Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkelék tovább harcolnak egymással

2017. november 17. 10:20

BERLIN, 10:20

Meg kellett hosszabbítani a koalíciós tárgyalásokat, annyira nem tudnak megegyezni egymással a felek.

Meghosszabbították Berlinben az egyeztetést a CDU/CSU német jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, miután egy hónapnyi viaskodás után sem tudtak kiegyezni. A négy párt képviselői péntek délben tovább folytatják a tárgyalásokatt.

Fotó: AFP

A politikusok október 18-án kezdtek megbeszéléseket, azonban egy hónap alatt nem sikerült megállapodásra jutniuk a kulcskérdésekben.

Horst Seehofer bajor kormányfő, a CSU elnöke elmondta, hogy időbeli korlátozás nélkül kell folytatni az egyeztetést.

Mindent meg kell tenni, ami csak emberileg lehetséges annak megállapításához, hogy a négy párt tud-e stabil kormányt alakítani"

– fogalmazott a vezető.

Angela Merkel kancellár csak annyit mondott az újságíróknak, hogy "ma folytatjuk a tárgyalásokat".

A legnagyobb vita nem meglepő módon a migránskérdésben van. Az oltalmazott státust szerző menedékkérők családegyesítési jogával kapcsolatban a CDU/CSU és az FDP szerint korlátozni kell a szülőkből és kiskorú gyermekekből álló, úgynevezett magcsaládra vonatkozó családegyesítési jogot, a szélsőségesen migránspárti Zöldek viszont ezt ellenzik.

A most tárgyaló felek, azaz a Jamaica-koalíció tagjai eddig még sosem kormányoztak együtt, azonban a CDU/CSU és az FDP évtizedeket töltött együtt kormányon, és tartományi szinten is dolgoztak már együtt különböző összetételben.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Török lap: az amerikaiak fogva tartják az ISIS vezetőjét

Amerikai csapatok fogták el Abu Bakr al-Bagdadit, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetőjét, akit most egyik szíriai bázisukon tartanak fogva - állította vasárnap a Yeni Safak kormányközeli török napilap.

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

Tüntetés a Majdanon: tovább folytatódik Szaakasvili és Porosenko harca

amerika, london, párizs

Több ezren tüntettek Miheil Szaakasvili volt odesszai kormányzó, egykori georgiai elnök vezetésével vasárnap Kijevben Petro Porosenko ukrán elnök menesztését követelve.

Mi lesz így az NFL-el?

Mi lesz így az NFL-el?

bulvár

Harmadik hónapja gyalázatos mélységekben az amerikai futball népszerűsége.

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

Belgium kemény választ adott egy ISIS-harcosnak, aki haza szeretne térni Európába

amerika, london, párizs

Semmiféle párbeszéd vagy tárgyalás sem kezdődhet egy terrorszervezet volt tagjaival, háborús bűnösökkel - mondta Charles Michel belga miniszterelnök azt követően, hogy egy Irakban fogva tartott belga állampolgár, egykori dzsihadista harcos felajánlotta, hogy információkkal segítené a belga titkosszolgálatokat.

Német belügyminiszter: a szerencsén is múlt, hogy idén 3 terrortámadást sikerült megakadályozni

Három terrortámadást akadályoztak meg az idén Németországban, 2000 óta pedig 16-ot - mondta Thomas de Maiziere szövetségi belügyminiszter egy vasárnapi lapinterjúban. Ez azt jelenti, hogy míg korábban évente átlagosan egy merényletet akadályoztak meg, idén már hármat kellett. Nagyon észnél kell lennie a német hatóságoknak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére