Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Maradnak a nyugdíj-előtakarékossági adókedvezmények

2018. november 22. 10:55

Varga Mihály a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) éves konferenciáján többek között a kormány által bevezetni kívánt nyugdíj-előtakarékossági kötvényről, a versenyképességi csomag bevezetéséről, a gazdaság és a biztosítási szektor kölcsönhatásairól, a magyar gazdasági növekedésről beszélt, valamint szóba kerültek a babakötvények is.

Varga Mihály pénzügyminiszter számos témát érintett a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) konferenciáján tartott előadásában.

A pénzügyminiszter beszélt egy friss nemzetközi felmérésről, amely azt bizonyítja, hogy a gazdaság és a biztosítási szektor fejlődése hatalmas kölcsönhatásban van, nem szakadhatnak el egymástól. A biztosítók is érdekeltek a gazdasági növekedésben, és kormány is kiemelten foglalkozik a biztosítási szektorral.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 2014-ben elfogadott új biztosítási törvényben a kormány lépéseket tett a pénzügyi tudatosság fejlesztése irányába, 2016. január 1-jén pedig a hatályba lépett új rendelkezések is növelték a biztonságot – ez a kettő volt az elmúlt évek legnagyobb szabályozási változása Varga szerint.

A magyar biztosítási szektor stabil, kétszeresen teljesíti a tőkeelvárásokat" 

– hangsúlyozta a miniszter.

A gazdasági növekedés is jelentős volt az elmúlt negyedévben.

A harmadik negyedévben 5 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, a kormány reményei szerint a következő negyedévek növekedése 4 százalék körül lehet"

– közölte Varga Mihály.

A biztosítási szektor számára is fontos volt a 2016 novemberében megkötött bérmegállapodás. 2017-ben a biztosítási szektor díjbevétele 956 milliárd forint volt, az idei év első felében közel 7 százalékos növekedést látunk, a jövedelmezőség is folyamatosan nő.

Az első félévben 40 milliárd forint adózott eredményt ért el a szektor, amire egy évtizede nem volt példa" 

– tette hozzá a miniszter.

Készül a kormány versenyképességi csomagja, amelynek fontos része a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Az erre elkészült stratégia 2017-től 2023-ig tart majd. Ennek része, hogy a Nemzeti Alaptantervbe is beemelnék a pénzügyi tudatosságra való nevelést.

A kormány kiemelten fontos konstrukciója a babakötvény, amelyet az öngondoskodás fontos részének tekint. Ma 160 ezer aktív babakötvény van Magyarországon, 50 milliárd forint körüli vagyonnal, jelenleg 5,4 százalékos kamattal.

Varga Mihály beszélt a nyugdíj-előtakarékossági kötvényről is:

A nyugdíj-előtakarékossági kötvénytől azt várja a kormány, hogy vonzó hozamú ajánlattal bővíti az öngondoskodási termékek körét, amit a nyugdíjba lépéskor járadékra vagy egyösszegű kifizetésre válthat az ügyfél."

Az öngondoskodási adókedvezmények is maradni fognak, tavaly 28 milliárd forintnyi adókedvezményt vettek igénybe Magyarországon. A nyugdíj-előtakarékossági adókedvezmények továbbra is igénybe vehetőek lesznek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Este 7:59

Este 7:59

7:59

Erről szólt a mai nap!

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

Orbán Viktor stratégiai csatát nyert a bevándorláspárti erőkkel szemben

piszkostizenkettő

Hiába próbáltak meg mindent a bevándorláspárti globalista erők a nemzetállamok szuverenitásának védelmét és a kötelező migránsbetelepítés elutasítását képviselő Magyarország szankcionálására. A Fideszt és Orbán Viktort lejáratni akaró európai elit egyetlen politikai célja sem valósult meg. Magyarország viszont méltósággal, önálló európai tényezőként jött ki a vitából.

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

Timmermans Juncker védelmére kelt, Sargentini őrjöngött egy nagyot

kinyílott a pitypang

Az Európai Bizottság első alelnöke megvédte Jean-Claude Junckert. Judith Sargentini szerint felháborító, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárásban. Erről szólt a legújabb Soros-szeánsz Brüsszelben.

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

Az év meccse, a személyes "román-magyarom" jön ma este

hajrá, magyarok!

Marco Rossi szerdai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy élete meccsére készül. Ezzel nincs egyedül!

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

Nincsen jobb- vagy baloldali klímaváltozás

ökojobb

Felelős gondolkodásra van szükség a Föld megmentése érdekében.

Az EU vezetői támogatják a Brexit elhalasztását

Az Európai Tanács kétnapos ülésére érkező uniós tagországi vezetők Nagy-Britannia uniós tagságának megszűnése (Brexit) március 29-én esedékes határidejének meghosszabbításának lehetősége mellett foglaltak állást Brüsszelben csütörtökön. Theresa May brit miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy Nagy-Britannia rendezett módon, az Európai Unióval kötött kilépési megállapodás elfogadásával hagyja el az EU-t.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére