Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
kétharmad
 
 
 
 

Maradnak a nyugdíj-előtakarékossági adókedvezmények

2018. november 22. 10:55

Varga Mihály a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) éves konferenciáján többek között a kormány által bevezetni kívánt nyugdíj-előtakarékossági kötvényről, a versenyképességi csomag bevezetéséről, a gazdaság és a biztosítási szektor kölcsönhatásairól, a magyar gazdasági növekedésről beszélt, valamint szóba kerültek a babakötvények is.

Varga Mihály pénzügyminiszter számos témát érintett a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) konferenciáján tartott előadásában.

A pénzügyminiszter beszélt egy friss nemzetközi felmérésről, amely azt bizonyítja, hogy a gazdaság és a biztosítási szektor fejlődése hatalmas kölcsönhatásban van, nem szakadhatnak el egymástól. A biztosítók is érdekeltek a gazdasági növekedésben, és kormány is kiemelten foglalkozik a biztosítási szektorral.

Fotó: MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

A 2014-ben elfogadott új biztosítási törvényben a kormány lépéseket tett a pénzügyi tudatosság fejlesztése irányába, 2016. január 1-jén pedig a hatályba lépett új rendelkezések is növelték a biztonságot – ez a kettő volt az elmúlt évek legnagyobb szabályozási változása Varga szerint.

A magyar biztosítási szektor stabil, kétszeresen teljesíti a tőkeelvárásokat" 

– hangsúlyozta a miniszter.

A gazdasági növekedés is jelentős volt az elmúlt negyedévben.

A harmadik negyedévben 5 százalékkal nőtt a magyar gazdaság, a kormány reményei szerint a következő negyedévek növekedése 4 százalék körül lehet"

– közölte Varga Mihály.

A biztosítási szektor számára is fontos volt a 2016 novemberében megkötött bérmegállapodás. 2017-ben a biztosítási szektor díjbevétele 956 milliárd forint volt, az idei év első felében közel 7 százalékos növekedést látunk, a jövedelmezőség is folyamatosan nő.

Az első félévben 40 milliárd forint adózott eredményt ért el a szektor, amire egy évtizede nem volt példa" 

– tette hozzá a miniszter.

Készül a kormány versenyképességi csomagja, amelynek fontos része a pénzügyi tudatosság fejlesztése. Az erre elkészült stratégia 2017-től 2023-ig tart majd. Ennek része, hogy a Nemzeti Alaptantervbe is beemelnék a pénzügyi tudatosságra való nevelést.

A kormány kiemelten fontos konstrukciója a babakötvény, amelyet az öngondoskodás fontos részének tekint. Ma 160 ezer aktív babakötvény van Magyarországon, 50 milliárd forint körüli vagyonnal, jelenleg 5,4 százalékos kamattal.

Varga Mihály beszélt a nyugdíj-előtakarékossági kötvényről is:

A nyugdíj-előtakarékossági kötvénytől azt várja a kormány, hogy vonzó hozamú ajánlattal bővíti az öngondoskodási termékek körét, amit a nyugdíjba lépéskor járadékra vagy egyösszegű kifizetésre válthat az ügyfél."

Az öngondoskodási adókedvezmények is maradni fognak, tavaly 28 milliárd forintnyi adókedvezményt vettek igénybe Magyarországon. A nyugdíj-előtakarékossági adókedvezmények továbbra is igénybe vehetőek lesznek.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

Saját dolgozóit sem fizette ki a Jobbik

kétharmad

Az EchoTV Informátor című műsorához került dokumentumok szerint a párt tévéjének számító N1TV készítői a választások előtti három hónapban több esetben is napi 18-19 órákat dolgoztak a párt sikerességéért, mint kiderült ingyen. Az N1TV, a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány tulajdona, amely a Jobbik pártalapítványa.

A nyugati demokráciákban súlyosan büntetik a képviselői rendbontást

Egyre inkább úgy tűnik, hogy társadalmi tömegbázis híján a frusztrált ellenzék nem lát más lehetőséget, mint a nyílt erőszak bevetését: a parlamentarizmus demokratikus szabályainak durva megsértésével próbálják támadni a fennálló alkotmányos rendet - áll a Századvég Alapítvány legfrissebb elemzésében.

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

Márki-Zay összevissza hazudozott, meg is lett az eredménye: másfél millióra büntették becsületsértésért

kétharmad

Rossz napja volt pénteken a hódmezővásárhelyi polgármesternek, ugyanis két személyiségi jogi pert is elvesztett a Szegedi Törvényszéken. Márki-Zay Pétert másfél millió forint pénzbüntetésre ítélték és eltiltották a további jogsértésektől.

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

Évi félmillió migráns betelepítését tartalmazza a Soros-terv 2.0

kétharmad

A témát Kiszelly Zoltán politológus és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász járta körül.

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

Kovács Zoltán példásan tette helyre az "isiászos" Junckert

kétharmad

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság isiászos vezetője péntek este kezdett el szapulni európai vezetőket, köztük a magyar miniszterelnököt is. Szombaton Kovács Zoltán tette helyre a brüsszeli vezetőt.

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

Használjunk új szavakat! Unom a nácit

piszkostizenkettő

Minden náci, ami nekik nem tetszik, vagy akit le akarnak járatni. Ez a karaktergyilkolás leggyakrabban használt közhelye. De ez is olyan, mint az antibiotikum. Minél gyakrabban használják, annál kevesebbet ér.

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

Így provokálta a rendőröket az áldozatnak beállított gördeszkás hülyegyerek

kétharmad

Felkapta az ellenzéki média a gördeszkás provokátor történetét, aki egy hangfelvételt készített az intézkedő rendőrökről. Áldozat vagy provokátor? Itt egy videó ezzel kapcsolatban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére