit lap tárta fel, amely szerint az igazságügyi minisztériumban a vizsgálatot azért akadályozták meg, mert eleve aggódtak annak várható eredményei miatt.

A kép csupán illusztráció. A Fleury-Mérogisban található börtön udvara.

Fotó: AFP

A nagy-britanniai szélsőségesek legtöbbje, mondhatni keltetője a brit börtönrendszer, ahol nagyon sokan térnek át az iszlám hitre. Az ismertebb terroristák közül is kiemelkedik Khalid Masood, a westminsteri terrorista, aki szintén a börtönökben radikalizálódott – írja a Timesra hivatkozva a Breitbart.

A letiltott tanulmány egyébként igen alapos lett volna, mintegy három éven keresztül gyűjtöttek volna hozzá adatokat. A Times szerint azonban a börtönök vezetésében ellenérzéseket váltott ki, hogy külsős kutatókat engedtek volna be az intézményekbe.

Pedig a helyzet igen súlyos.

Habár nem szabad túlbecsülni a radikalizálódás mértékét, de biztosan növekvő tendenciát látnánk"

– fogalmazott egy névtelenséget kérő szakértő a lapnak. A szakember szerint a minisztériumban tartanak egy ilyen átfogó kutatás eredményétől. Például attól, hogy kimutatnák: az iszlámra való áttérés egy erős kulturális nyomás eredménye, amely a többi rab felől érkezik. Vagy előfordulhat, hogy az iszlámra áttért rabok jobb ételeket ehetnek, esetleg emiatt nem éri őket bántódás az erőszakos muszlim bandák részéről.

Matthew Wilkinson kutató szerint viszont a börtönök vezetői részéről lenne igény a hasonló kutatásokra, hiszen az igazgatók szeretnék átlátni, hogy mi történik az intézményben.

Márpedig a puszta számok azt mutatják, hogy durva folyamatok indultak el. 2002-ben még 5500 fő volt a muszlim rabok száma Anglia és Wales börtöneiben. 2018 júniusára már 12 894 fő volt a létszámuk.

Jelenleg 228 olyan rab van, aki terrorizmus vádjával ül börtönben az említett országok területén. 82 százalékuk muszlim.

Egy 2015-ös vizsgálat kimutatta, hogy számos nem muszlim rab úgynevezett védelmi pénzt, dzsizjét – büntető adót – kénytelen fizetni, ha nem tér át az iszlámra.

A súlyosbodó helyzet tehát beavatkozást igényelne, ám anélkül nincs remény a hatékony beavatkozásra, ha a helyzetről nem kapnak mélyebb, pontosabb képet a döntéshozók.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Észtországot is megosztja az ENSZ migrációs paktuma

A baloldali külügyminiszter támogatja, a jobboldali ellenzék aláírásokat gyűjt ellene. A bolgárok kilépnek.

Salvini: elegem van a szarakodásból

Salvini: elegem van a szarakodásból

amerika, london, párizs

Egyre fokozódik a vita az olasz, a máltai és a francia hatóságok között a migráció kérdésében. Matteo Salvini hangot is adott felháborodásának.

Őszintén a hajléktalanokról

Őszintén a hajléktalanokról

piszkostizenkettő

Volt egy nekem egy barátom, aki mérhetetlenül sokat ivott. Egyszer megmondtam neki, hogy ne igyon annyit, mert nem lesz ennek jó vége, teljesen leépül, elveszíti a maradék kapcsolatait, a munkáját, végül az életét is. Igazad van - sóhajtott az én barátom, és mintha egyet is értett volna velem. Aztán másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta.

Fekete-Győr András nem mert az ukrán és román barátaival a kisebbségi magyarok helyzetéről beszélni

Fekete-Győr András amerikai kiképzése során egy ukrán politikussal meg egy román "civillel" találkozott, akikkel nem mert a kárpátaljai és az erdélyi magyarok helyzetéről beszélni, mert érezte, hogy érzékeny a téma, amivel megsértené a román és az ukrán kollégáinak a lelkivilágát.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

A cenzorok nem pihennek: a Facebook leszedte Megadja 888-as oldalát

censored

Ismét lesújtott a Facebook-diktatúra az egyik három nyolcas aloldalra. Megadja Gábor 888-as publicista Facebook-oldalát indoklás nélkül szedte le a Zuckerberg-kommandó. UPDATE: Gellértet három napra kitiltotta a Facebook, mert oldalán megosztotta, hogy cenzúrázták Megadját.

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

Ilyen egy igazán jó meccsélmény

hajrá, magyarok!

Ismét magyar meccsel, újra a harmadosztállyal folytatódik a Pörge szurkol!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére