Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Mi a fene zajlik a jobbikos fejekben?

888.hu

2016. április 15. 17:08

Megdöbbentő, szektaszerű agymosással foglalkoznak Vona Gábor legfőbb bizalmasai és tanácsadói. 

Nem irigylésre méltó a jobbikosok helyzete. Mondjuk, soha sem volt az.

Egyfelől dübörög a cukikampány, másfelől megemészthetetlen, Haynaut éltető, Petőfit és az Aradi vértanúkat hazaárulónak nevező nézetek befogadására kényszeríti őket Vona Gábor és szellemi holdudvara. 

De mi köze a magát nemzeti, kereszténynek beállító Jobbiknak az okkultizmushoz és szellemtudományhoz?

Erre a válaszra még a Jobbikon belül is sokan kíváncsiak. Ugyanis az Atilla Király Szellemtudományi és Nemzetstratégiai Akadémia meglétével sem értettek sokan egyet a párton belül, hiszen távol áll mindennemű vállalható gondolattól.

Nem véletlen, hogy nem nyilvános az "akadémia" tartalma. A ma már inaktívnak látszó intézmény rektora az a Baranyi Tibor Imre, aki bevallottan Vona Gábor politikai és szellemi tanácsadója. Baranyi igencsak furcsa figura. Ugyanis nemcsak az általa alapított kiadóban jelent meg a Vona előszavával ellátott antiszemita kézikönyv, hanem maga a tanácsadó is meglehetősen furcsa gondolatokat publikál.

Részlet Baranyi Tibor Imre 666 című írásából (tradicio.org)

Emellett mindenképpen beszédes tény, hogy Vona Gábor óraadóként is dolgozott a Szellemtudományi Akadémián. Ráadásul Vona kollégája volt az a László András buddhista pap, aki szerint "Haynaunak a magyar történelemben voltaképpen - joggal mondhatjuk így - pozitív, sőt dicsőségesen pozitív szerepe volt.” 

Az önmagát az egyetlen magyar pártként aposztrofáló Jobbik meglehetősen távolra sodródott hangzatos önképétől.

És ebből a konfliktusból a kuruc.info sem maradt ki.

Ugyanis a történelmi kuruc-labanc ellentét nemcsak a Szellemtudományi Akadémián okozott feszültséget.

Egy, Baranyi Tibor Imre által szerkesztett könyvben olyan sorok olvashatóak, miszerint "végletesen elkötelezett Habsburg-Lothringen-párti szukcesszionális monarcho-legitimizmus tántoríthatatlan hívei voltunk, vagyunk és leszünk." E Habsburg uralkodóház melletti állásfoglalás már nem is tűnik annyira elrugaszkodottnak, amióta Haynau ténykedését ennyire pozitívnak láttatják a Vona Gáborhoz közel álló akadémián.

Vona Gábor, Barcsa-Turner Gábor (Farkasok vezetője), Baranyi Tibor

Ám ezzel szemben a Jobbik táborában meghúzódik a legerősebb mag, a kuruc- és betyárpárti, történelmi magyar szabadságharcok alapján kialakított nemzeti identitás, amely elutasít mindennemű olyan történelmi önkényt, amely felvizezte volna Magyarország függetlenségét. Nem véletlen, hogy a kuruc.info hírportál nem labanc.info néven indult.

Két dudás egy csárdában

Amíg a kemény mag szájtátva nézi, hogyan sodródik egyre inkább a nemzetinek mondott oldal, addig a cukikampány egyik legmeghatározóbb szereplője − az Alfahír.hu − igyekszik a labancpárti oldalon, Vona Gábor kedve szerint funkcionálni.

A portál főszerkesztője az a Magvasi Adrián, aki vállaltan tagja volt a Farkasok nevű félkatonai gerilla szerveződésnek. Továbbá Magvasi erősen be van kötve a rendszerbe, hiszen a Jobbik választókerületi elnöki pozíciója mellett a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetőségi tagjaként is tevékenykedik.

Egyszóval a kuruc.info kapott egy labancpárti, cukisodó testvérmédiumot annak érdekében, hogy a Haynau-kultuszt éltető, néppártosodó érdeklődésűek se maradjanak megszólítatlanul.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

Merkel kirúgta a német titkosszolgálat vezetőjét, mert igazat mondott

amerika, london, párizs

A német belügyi hírszerzés vezetője a chemnitzi zavargásokkor több, a liberális és a bevándorláspárti világfelfogásba nem illeszkedő tényadatot is közzétett. Emiatt összebalhézott Merkellel, így most el kell búcsúznia állásától.

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

Hiába adja a tévé a meccset, ha élőben sokkal jobb buli!

hajrá, magyarok!

Folytatódik a Pörge szurkol, most egy másodosztályú találkozóval.

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

Orbán: nemzeti érdekünk, hogy jó legyen a kapcsolat Kelet és Nyugat között

kétharmad

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedden Moszkvába látogatott, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyalt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére