Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Menekültek vagy migránsok, terrorizmus vagy háború?

2015. december 8. 22:45

Budapest, 22:30

A Jövőképp - Fiatalok Magyarországért Egyesület hétfő este a migráció témájában rendezett kerekasztal-beszélgetést. A két beszélgetőpartner Tarjányi Péter rendőrségi szakértő, valamint Földi László titkosszolgálati szakértő volt.

Fotó: AFP
Földi László

Az Információs Hivatal egykori műveleti igazgatója bevezetőjében önkritikusan elismerte, először migrációról, majd népvándorlásról, később invázióról beszélt, és csak később jött rá, hogy valójában

Európában háború van.

A közel-keleti konfliktusokat nem a migrációval importáltuk Európába, a terrorizmus régóta jelen van Európában is, elég Madridra vagy Londonra gondolni.A mostani újdonság, hogy hadiállapot van a kontinensen.A háború ugyanis nem lövésekkel kezdődik, hanem információszerzéssel, előkészítéssel.

Földi már az év elején látta, hogy a migrációt háttérből irányító erők ugyanazt a kiképzést kapták, mint ő, elsajátították a titkosszolgálati módszereket. Tudatosan építették fel az Európa elleni támadás első lépését: a migráció olyan terhet jelent az államigazgatásnak, hogy az gyakorlatilag leállt, ami talán nagyobb károkat is képes okozni, mint a merényletek.

Ez már a terrorizmus része.

Földi kijelentette, amíg nem zárják le a határokat, addig az identitás nélküli tömegek akkora nyomást jelentenek, hogy esélyünk sincs kiszűrni a veszélyes elemeket. Ahhoz, hogy egyetlen célszemélyt folyamatosan figyeljenek, 12 emberre van szükség, csak ezután lehet biztos következtetést levonni.

Ha mostantól lezárnánk a határokat, tökéletesen együttműködnének az európai szolgálatok, és politikai egyetértés lenne, akkor is óriási bajban lennénk. Rövid távon migránsok tízmilliói indulhatnak még el Európába, nem beszélve arról, hogy néhány évtizeden belül afrikaiak százmilliói lesznek ivóvíz nélkül.

Tarjányi Péter

A kontinenst váratlanul érte a migráció, holott az nem tavasszal kezdődött. Titkosszolgálati jelentések már hosszú ideje foglalkoztak a migráció kérdésével, annak volumene ugyanis évek óta gyorsuló ütemben nőtt, a probléma az volt, hogy a politikusok nem vették komolyan a figyelmeztetést. A másik óriási hiba, hogy Európában hiányzik a stratégiai tervezés. 

Európa és Magyarország elaludt  

– ez volt a rendőrségi szakértő fő tézise. Tarjányi szerint a nemzetállami megközelítés a kontinens legnagyobb gyengesége, mert a problémára csak uniós szintű megoldás létezik. Kiemelten kritizálta a magyar hatóságokat, amelyek szerint ugyanolyan felkészületlenek voltak, mint a nyugatiak.

Nem a kerítés állítja meg az embereket,

és a mögötte álló katonai, rendőri erők is csak addig tudják védeni a határt, amíg adott számú ember egyszerre neki nem megy. A határvédelem ráadásul nagyon drága.

Az embercsempészet több milliárd eurós bevételhez jut a migráción keresztül, aminek a hátterét Tarjányi szerint elsősorban török, illetve libanoni és jordán bankok adják. Nekik sajnos jól jön az ISIS tevékenysége, valamint a migráció is. Az uniós-török paktumról egyre többen gondolják azt, hogy hiba volt, így nem is biztos, hogy betartják.

Akkor most menekültek vagy sem?

Földi értelmezése szerint értelmetlen menekültekről beszélni, mivel nem háborús övezetből, hanem biztonságos országok menekülttáboraiból indultak el. Tarjányi ezzel vitatkozott, szerinte sokan évtizedeket töltenek a táborokban, szörnyű körülmények közt.

Ugyanakkor Földi érvelése szerint ezekben az országokban van diplomáciai képviselet, ahol beadhatták volna menedék- és vízumkérelmüket, majd repülőn beutazhattak volna. Ehelyett sokkal több pénzt fizettek embercsempészeknek, és hónapokon át kockáztatták az életüket.

Ezek az emberek minden létező törvényt megszegve érkeztek a kontinensre, milyen alapon várhatnánk tőlük a későbbiekben jogkövető magatartást?"

A két szakértő megközelítése közti különbség óriási volt. Egyrészt van a "zsaru vs kém" rivalizálás, de ez tök jó, kell is. Másrészt viszont Földi logikusan gondolkodik, azonosítja a problémát és valós következtetéseket von le. Vele szemben Tarjányi mintha a meglévő véleményéhez keresné az érveket. Szerinte a kerítés nem jó, a kormány későn reagált, és most sem készül eléggé, a határvédelem meg drága. Ezeken van a hangsúly. Ja, meg persze bedobott egy statisztikát, hogy milyen idegenellenesek vagyunk. Már vártam, hogy ő is előjön a pirézekkel. Rendben van, hogy törzsvendég az ATV-n, de ennyire azért nem kéne kilógnia a ló bal lábának.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tibi atya, az örök kamasz

Tibi atya, az örök kamasz

piszkostizenkettő

Tibi atya, ez a grafikai eszközökkel létrehozott, interneten fellelhető alkoholista pap, ez a be nem azonosítható - épp ezért bátor - entitás ismét szerepzavarba esett, és a pucér nős vicceken, a seggrészegen hasra esős poénokon röhögcsélés, no meg a bögre és pólóárusítás mellett belekotnyeleskedett a felnőttek dolgába.

"A jobbikosok a hatalom és pénz megszerzéséért mindenre képesek"

Kocsis Máté az Echo TV-ben beszélt a Jobbik hiteltelenségéről.

Kezdik belátni a németek: nem lehet mit kezdeni az afrikai migránsokkal

Egyre több migránst toloncolnak ki a németek, miután belátták: nem lehet ennyi képzetlen migránst befogadni.

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

A brit Munkáspárt antiszemita vezetője visszaengedne egy dzsihadistát az Egyesült Királyságba

amerika, london, párizs

A brit kormány határozottan elutasítja, hogy az Iszlám Állam egyik harcosának felesége visszatérjen a szigetországba, azonban Jeremy Corbyn szívesen látná Nagy-Britanniában.

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

A Frontex is kénytelen volt elismerni, hogy Salvini határvédelme sikeres

amerika, london, párizs

Az uniós határvédelmi ügynökség saját statisztikájában kénytelen volt elismerni, hogy az olasz belügyminiszter bevándorlásellenes politikája sikeres.

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

Orbán Viktor: az embereknek joguk van tudni, mire készül Brüsszel

kétharmad

Orbán Viktor a bevándorlást ösztönző brüsszeli tervekről és a családvédelmi programról beszélt a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez lesz ma.

Egykettőre eljuthatnak a britek oda, hogy már nem csak a nők lehetnek anyák

Nem csak Franciaország sziporkázik a maga szülő 1 és szülő 2 megnevezéseivel. A briteknél könnyen lehet, hogy jogi szempontból már nem csak nők válhatnak anyává.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére