Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Miért nem szoktak iszlám terroristák oroszokat elrabolni?

2017. január 13. 13:58

A válasz egyszerű: azért, mert az orosz belügyi és katonai különleges műveleti erők az iszlám terrorizmus minden formájával szemben egy, a csecsenföldi harcokban kialakított sajátos orosz módszertan szerint járnak el. Ez az orosz terrorellenes fellépés azt jelenti, hogy a terroristák családtagjain azonnal és brutális kegyetlenséggel torolják meg a hatóságok a terrorcselekményeket.

A nyugati internetes sajtó az orosz terrorellenes fellépés eszköztárának szemléltetésére nagy előszeretettel idéz egy horrorisztikus brutalitású 1986-os sajtóhírt. A Guardian a Jerusalem Post forrására hivatkozva 1986 októberében „A KGB az orosz diplomaták kiszabadításakor ízelítőt adott brutalitásból az arab terroristáknak” címmel megírt cikkében arról számolt be, hogy mi történt Bejrútban, amikor a KGB beavatkozott a Hezbollah terrorszervezet fegyveresei által elrabolt négy orosz diplomata kiszabadításába.

Fotó: AFP

Amikor az egyik diplomatát megölték a terroristák, akkor a KGB különlegesen brutális módszerrel látott hozzá az elraboltak kiszabadításához. A szovjet titkosrendőrség úgy érte el, hogy a terroristák szabadon bocsájtsák az orosz diplomatákat, hogy a terrorista csoport politikai szárnyának egyik vezetőjének a közeli rokonát elrabolta, megcsonkította és megölte.

A KGB a hezbollahos vezetőkhöz eljuttatta a megcsonkított hozzátartozó testrészeinek egyes darabjait. A testrészek mellé mellékeltek egy üzenetet is, amely szerint további rokonainak hasonló módon történő elvesztésére számíthat a vezető, amennyiben nem szabadulnak ki azonnal az elrabolt orosz diplomaták.

Az orosz diplomatákat a történtek hatására nagyon gyorsan szabadon engedte az iszlám terrorista csoport. A cikk egy jeruzsálemi szakértői forrás megjegyzését is fontosnak tartotta hozzátenni a történethez:

A szovjetek így intézik az ügyeiket. Megtesznek bizonyos dolgokat amikről nem beszélnek. A Hezbollah ezt a nyelvet érti."

Az 1986-os bejrúti sajtóhír a maga brutalitása ellenére pontosan rámutat arra, hogy Oroszországban az állami szervezetek terrorizmusellenes fellépésének egyik legfontosabb módszertani alapjaként a terrorizmussal vádolt személyek rokonaival szembeni brutális szankciók és erőszakos büntetések alkalmazása szokásos.

A csak feltételezetten, vagy már bizonyítottan terrorcselekményt elkövetők rokonaival szembeni erőszakos és brutális fellépés mindennapi eszközként való alkalmazása az orosz-csecsen háború idején alakult ki Oroszországban.
Fotó: AFP

A The New York Times szerint az orosz belügyi és katonai különleges alakulatok arra jutottak, hogy csak a családtagokon keresztül lehet megfékezni az iszlám szélsőséges terrorista csoportokat. Az orosz hatóságok eljárásai a terrorcselekmények elkövetőinek a rokonait gyakorlatilag úgy kezelik, mintha bűntársak lennének.

A törvények szerint az orosz biztonsági szolgálatok nem szabhatnak ki hivatalosan jogszerű büntetéseket a terrorhoz köthető személyek rokonaira, és még csak nem is lenne jogszerű indokuk a velük szembeni intézkedéshez. Nem hivatalosan azonban a terrorellenes taktika része a rokonok büntetése. Csecsenföldön és a szomszédos Dagesztánban is rutinszerű az alkalmazása annak, hogy a fegyveres rendvédelmi szervek felgyújtják vagy lerombolják azoknak az embereknek a házait, ingatlanait, akik gyaníthatóan felkelők vagy terroristák, illetve azokét is, akik az ilyen személyekkel rokonként, vagy más módon valamilyen kapcsolatban állnak.

A The New York Times egy 2016-os cikkében Maryam Akmedova arról beszélt, hogy az Észak-Kaukázus Kabad- és Balkárföld régiójában személyesen látta, hogy az orosz hatóságok a rokonokat büntető erőszakos módszerek alkalmazásával sikeresen tudtak Csecsenföldön rendet teremteni.

Az amerikai lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati világ országai a terrorellenes fellépésük hatékonyságát nagyban növelhetnék, ha az ilyen orosz tapasztalatokat és eszközöket komolyan tanulmányoznák, és mindent átvennének belőle, amit csak lehet. Az orosz módszer kegyetlenségével kapcsolatban a lap idézte Shabtai Shavit, az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egy korábbi vezetőjét, aki szerint:

az Iszlám Államhoz hasonló terrorszervezetek elleni fellépés csak akkor lehet sikeres, ha nem az elkövetők emberi jogainak a figyelembe vétele a legfontosabb, hiszen a terrorcselekmények elkövetői vagy támogató automatikusan kizárják magukat az őket védő jog hatálya alól is."

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

Hófehérke meséje tényleg nemi erőszakra bátorít?

pszicho

A liberális agymenés szerint az összes Disney-mesét meg kellene reformálni.

Szijjártó kérdésekkel fordult az EU-hoz és az ENSZ-hez a név nélküli bankkártyák ügyében

Kérdésekkel fordult az Európai Bizottság és az ENSZ illetékeséhez Szijjártó Péter a számos migránsnak és menekültnek kiosztott név nélküli bankkártyák ügyében - ezt ő maga jelentette be hétfőn az uniós külügyminiszterek brüsszeli tanácskozásának szünetében.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére