Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már számadatok is bizonyítják: Nyugat-Európát nem érdeklik az üldözött keresztények

2018. július 29. 18:40

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább mindenáron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britanniával az élen.

Hiába az egyik legüldözöttebb vallás ma a kereszténység, ez Nyugat-Európát mégsem érdekli. Ehelyett inkább mindenáron a muszlimokat pátyolgatja, behódolva ezzel az iszlámnak. Nagy-Britanniával az élen.

A Sunday Times ír arról, hogy a brit belügyminisztérium adatai szerint az idén januárban, februárban és márciusban Nagy-Britanniába telepített 1112 szíriai között egy keresztény sem volt. A szíriai keresztények menedék iránti kérelmét ugyanis mind visszautasították, míg a muszlimokat kérdés nélkül befogadták.

A szíriaiak letelepedését az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) javasolta, és a szervezet javaslatára a brit belügyminisztérium döntött, hogy kiket fogad be. Az UNHCR összesen 1358 ember befogadását javasolta, akik közül 1226-an szunnita muszlimok voltak. 128-an a síita vagy az iszlám más ágához tartozónak vallották magukat. Köztük mindössze négy keresztény volt, valamint egy ateista. (A keresztények Szíria lakosságának 10 százalékát alkotják.) Mint fentebb írtuk, közülük 1112 embert fogadtak be a britek, ám egyikük sem volt keresztény.

Noha a belügyminisztérium vonakodva akarta nyilvánosságra hozni az adatokat, a keresztényeket segítő jótékonysági szervezet, a Barnabas Fund jóvoltából azok mégis napvilágot láttak.

Ez pedig különösen azért döbbenetes, mert a muszlim szélsőségesek által Szíriában folytatott keresztényellenes üldözéseket az USA, az Európai Unió, de még a brit parlamenti képviselők is népirtásnak nyilvánították.

A Barnabas Fund vezető munkatársa szerint az egész menekültügyi rendszerben van egy csalóka részlet: az ENSZ a szíriaiak kiszolgáltatottságát vizsgálja az áthelyezéseknél, ehhez a fogyatékosságot vagy a szexuális irányultságot veszi figyelembe, de vallási irányultságot már nem.

Ha valaki homoszexuális, a saría értelmében halálbüntetés sújtja. De ha valaki áttér az iszlámról a kereszténységre, az is halálbüntetést érdemel”

– mondta a Barnabas Fund munkatársa a brit lapnak.

Összességében ez azt jelenti, hogy egy durván önkényes szűrés működik, amelynek a keresztény menekültek isszák meg a levét.

A liberalizmus által átszőtt nyugatot tehát nem izgatják a keresztények, nem úgy, mint Magyarországot.

Nem is olyan rég Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter mondta azt, hogy Magyarország folytatja a keresztény közösségek támogatását a Közel-Keleten. Az elmúlt években több százezer keresztény családot kényszerítettek arra, hogy elhagyják az otthonukat, ahol minden más vallási közösség előtt megjelentek és több évszázada békében és nyugalomban éltek.

Fotó: MTI Fotóbank

Hogy milyen eredmények születtek az eddigi magyar támogatásból? Az iraki Telszkuf településen 991 korábban elüldözött keresztény család lerombolt házát építették újjá, és 31 templomot újítottak fel Libanonban. Ezen felül pedig keresztény közösségek iskoláit, kórházait és templomait támogatják a Közel-Keleten, Lengyelországgal közösen pedig egy árvaházat újítanak fel. Az elmúlt két évben 4,5 milliárd forintot fordított a magyar kormány a közel-keleti keresztény közösségek támogatására.

Ennek az igyekezetnek pedig nemzetközi foganatja is van: a magyar kormány kereszténysegítő programjáról például Jared Kushnernek, az amerikai elnök főtanácsadójának és vejének is elismerő a véleménye. 

Kushner a Trump-adminisztráció nevében is gratulált a magyar kormány eredményeihez

tolmácsolta az elnök vejének szavait Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

A Maldív-szigeteken leromboltak egy gyönyörű alkotást az iszlám nevében

amerika, london, párizs

A világ első ár-apály galériáját a Maldív-szigeteken állították fel, azonban a rendőrség lebontotta, mert az alkotást iszlámellenesnek minősítették.

Az osztrák belügyminiszter arra kötelezné a rendőrséget, hogy írja meg, ha migráns az elkövető

Arra is felkérték őket, hogy ne nyilatkozzanak az elfogult, liberális újságíróknak, riportot és nagyívű beszámolót pedig csak akkor készíthetnek, ha az újságírók garantálják a semlegességet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére