Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Merkel is tudott a bevándorlási irodában zajló korrupcióról?

2018. június 3. 18:45

Tisztában lehetett a német kancellár azzal, mi történik a német bevándorlásügyi hivatal (BAMF) brémai irodájában, mégis botrányként robbant ki az ügy.
Először foglaljuk össze, miről is van szó 

A botrány április végén robbant ki Németországban, ekkor indított eljárást korrupció gyanúja miatt Bréma ügyészsége a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) helyi kirendeltségének volt vezetője ellen. A volt vezető ugyanis menedékjogot biztosított mintegy 2000 olyan migránsok, akik a szabályok szerint erre egyáltalán nem lettek volna jogosultak. 

A németek úgy osztogatták a menedékjogot, mint a cukrot

A brémai kirendeltség kaotikus működése akkor lepleződött le, amikor a hatóságok ki akartak toloncolni egy családot, akik nem kaphattak volna menekültstátuszt, ám a brémai iroda mégis megadta azt nekik. Az is beszédes volt, hogy a körzetben a kérelmek 96 százalékát elfogadták.

Mondani sem kell, hogy az eset óriási csorbát ejtett a BAMF hírnevén, így a CSU politikusa, Horst Seehofer próbálta menteni a menthetőt. A belügyminisztérium rövidesen megtiltotta a brémai irodának a további menedékkérelmet kibocsátását. Seehofer akkor azt közölte, hogy a BAMF 4568 menedékjogi eljárás felülvizsgálatával ellenőrizte a brémai kirendeltség munkáját, és kimutatta, hogy két ügyvédi iroda közreműködésével szándékosan megszegtek jogszabályokat és belső szolgálati előírásokat.

Ennél is súlyosabb, hogy felmerült a vesztegetés gyanúja is, tehát az is elképzelhető, hogy a migránsok és/vagy az embercsempészek lefizették a brémai kirendeltség tisztviselőit, hogy menedékjogot kapjanak. Most ugyanezeknek a migránsoknak oka van az aggodalomra, a szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal ugyanis azt tervezi, hogy újravizsgálja azt a 18 ezer kérelmet, amelyről a brémai hivatalban döntöttek. Akár az is elképzelhető, hogy ezen bevándorlóktól megvonják az engedélyeket. 

És Angela Merkel mindent tudhatott erről az egészről 

A BAMF korábbi vezetője, Frank-Jürgen Weise ugyanis a Deutsche Welle szerint kétszer is tájékoztatta a kancellárt arról, hogy mi folyik a kirendeltségen. Szemtől szemben beszélt erről a kancellárral, Angel Merkel azonban úgy tűnik, mégis tétlen maradt. 

A vásárolt menedékjoguk miatt aggódnak a migránsok

Weise 2015 októbere és 2016 decembere közt vezette a hivatalt, és szövetségi kormánynak írt jelentéseiben többször arról ír, hogy soha nem látott még ennyire katasztrofális állapotokat egy kormányzati hivatalnál. 

Ezeket a meglátásait az akkori német belügyminisztériumnak is jelezte, és egy szóvivő szerint Weise észrevételeit már elkezdték felhasználni a helyzet javítására, ám az tény, hogy az ország bevándorlásügyi rendszerének nevét nem fogják egykönnyen tisztára mosni. 

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

A brit újszülöttek közt már a Muhammad a legnépszerűbb név

amerika, london, párizs

Szépen lassan eltűnnek a hagyományos brit keresztnevek.

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

A migránsoknak duplán nagy buli az újév Németországban

amerika, london, párizs

Az eddigi legnagyobb szilveszteri-szülinapi migránspartit Kölnben tartották 2015 és 2016 fordulóján.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez volt ma.

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

Kirúgtak egy egyetemista újságírót, mert szerinte a nőknek nincs pénisze

fehér férfi

Az egyetemi újságba író férfi annyira felháborította a transznemű közösséget, hogy ki kellett őt rúgni, pedig csak egy biológiai tényt közölt a Twitteren.

A liberalizmus mint imperializmus

A liberalizmus mint imperializmus

amerika, london, párizs

Dogmatikus utópizmussal vádolja meg a birodalmi terjeszkedésű liberalizmust legújabb könyvében Yoram Hazony, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetője, aki szerint a liberálisok bizonyos szempontból korántsem állnak távol a múlt század marxistáitól vagy éppen a középkori egyháztól.

Németország felügyelete alá vonhatja a legnagyobb török iszlamista szervezetet

A német titkosszolgálat megfigyelés alá helyezheti a török iszlamista ernyőszervezetet, a DITIB-et.

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

A salzburgi csúcson is felkapták Orbán Viktor javaslatait

amerika, london, párizs

A salzburgi csúcstalálkozón minden szem a migrációra figyelt. Az uniós vezetők már idén megkezdenék a tárgyalásokat az arab, észak-afrikai és közel-keleti államokkal. Eközben egyre inkább előtérbe kerülnek Orbán Viktor korábbi javaslatai a migrációs krízis hosszú távú kezelését illetően.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére