Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

2018. szeptember 19. 13:33

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Augusztusban Dánia tiltotta be a teljes testet és az arcot takaró hagyományos muszlim viseletet, a burkát és a nikábot. Nyugat-Európában szinte minden államban érvényben vannak különböző tiltások – kivéve Nagy-Britanniát. Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban törvény szabályozza a muszlim nőket megbélyegző ruhadarab nyilvános viselését. Van, ahol az egész országra vonatkozó teljes tiltás van érvényben, és vannak országok, például Spanyolország, ahol régiónként változik a szabályozás.

Fotó: AFP

A Pew Research kutatása szerint a politikailag korrekt beszédmód fellegvárában, Nyugat-Európában átlagosan az emberek 50 százaléka engedné meg, hogy a muszlim nők viselhessék a burkát és a nikábot – de csak abban az esetben, ha az nem takarja el az arcukat. A megkérdezettek 23 százaléka szerint egyáltalán nem lenne szabad ilyesmit viselniük a nőknek. 25 százalék pedig azt mondta, hogy viseljenek azt, amit csak akarnak.

Nagy-Britanniában hasonlóak az arányok, ám a britek kicsit megengedőbbek: 53 százalék szerint viselhetnek a muszlim nők olyan hidzsábot és nikábot, amely nem takarja el az arcot. 19 százalék betiltana minden hagyományos muszlim női viseletet, míg 27 százalék mondja, hogy azt viselhessék, amit csak akarnak.

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a válasszal a kutatók azt sugallják, hogy a muszlim nők maguk választják ezt az öltözéket, pedig a leggyakrabban a muszlim férfiak kényszerítik rájuk azt kislánykoruktól kezdve. Az ok: a nők tisztátalanok és el kell takarniuk magukat, vagyis alsóbbrendűek és aljasak is a férfihoz viszonyítva. Ez a nézet felháborító.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a muszlim a legnagyobb olyan európai kisebbség, amely arra kényszeríti női tagjait, hogy takarják el hajukat és egyes esetben egész testüket, de a törvények általában nem említik a muzulmán közösséget. (Nyilván azért, hogy Brüsszel ne meszelje el őket.) A törvények általánosságban szólnak az arc eltakarásának tilalmáról a köztereken, és a törvény alól kivételt jelent, ha hideg időben valaki az arcot védő, meleg ruhadarabot ölt fel.

Fotó: AFP

A nyugat-európai közvélemény általánosságban elfogadó a vallási kisebbségekkel szemben, a muszlimokat is beleértve. A válaszadók 66 százaléka szerint befogadnának muszlimot a családjukba, például házasság útján.

Ám akik pozitívan válaszoltak az elfogadásra koncentráló kérdésekre, még azok között is magas az arcot eltakaró ruhadarabot elutasítók aránya. 55 százalék szerint elfogadhatatlan az arcot takaró fátyol.

Ez azt jelenti, hogy Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, Svájc és Hollandia és más államok lakosságának nagy része elutasítja a teljes testet fedő muszlim viseletet.

Nem meglepő módon azok között, akik nem fogadnának be muszlimokat a családjukban, magasabb a burka és a nikáb elutasítottsága.

Az adatok grafikus ábrázolását ide kattintva Pew Research oldalán tudod megnézni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Sarkozy: Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni

Sarkozy: Európának joga van ahhoz, hogy határai legyenek, és joga van ezeket a határokat megvédeni

amerika, london, párizs

Európa az összefogás és a kompromisszum szinonimája, és Európa most azért gyenge, mert megosztott - mondta Nicolas Sarkozy, Franciaország volt elnöke szombaton a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján.

Éric Zemmour: az iszlámot úgy tudjuk határok közé szorítani, ha a magánéletbe szorítjuk vissza

Éric Zemmour: az iszlámot úgy tudjuk határok közé szorítani, ha a magánéletbe szorítjuk vissza

amerika, london, párizs

Éric Zemmour francia bevándorlásellenes író szerint országa az élő példa arra, milyen lesz Európa, különösképpen Nyugat-Európa jövője. Véleménye szerint olyan Franciaország van kialakulóban, ami muszlim, illetve keresztény vagy posztkeresztény enklávékból fog állni. A nép lázad, mert az elitje feláldozná őket.

Orbán: A migráció az egységet támadja meg

Orbán: A migráció az egységet támadja meg

kétharmad

Orbán Viktor a Mathias Corvinus Collegium budapesti migrációs konferenciáján mondott beszédet.

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

Más emberek kisemmizésében is részt vett Varga-Damm Andrea

kétharmad

Az Echo TV Informátor című műsora korábbi adásában bemutatta, hogy a jobbikos Varga-Damm Andreának a '90-es évek végén és a 2000-es évek elején köze lehetett a lakásmaffiához. Sőt, személy szerint ő jegyzett ellen egy olyan szerződést, amely azt eredményezte, hogy egy idős nőnek el kellett hagynia a saját otthonát. Az oknyomozó műsor újabb gyanús szerződést talált.

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

Keresztény Európától a bevándorláspárti Európáig

amerika, london, párizs

Új sorozatot indított a 888. Célkeresztbe az Európai Unió (EU), a 2019-es európai parlamenti választások kerültek. Két héttel ezelőtt azzal foglalkoztunk, mit érdemes tudni az EP-voksolásról; az előző és a mostani részben pedig az EU történetét taglaljuk.

Elfoglalták az Iszlám Állam utolsó bástyáját

Győzelmet hirdetett szombaton az Iszlám Állam felett Kelet-Szíriában a kurd-arab fegyveres koalíció, a Szíriai Demokratikus Erők, miután elfoglalták a dzsihadisták utolsó bástyáját.

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

Egy lengyel lány, aki magyarul vlogol: "rajongok Magyarországért!"

szabad vasárnap

Interjú egy fiatal lengyel vloggerrel, Olga Groszekkal, aki magyar nyelven készíti videóit, mert Magyarországért való rajongása mellett missziójának érzi, hogy tovább mélyítse a lengyel-magyar barátságot.

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

Nyugaton nagyobb eséllyel radikalizálódnak a muszlimok

amerika, london, párizs

A Nyugaton - Nyugat-Európában és Észak-Amerikában - született muszlimok nagyobb fogékonyságot mutatnak a szélsőséges iszlám iránt, mint azok, akik például a Közel-Keleten vagy Afrikában születtek - állítja egy tanulmány, amelyet a svédországi Uppsalai Egyetemen készítettek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére