Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Miért nem szoktak iszlám terroristák oroszokat elrabolni?

2017. január 13. 13:58

A válasz egyszerű: azért, mert az orosz belügyi és katonai különleges műveleti erők az iszlám terrorizmus minden formájával szemben egy, a csecsenföldi harcokban kialakított sajátos orosz módszertan szerint járnak el. Ez az orosz terrorellenes fellépés azt jelenti, hogy a terroristák családtagjain azonnal és brutális kegyetlenséggel torolják meg a hatóságok a terrorcselekményeket.

A nyugati internetes sajtó az orosz terrorellenes fellépés eszköztárának szemléltetésére nagy előszeretettel idéz egy horrorisztikus brutalitású 1986-os sajtóhírt. A Guardian a Jerusalem Post forrására hivatkozva 1986 októberében „A KGB az orosz diplomaták kiszabadításakor ízelítőt adott brutalitásból az arab terroristáknak” címmel megírt cikkében arról számolt be, hogy mi történt Bejrútban, amikor a KGB beavatkozott a Hezbollah terrorszervezet fegyveresei által elrabolt négy orosz diplomata kiszabadításába.

Fotó: AFP

Amikor az egyik diplomatát megölték a terroristák, akkor a KGB különlegesen brutális módszerrel látott hozzá az elraboltak kiszabadításához. A szovjet titkosrendőrség úgy érte el, hogy a terroristák szabadon bocsájtsák az orosz diplomatákat, hogy a terrorista csoport politikai szárnyának egyik vezetőjének a közeli rokonát elrabolta, megcsonkította és megölte.

A KGB a hezbollahos vezetőkhöz eljuttatta a megcsonkított hozzátartozó testrészeinek egyes darabjait. A testrészek mellé mellékeltek egy üzenetet is, amely szerint további rokonainak hasonló módon történő elvesztésére számíthat a vezető, amennyiben nem szabadulnak ki azonnal az elrabolt orosz diplomaták.

Az orosz diplomatákat a történtek hatására nagyon gyorsan szabadon engedte az iszlám terrorista csoport. A cikk egy jeruzsálemi szakértői forrás megjegyzését is fontosnak tartotta hozzátenni a történethez:

A szovjetek így intézik az ügyeiket. Megtesznek bizonyos dolgokat amikről nem beszélnek. A Hezbollah ezt a nyelvet érti."

Az 1986-os bejrúti sajtóhír a maga brutalitása ellenére pontosan rámutat arra, hogy Oroszországban az állami szervezetek terrorizmusellenes fellépésének egyik legfontosabb módszertani alapjaként a terrorizmussal vádolt személyek rokonaival szembeni brutális szankciók és erőszakos büntetések alkalmazása szokásos.

A csak feltételezetten, vagy már bizonyítottan terrorcselekményt elkövetők rokonaival szembeni erőszakos és brutális fellépés mindennapi eszközként való alkalmazása az orosz-csecsen háború idején alakult ki Oroszországban.
Fotó: AFP

A The New York Times szerint az orosz belügyi és katonai különleges alakulatok arra jutottak, hogy csak a családtagokon keresztül lehet megfékezni az iszlám szélsőséges terrorista csoportokat. Az orosz hatóságok eljárásai a terrorcselekmények elkövetőinek a rokonait gyakorlatilag úgy kezelik, mintha bűntársak lennének.

A törvények szerint az orosz biztonsági szolgálatok nem szabhatnak ki hivatalosan jogszerű büntetéseket a terrorhoz köthető személyek rokonaira, és még csak nem is lenne jogszerű indokuk a velük szembeni intézkedéshez. Nem hivatalosan azonban a terrorellenes taktika része a rokonok büntetése. Csecsenföldön és a szomszédos Dagesztánban is rutinszerű az alkalmazása annak, hogy a fegyveres rendvédelmi szervek felgyújtják vagy lerombolják azoknak az embereknek a házait, ingatlanait, akik gyaníthatóan felkelők vagy terroristák, illetve azokét is, akik az ilyen személyekkel rokonként, vagy más módon valamilyen kapcsolatban állnak.

A The New York Times egy 2016-os cikkében Maryam Akmedova arról beszélt, hogy az Észak-Kaukázus Kabad- és Balkárföld régiójában személyesen látta, hogy az orosz hatóságok a rokonokat büntető erőszakos módszerek alkalmazásával sikeresen tudtak Csecsenföldön rendet teremteni.

Az amerikai lap arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyugati világ országai a terrorellenes fellépésük hatékonyságát nagyban növelhetnék, ha az ilyen orosz tapasztalatokat és eszközöket komolyan tanulmányoznák, és mindent átvennének belőle, amit csak lehet. Az orosz módszer kegyetlenségével kapcsolatban a lap idézte Shabtai Shavit, az izraeli titkosszolgálat, a Moszad egy korábbi vezetőjét, aki szerint:

az Iszlám Államhoz hasonló terrorszervezetek elleni fellépés csak akkor lehet sikeres, ha nem az elkövetők emberi jogainak a figyelembe vétele a legfontosabb, hiszen a terrorcselekmények elkövetői vagy támogató automatikusan kizárják magukat az őket védő jog hatálya alól is."

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a mai nap legfontosabb eseményei.

Több embert leszúrtak Marseilleben

A támadót a rendőrség végül lelőtte.

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

Soros tüntetői szerint a határvédelem rasszizmus

amerika, london, párizs

Pár száz bevándorláspárti demonstráló gyűlt össze hétfőn a Fehér Ház előtt, hogy Donald Trump ellen tüntessen.

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

A bevándorlásellenes spanyol párt lehet a tavaszi választás nagy nyertese

amerika, london, párizs

Május 26-án tartanak Spanyolországban helyhatósági választásokat, ugyanazon a napon, mikor az EP-szavazás lesz a mediterrán országban. A legfrissebb felmérések szerint a Vox lehet az egyik legnagyobb meglepetés a választáson.

A baloldal migránsokra cserélte le a munkásosztályt

A Migrációkutató Intézet az egyik friss tanulmányában számadatokkal alátámasztott elemzést közöl arról, hogy az európai baloldal a klasszikus munkásosztály helyett ma már igen nagy mértékben a bevándorlók szavazataira támaszkodik. Sőt, a vallásokat egyébként általában elutasító mai baloldal egyik legerősebb új szavazóbázisa a nagyon vallásos és antiszemita iszlamista csoportokra épül.

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

Miféle Bajnokok Ligája? Végre folytatódik a Magyar Kupa!

hajrá, magyarok!

Kedden végre folytatódik az ország első számú kupasorozata, a Magyar Kupa!

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

Szijjártó felmosta a padlót a magyarokat lemigránsozó Euronews-riporterrel

kétharmad

A sorosista Euronews munkatársa megpróbálta összemosni az illegális bevándorlást a munkaerő szabad áramlásával, de Szijjártó Péterben emberére talált.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére