Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már számadatok is bizonyítják: Nyugat-Európát nem érdeklik az üldözött keresztények

2018. július 29. 18:40

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább mindenáron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britanniával az élen.

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább mindenáron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britanniával az élen.

A Sunday Times ír arról, hogy a brit belügyminisztérium adatai szerint az idén januárban, februárban és márciusban Nagy-Britanniába telepített 1112 szíriai között egy keresztény sem volt. A szíriai keresztények menedék iránti kérelmét ugyanis mind visszautasították, míg a muszlimokat kérdés nélkül befogadták.

A szíriaiak letelepedését az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) javasolta, és a szervezet javaslatára a brit belügyminisztérium döntött, hogy kiket fogad be. Az UNHCR összesen 1358 ember befogadását javasolta, akik közül 1226-an szunnita muszlimok voltak. 128-an a síita vagy az iszlám más ágához tartozónak vallották magukat. Köztük mindössze négy keresztény volt, valamint egy ateista. (A keresztények Szíria lakosságának 10 százalékát alkotják.) Mint fentebb írtuk, közülük 1112 embert fogadtak be a britek, ám egyikük sem volt keresztény.

Noha a belügyminisztérium vonakodva akarta nyilvánosságra hozni az adatokat, a keresztényeket segítő jótékonysági szervezet, a Barnabas Fund jóvoltából azok mégis napvilágot láttak.

Ez pedig különösen azért döbbenetes, mert a muszlim szélsőségesek által Szíriában folytatott keresztényellenes üldözéseket az USA, az Európai Unió, de még a brit parlamenti képviselők is népirtásnak nyilvánították.

A Barnabas Fund vezető munkatársa szerint az egész menekültügyi rendszerben van egy csalóka részlet: az ENSZ a szíriaiak kiszolgáltatottságát vizsgálja az áthelyezéseknél, ehhez a fogyatékosságot vagy a szexuális irányultságot veszi figyelembe, de vallási irányultságot már nem.

Ha valaki homoszexuális, a saría értelmében halálbüntetés sújtja. De ha valaki áttér az iszlámról a kereszténységre, az is halálbüntetést érdemel”

– mondta a Barnabas Fund munkatársa a brit lapnak.

Összességében ez azt jelenti, hogy egy durván önkényes szűrés működik, amelynek a keresztény menekültek isszák meg a levét.

A liberalizmus által átszőtt nyugatot tehát nem izgatják a keresztények, nem úgy, mint Magyarországot.

Nem is olyan rég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta azt, hogy Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten. Az elmúlt években több százezer keresztény családot kényszerítettek arra, hogy elhagyják az otthonukat, ahol minden más vallási közösség előtt megjelentek és több évszázada békében és nyugalomban éltek.

Fotó: MTI Fotóbank

Hogy milyen eredmények születtek az eddigi magyar támogatásból? Az iraki Telszkuf településen 991 korábban elüldözött keresztény család lerombolt házát építették újjá, és 31 templomot újítottak fel Libanonban. Ezen felül pedig keresztény közösségek iskoláit, kórházait és templomait támogatják a Közel-Keleten, Lengyelországgal közösen pedig egy árvaházat újítanak fel. Az elmúlt két évben 4,5 milliárd forintot fordított a magyar kormány a közel-keleti keresztény közösségek támogatására.

Ennek az igyekezetnek pedig nemzetközi foganatja is van: a magyar kormány kereszténysegítő programjáról például Jared Kushnernek, az amerikai elnök főtanácsadójának és vejének is elismerő a véleménye. 

Kushner a Trump-adminisztráció nevében is gratulált a magyar kormány eredményeihez

tolmácsolta az elnök vejének szavait Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

Trump bevetné a hadsereget a mexikói határnál a migránsokat segítő fegyveresek miatt

amerika, london, párizs

Egyre több esetben fegyveresek segítik az Egyesült Államok területére illegálisan belépni szándékozó migránsokat a mexikói-amerikai határon. Donald Trump emiatt az USA hadseregének a bevetését fontolgatja.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

Nyilvánosságra került az Iszlám Állam videója, amelyben hűséget esküdtek a Srí Lanka-i merénylők

amerika, london, párizs

Az iszlám szélsőségesek világszerte büszkén osztják meg egymás között azt a videót, amelyben a merénylet előtt felesküdnek az Iszlám Állam zászlajára a Srí Lanka-i merényletsorozat végrehajtói.

Márki-Zay Péter a bíróság szerint is hazudott

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter "független" hódmezővásárhelyi polgármestert.

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

Angliában tanult az egyik Srí Lanka-i terrorista

amerika, london, párizs

Ezt az ázsiai ország védelmi minisztere jelentette be, azonban nem részletezte, melyik terroristáról van szó, valamint melyik brit egyetemre járt a merénylő.

A Magyarországon elkapott szír terrorista letartóztatását meghosszabbították

Három hónappal meghosszabbították a Magyarországon elfogott, terrorcselekménnyel gyanúsított szír férfi, Hasszán F. letartóztatását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére