Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

2018. szeptember 19. 13:33

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Augusztusban Dánia tiltotta be a teljes testet és az arcot takaró hagyományos muszlim viseletet, a burkát és a nikábot. Nyugat-Európában szinte minden államban érvényben vannak különböző tiltások – kivéve Nagy-Britanniát. Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban törvény szabályozza a muszlim nőket megbélyegző ruhadarab nyilvános viselését. Van, ahol az egész országra vonatkozó teljes tiltás van érvényben, és vannak országok, például Spanyolország, ahol régiónként változik a szabályozás.

Fotó: AFP

A Pew Research kutatása szerint a politikailag korrekt beszédmód fellegvárában, Nyugat-Európában átlagosan az emberek 50 százaléka engedné meg, hogy a muszlim nők viselhessék a burkát és a nikábot – de csak abban az esetben, ha az nem takarja el az arcukat. A megkérdezettek 23 százaléka szerint egyáltalán nem lenne szabad ilyesmit viselniük a nőknek. 25 százalék pedig azt mondta, hogy viseljenek azt, amit csak akarnak.

Nagy-Britanniában hasonlóak az arányok, ám a britek kicsit megengedőbbek: 53 százalék szerint viselhetnek a muszlim nők olyan hidzsábot és nikábot, amely nem takarja el az arcot. 19 százalék betiltana minden hagyományos muszlim női viseletet, míg 27 százalék mondja, hogy azt viselhessék, amit csak akarnak.

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a válasszal a kutatók azt sugallják, hogy a muszlim nők maguk választják ezt az öltözéket, pedig a leggyakrabban a muszlim férfiak kényszerítik rájuk azt kislánykoruktól kezdve. Az ok: a nők tisztátalanok és el kell takarniuk magukat, vagyis alsóbbrendűek és aljasak is a férfihoz viszonyítva. Ez a nézet felháborító.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a muszlim a legnagyobb olyan európai kisebbség, amely arra kényszeríti női tagjait, hogy takarják el hajukat és egyes esetben egész testüket, de a törvények általában nem említik a muzulmán közösséget. (Nyilván azért, hogy Brüsszel ne meszelje el őket.) A törvények általánosságban szólnak az arc eltakarásának tilalmáról a köztereken, és a törvény alól kivételt jelent, ha hideg időben valaki az arcot védő, meleg ruhadarabot ölt fel.

Fotó: AFP

A nyugat-európai közvélemény általánosságban elfogadó a vallási kisebbségekkel szemben, a muszlimokat is beleértve. A válaszadók 66 százaléka szerint befogadnának muszlimot a családjukba, például házasság útján.

Ám akik pozitívan válaszoltak az elfogadásra koncentráló kérdésekre, még azok között is magas az arcot eltakaró ruhadarabot elutasítók aránya. 55 százalék szerint elfogadhatatlan az arcot takaró fátyol.

Ez azt jelenti, hogy Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, Svájc és Hollandia és más államok lakosságának nagy része elutasítja a teljes testet fedő muszlim viseletet.

Nem meglepő módon azok között, akik nem fogadnának be muszlimokat a családjukban, magasabb a burka és a nikáb elutasítottsága.

Az adatok grafikus ábrázolását ide kattintva Pew Research oldalán tudod megnézni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

Tarlós: az ellenzéki előválasztás egy blöff

kétharmad

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki előválasztás egy blöff, mert ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten - ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

További csúcsgépekkel erősít a Honvédség

kétharmad

Újabb helikoptereket vesz a Magyar Honvédség. A szerződést pénteken írták alá.

Mohácsi Márk, Soros provokátora már jó előre felkészült a balhéra

Mártíromság helyett provokáció. Mohácsi Márk saját Facebookján jelentette be: ő bizony rongálni megy a belvárosba.

Tordai Bence már mentegeti a bőrét

A hét elején influenszerré avanzsált parlamenti képviselő sajtótájékoztatón beszélt az elmúlt napok eseményeiről. Tordai többek között azt szeretné, ha a rendbontások egészen karácsonyig elhúzódnának.

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

Gyurcsányék tüntetés helyett wellnessezni mentek péntek este

kinyílott a pitypang

Pénteken biztosan nem túlóráztak a Demokratikus Koalíció (DK) politikusai.

Budapestből nem lesz Majdan!

Budapestből nem lesz Majdan!

kétharmad

Sérült rendőrök, lángoló kukák, agresszív tömeg, puccsra készülő ellenzék, külföldi zsoldban szolgáló tüntetők és ködös célok. Így lehetne leírni az elmúlt napok történéseit és azok mozgatórugóit. A Budapesten kibontakozó "demonstrációk" kísértetiesen emlékeztetnek minket valamire: így kezdődött a gyarmati státuszba taszított ukrajnai forradalom is. Ott is látszólag spontán szerveződő csoportok provokálták az állami szerveket, hogy aztán a nyugati média és a külföldi titkosszolgálatok segítségével megdöntsék az államrendet. Meg is lett az eredménye: káosz, területi veszteség, nyomor.

Soros bűnözőket fizet le, hogy Budapesten vandálkodjanak

A fővárosi megmozdulásokon a rendőrség szombatig 57 embert állított elő. Jelentős részük büntetett előéletű.

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

Az ellenzék "mártírja", Mohácsi Márk már a Soros-egyetem tüntetésén is balhézott

kétharmad

A Soros Györgyhöz köthető 444 és társai elképesztő propagandagyártásra adták a fejüket az elmúlt napokban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére