Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már 17 halottja van a londoni tűzesetnek - a toronyház tűzvédelmi előírása halálos csapdát rejtett

2017. június 15. 14:58

LONDON, 14:28

A legfrissebb összesítés szerint már 17-re nőtt a londoni Grenfell Towerben pusztító tűzvész halálos áldozatainak a száma. A hatóságok szerint még sok további áldozatra kell számítani, ahogy a tűzoltó alakulatok a romos épületet átkutatják. Körülbelül 50 lakót nem találnak a hatóságok. A Sky News brit hírcsatorna bemutatott egy felvételt, amit az egyik lakó készített egy órával a tűz kitörése után. A 23. emeleti folyosót ekkor már sűrű füst öntötte el, és a tűzvédelmi előírások szerint minden lakónak a lakásában kellett volna maradnia, ám ez a halálos ítéletükkel ért fel.

A hatóságok továbbra sem tudják, hogy mi okozta a tüzet a 24 emeletes toronyházban. Hivatalosan nincs még eredménye annak a vizsgálatnak sem, amely azt hivatott tisztázni, hogy mi okozhatta tűz továbbterjedését. 

A brit sajtó azonban egyre több döbbenetes részletet ismertet a tűz kapcsán.

A Sky News brit hírcsatorna például közzétette azt a felvételt, amelyen közel egy órával a tűz kitörése után egy, a 23. emeleten lakó hölgy a folyosóról a lakásába hív mindenkit, aki még ott van.

Közben a füst elviselhetetlenné válik annyira, hogy már látni sem lehet tőle a folyóson. Hallani lehet a felvételen, ahogy más lakók arra kérik a nőt, hogy csukja be az ajtót, mert így bemegy a lakásba a füst. 

A felvétel különösen azért érdekes, mert ebben az időpontban a tűz még egyáltalán nem terjedt el, és csak az épület 2-4. emelete égett, illetve inkább csak füstölgött.

Nem sokkal később a tűz hirtelen lendületet vett, szemmel láthatóan lángra lobbantva az épület homlokzatán az előző évben felvitt polisztirol hőszigetelő burkolatot. Az épület burkolata pedig ettől kezdve mintegy fáklyaként, elképesztő méretű lángokkal égett, amit a brit tűzoltók képtelenek voltak megfékezni. 

Az önkormányzati fenntartású szociális lakásokat tartalmazó Grenfell Tower nevű toronyépület nagyjából 5-600 lakójának nem volt könnyű dolga a tűz kitörése után. 

Az, hogy egy órával a tűz kitörése után már a legfelső szintig megteltek füsttel az épület folyosói, azt mutatja, hogy egyértelműen nem volt megfelelő az épület tűzvédelmi szellőzőrendszere. 

Nem működött az épület közösségi területein semmilyen tűz- és füstjelző berendezés, ahogy egyetlen automatikus oltóberendezés sem.

Az épület hőszigetelő burkolata pedig finoman szólva sem tűzálló anyagból készült.

Nagy valószínűséggel sokan azért ragadhattak az épületben és válhattak áldozattá, mert betartották az épület üzemeltetője által a tűz esetére javasolt teendőket. 

Az erről beszámoló Evening Standard megtalálta a toronyházban minden lakóhoz eljuttatott tűzvédelmi leírást, amely azt tanácsolja, hogyha nem a saját lakásán belül üt ki a tűz, akkor mindenki maradjon a lakórészében, nem kell elhagynia az épületet.

A felirat szerint

Maradjanak a lakásukban azok a lakosok, akiknek a tűz nem lakásában ütött ki, vagy közvetlenül nem érinti a lakását".

(A zöld mezőben található felirat szerint viszont amennyiben a lakásban üt ki a tűz, akkor a lakosok azonnal hagyják el azt, becsukva maguk mögött az ajtót, és a lépcsőházon keresztül jussanak le a legalsó szintig. A piros mezőben pedig tűzoltók telefonszáma és az épület címe van megadva.)

Akik betartották ezt az előírást, azok nem menekülhettek meg az egész épületre kiterjedő tűz és füst halálos következményeitől. 

A brit kormány bejelentette, hogy a tűzeset kivizsgálására vizsgálóbizottságot hoz létre.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

Zsidó AfD-sek miatt tört ki a tömeghisztéria Németországban

amerika, london, párizs

Németország második legerősebb pártját eddig "kényelmesen" lehetett támadni azzal, hogy szélsőjobboldali, antiszemita, s a többi. Most már picit jobban meg kell erőltetniük majd magukat a liberálisoknak, ha be akarják feketíteni a pártot, ugyanis alakult egy zsidó tagozata.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható a nap folyamán.

Az ukrán elnök behívta az ENSZ-csapatokat Ukrajnába

Petro Porosenko ukrán elnök reményének adott hangot kedden az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakán, hogy a világszervezet békefenntartó missziót vezényel a Donyec-medencébe, az - ukrán álláspont szerint - Oroszország által megszállt, szakadár ellenőrzésű területekre.

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

Orbán Vik­tor szín­padra lé­pett a Szig­li­geti Szín­ház­ban

bulvár

A miniszterelnök gya­lo­go­san ér­ke­zett Szol­no­kon a Szig­li­geti Szín­ház­hoz, test­ő­rök­ és dísz­kí­sé­ret­ nélkül.

Ilyen, amikor egy demokratává vedlett kommunista aggódik a demokratikus alapelvekért

António Guterres ENSZ-főtitkár arról beszélt a világszervezet Közgyűlésének 73. ülésszakának általános vitáján, hogy ostrom alatt állnak a demokratikus alapelvek.

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

A CDU és CSU nyíltan felkelt Angela Merkel ellen

amerika, london, párizs

Meglepetésre elveszítette a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) közös szövetségi parlamenti képviselőcsoportjában kedden tartott frakcióvezető-választást Volker Kauder. Az Angela Merkel kancellár bizalmasaként számon tartott politikusnak így 13 év után távoznia kell a tisztségből.

Orbán: Európa kiváló szakemberek képzésével dolgozhatja le a versenyhátrányát

Elkezdődött az EuroSkills 2018, a szakmák Európa-bajnoksága Budapesten.

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

Trump ismét kiállt a szuverenitás eszméje mellett, elítélve a globális kormányzást

amerika, london, párizs

Az Egyesült Államok szuverenitását hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az ENSZ Közgyűlése 73. ülésszakának kedden kezdődött általános vitájában, és elutasította "a globális kormányzást, ellenőrzést és uralmat".

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére