Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Még a "toleráns" nyugat-európaiak sem viselik el a nők burkába kényszerítését

2018. szeptember 19. 13:33

Nyugat-Európa mind több állama döbben rá talán túl későn, hogy a bevándorlással nemcsak az olcsó és képzetlen munkaerő áramlott be az országukba, hanem a migránsok magukkal hoztak olyan szokásokat is, amelyek az európai értékekkel összeegyeztethetetlenek. Ilyen például a nők hidzsábba és burkába kényszerítése, amely mind több EU-tagállamban lesz illegális. A Pew Research közvélemény-kutató cég arra volt kíváncsi, hogy ezek a lépések tükrözik-e a átlagemberek véleményét.

Augusztusban Dánia tiltotta be a teljes testet és az arcot takaró hagyományos muszlim viseletet, a burkát és a nikábot. Nyugat-Európában szinte minden államban érvényben vannak különböző tiltások – kivéve Nagy-Britanniát. Ausztriában, Belgiumban, Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban törvény szabályozza a muszlim nőket megbélyegző ruhadarab nyilvános viselését. Van, ahol az egész országra vonatkozó teljes tiltás van érvényben, és vannak országok, például Spanyolország, ahol régiónként változik a szabályozás.

Fotó: AFP

A Pew Research kutatása szerint a politikailag korrekt beszédmód fellegvárában, Nyugat-Európában átlagosan az emberek 50 százaléka engedné meg, hogy a muszlim nők viselhessék a burkát és a nikábot – de csak abban az esetben, ha az nem takarja el az arcukat. A megkérdezettek 23 százaléka szerint egyáltalán nem lenne szabad ilyesmit viselniük a nőknek. 25 százalék pedig azt mondta, hogy viseljenek azt, amit csak akarnak.

Nagy-Britanniában hasonlóak az arányok, ám a britek kicsit megengedőbbek: 53 százalék szerint viselhetnek a muszlim nők olyan hidzsábot és nikábot, amely nem takarja el az arcot. 19 százalék betiltana minden hagyományos muszlim női viseletet, míg 27 százalék mondja, hogy azt viselhessék, amit csak akarnak.

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a válasszal a kutatók azt sugallják, hogy a muszlim nők maguk választják ezt az öltözéket, pedig a leggyakrabban a muszlim férfiak kényszerítik rájuk azt kislánykoruktól kezdve. Az ok: a nők tisztátalanok és el kell takarniuk magukat, vagyis alsóbbrendűek és aljasak is a férfihoz viszonyítva. Ez a nézet felháborító.

Érdemes megjegyezni, hogy bár a muszlim a legnagyobb olyan európai kisebbség, amely arra kényszeríti női tagjait, hogy takarják el hajukat és egyes esetben egész testüket, de a törvények általában nem említik a muzulmán közösséget. (Nyilván azért, hogy Brüsszel ne meszelje el őket.) A törvények általánosságban szólnak az arc eltakarásának tilalmáról a köztereken, és a törvény alól kivételt jelent, ha hideg időben valaki az arcot védő, meleg ruhadarabot ölt fel.

Fotó: AFP

A nyugat-európai közvélemény általánosságban elfogadó a vallási kisebbségekkel szemben, a muszlimokat is beleértve. A válaszadók 66 százaléka szerint befogadnának muszlimot a családjukba, például házasság útján.

Ám akik pozitívan válaszoltak az elfogadásra koncentráló kérdésekre, még azok között is magas az arcot eltakaró ruhadarabot elutasítók aránya. 55 százalék szerint elfogadhatatlan az arcot takaró fátyol.

Ez azt jelenti, hogy Németország, Nagy-Britannia, Ausztria, Svájc és Hollandia és más államok lakosságának nagy része elutasítja a teljes testet fedő muszlim viseletet.

Nem meglepő módon azok között, akik nem fogadnának be muszlimokat a családjukban, magasabb a burka és a nikáb elutasítottsága.

Az adatok grafikus ábrázolását ide kattintva Pew Research oldalán tudod megnézni.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

Így érvel egy migránspárti civil szervezet: "a feszület rasszista jelkép"

amerika, london, párizs

Egy Görögországban tevékenykedő, kifejezetten a migránsok integrálásában és utaztatásában érdekelt civil szervezet szerint a keresztények legfőbb szimbóluma a kirekesztést jelképezi, ezért annak semmi keresnivalója sincs a sziget közterületén.

Levél a Nyugati Emberhez

Levél a Nyugati Emberhez

piszkostizenkettő

Egy perccel a Római Birodalom bukása előtt jártok. Rabszolgáitok megfőzik nektek a kávét, lemossák az autóitokat, kiszolgálnak és kedvetekre tesznek életetek minden pillanatában, ti pedig sütkéreztek a lemenő napban, és dőre módon azt hiszitek, hogy ez mindig így lesz.

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

Csúnyán pofára esett az őrjöngő balliberális propagandamédia

kinyílott a pitypang

Ismét bebizonyosodott: a balliberális sajtótermékek bármit megtesznek a kormány lejáratása érdekében, legyen az bármennyire aljas és a valóságot nélkülöző.

A német rendőrség jobboldali bűnözőnek állítja be a karlendítő migránst

Kiderült, hogy a müncheni rendőrség gyűlölködő bevándorlókkal akarja feltornázni a jobboldali gyűlölet-bűncselekményekről szóló német statisztikákat.

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

kétharmad

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

Török Ádám: Ideje beemelni a rockzenét a magyar kultúra élvonalába

csak neked, csak most

Emléket állítana a legjobb magyar beat- és rockzenekarok legjobbjainak és Radics Bélának is - mondta el a 888.hu-nak interjút adó Török Ádám, aki zenekarával, a Minivel együtt a magyar rock- és dzsesszzene élő legendája. Török Ádám a hatvanas és hetvenes évek magyar zenéit tartja a legjobbaknak, és úgy látja, hogy túl sok Magyarország számára a jelenleg működő több ezer könnyűzenei együttes, mert kicsi az igény az igényes zenére, miközben lassan már hely is alig van a zenélésre.

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

Gauland: a populizmus a gyökértelen, globalista elit ellenpólusa

amerika, london, párizs

Az AfD társelnöke a populizmust a középosztály és a hétköznapi emberek szövetségeként írja le, amely a gyökértelen, globalista elit ellen szerveződött arra reagálva, hogy az államok milliárdokkal támogatják a bankokat és az illegális bevándorlókat, akik pont az ő miliőjüket foglalják el, veszélyeztetve a hazájuk és a kontinens élhetőségét.

How did Viktor Orbán become a force to be reckoned with?

How did Viktor Orbán become a force to be reckoned with?

amerika, london, párizs

Prime minister of Hungary, Viktor Orbán has become a real political force in Europe - one who cannot be eluded or disregarded by his European colleagues. In our new series, 'Orbán and The World', we will be following the activity of the Hungarian prime minister closely in order to show our readers how exactly he affects European politics.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére