Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Marx bíboros annyira aggódik a migránsokért, hogy Seehofer pártját bírálja

2018. július 18. 21:45

Az egyházi méltóságot aggodalommal tölti el, hogy a társadalom szóhasználata is egyre radikálisabb, és a határoknál megjelenő, menekülő emberek olyan színben tűnnek fel, mintha a németek jólétét fenyegetnék, amitől meg kell magukat védeniük. A bíborost hidegen hagyja, hogy amúgy a fenyegetés valós.

A Die Zeit a bíborossal készített interjúban külön rákérdezett, hogy Marx mit gondol Markus Söder bajor kormányfő szóhasználatáról a menedékturizmussal kapcsolatban, mire Marx kiemelte, hogy maga Söder is vállalta, hogy nem használja többet ezt a kifejezést. A bíboros szerint ez azt a látszatot kelti, mintha nyaralókról lenne szó.

"Sokan az életüket teszik kockára, és sokan meg is halnak az úton" - húzza alá Reinhard Marx.

A politikai felelősöknek Marx szerint nem szabadna úgy tenniük, mintha 2015 óta semmi sem változott volna. Mint mondja: mindenki számára nyilvánvaló volt az egyházban is, hogy nem érkezhet minden évben egymillió ember az országba. "És nem is jöttek" - teszi hozzá a bíboros.

A főpap szerint túl hosszú ideje nem mondta ki senki, hogy Németország bevándorló ország.

Reinhard Marx úgy véli, hogy részletes vitát kell folytatni egy egységes bevándorlási törvényről, és nem lenne igazságos, ha Németország egyszerűen "elszipkázná" a mérnököket és az informatikai szakembereket más országokból.

München és Freising érseke úgy látja, hogy a menekültstátusra nem jogosultak visszaküldése szükséges lehet ugyan, de értük is felelősséggel tartozunk.

"Emberekről van szó, s mindegyikük ugyanolyan emberi méltósággal bír, mint mi" - húzza alá Marx, szóvá téve, hogy az együttérzés hiányára lett figyelmes, mintha csak számokról és homogén, névtelen fenyegetésről lenne szó. Ezzel kapcsolatban "felettébb ésszerűtlennek" nevezi azt, hogy Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter örömét fejezte ki, hogy a 69. születésnapján 69 embert toloncoltak vissza Afganisztánba.

"Az a párt, amely szerepelteti a nevében a K betűt, elkötelezi magát a keresztény társadalmi tanok mellett, különösen a szegények és a gyengék felé" - húzza alá Reinhard Marx.

Reinhard Marx

Fotó: AFP

"Úgy vélem, hogy az a szemlélet, hogy jobb lesz jobbra tartani, mert a korszellem jobbra húz, hibás értékelése egy nagyon összetett helyzetnek" - fogalmaz a bíboros.

A főpap szerint mindazonáltal Európa-szerte az látható, hogy a néppártok azzal küszködnek, hogy képesek legyenek a politikai paletta széles spektrumát lefedni a jobboldali konzervativizmustól a zöldek elképzeléseiig, de jobboldali radikalizmus nélkül.

Marx a populizmust az ördöghöz hasonlítja. Loyolai Szent Ignácot idézve azt mondja ugyanis, hogy az emberi természet ellensége az ördög, mert ellenségként láttat bennünket egymás szemében. "Így működik a populizmus is. Először félelmet próbál oltani belénk. Aztán jön a bizalmatlanság, az irigység, az ellenségesség, a gyűlölet és végül lehet, hogy erőszak és háború következik" - fejti ki álláspontját Reinhard Marx, aki szerint az ember természete szerint szolidáris és segítőkész, de esendővé válik, ha félelem üli meg a lelkét.

Nem hiába húzódik végig a Biblián is az, hogy "Ne féljetek!". Azt hiszem, ez egy olyan üzenet, amelyet az ember politikusként is a magáévá tehet"

- mondja a bíboros.

A katolikus egyház és a bajor konzervatívok közötti nézeteltérésekkel kapcsolatban az érsek aláhúzza, hogy az állam és az egyház kapcsolata jó, de ki kell mondania, ha valamivel nem ért egyet. Mint mondja: ez nem jobb- vagy baloldaliság kérdése, az egyház az elmúlt évtizedekben globális léptékben kezdett gondolkodni, és a német egyház lelkiismeretét is az határozza meg, hogy a katolikus egyház a világ egészéért próbál felelős lenni.

"Nacionalistának és katolikusnak is lenni nem megy egyszerre. Keresztényként hazafiak és világpolgárok is vagyunk egyben" - magyarázza München és Freising érseke, aki belátja, hogy a politikában viszont a nemzeti önérvényesítés felé haladnak a trendek. Ebből következik egy olyan világkép, amelyet mi nem osztunk: hogy meg kell őrizni itt, bent a jólétet, amelyet onnan, kívülről fenyegetnek - teszi hozzá a bíboros.

Európának nem szabad erőddé változnia, mindig is ez volt az alapelvünk, most pedig a legjobb úton vagyunk afelé"

- húzza alá Reinhard Marx.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Összeomlás

Összeomlás

piszkostizenkettő

A szélsőbaloldali anarchista rabol és gyújtogat, a rendőr kínoz és fosztogat, a néppárti polgármester meg nem tehet semmiről, hiszen szexmániás.

Donald Trump: az Iszlám Államot 100 százalékig legyőztük Szíriában

Donald Trump amerikai elnök Floridában újságíróknak beszélt a szíriai helyzetről.

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

Az MLSZ vezetősége előbújhatna a csigaházából és körülnézhetne egy kicsit

hajrá, magyarok!

Egészen elképesztő az, ahogy Magyarországon elherdáljuk a tehetséges labdarúgóinkat.

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

Everything you need to know about the conflict between Fidesz and the European People's Party

amerika, london, párizs

On Wednesday, the European People's Party (EPP) held a meeting regarding the membership of its fourth strongest member party, Fidesz. The importance of this conference was paramount, considering the date of the elections to the European Parliament is closing in.

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

Orbán lázba hozta szerdán Európát, ezzel lenyomva a Brexit kapcsán Theresa Mayt

kétharmad

Hiába kavarta fel az álló vizet Európa egyik legnagyobb gazdasági és katonai ereje, Nagy-Britannia szerdán azzal, hogy Theresa May brit miniszterelnök halasztást kért az unióból való kilépésre, a Google Trends keresési adatokat elemző programja szerint Európa számos meghatározó országában sokkal többen érdeklődtek a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor küzdelme iránt, melyet az Európai Néppárt bevándorláspárti szárnya ellen vívott.

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

Deutsch Tamás: az erős nemzetek Európája áll szemben a birodalmi Európai Egyesült Államokkal

kétharmad

A Fidesz a Néppártban azért dolgozik, hogy az EU jövőjéről szóló vitában a pártcsalád a bevándorlásellenes, erős nemzetállamokra építő uniót akaró javaslatot fogadja majd el, szemben a globalista birodalmi elképzelést megvalósító Európai Egyesült Államok emberkísérlete helyett - erről az Echo TV-n vasárnap adásba kerülő A nyolcas című műsorban beszél Deutsch Tamás. A Fidesz EP-képviselője szerint az EU nyugati politikusai azért nem gondolkodnak a nemzetállamok uniójában, mert jelentős részük a balliberális ideológiák fogságában vergődik.

Bécsbe költözik Soros egyeteme

Büszkén jelentette be Soros egyeteme, hogy Bécsbe, azon belül is a multikulti X. kerület szívébe helyezi át kampuszát.

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon

Az Iszlám Állam egyik magas rangú vezetőjét fogták el Magyarországon

kétharmad

Az akciót a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Terrorelhárítási Központtal együttműködve hajtotta végre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére