Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Már 17 halottja van a londoni tűzesetnek - a toronyház tűzvédelmi előírása halálos csapdát rejtett

2017. június 15. 14:58

LONDON, 14:28

A legfrissebb összesítés szerint már 17-re nőtt a londoni Grenfell Towerben pusztító tűzvész halálos áldozatainak a száma. A hatóságok szerint még sok további áldozatra kell számítani, ahogy a tűzoltó alakulatok a romos épületet átkutatják. Körülbelül 50 lakót nem találnak a hatóságok. A Sky News brit hírcsatorna bemutatott egy felvételt, amit az egyik lakó készített egy órával a tűz kitörése után. A 23. emeleti folyosót ekkor már sűrű füst öntötte el, és a tűzvédelmi előírások szerint minden lakónak a lakásában kellett volna maradnia, ám ez a halálos ítéletükkel ért fel.

A hatóságok továbbra sem tudják, hogy mi okozta a tüzet a 24 emeletes toronyházban. Hivatalosan nincs még eredménye annak a vizsgálatnak sem, amely azt hivatott tisztázni, hogy mi okozhatta tűz továbbterjedését. 

A brit sajtó azonban egyre több döbbenetes részletet ismertet a tűz kapcsán.

A Sky News brit hírcsatorna például közzétette azt a felvételt, amelyen közel egy órával a tűz kitörése után egy, a 23. emeleten lakó hölgy a folyosóról a lakásába hív mindenkit, aki még ott van.

Közben a füst elviselhetetlenné válik annyira, hogy már látni sem lehet tőle a folyóson. Hallani lehet a felvételen, ahogy más lakók arra kérik a nőt, hogy csukja be az ajtót, mert így bemegy a lakásba a füst. 

A felvétel különösen azért érdekes, mert ebben az időpontban a tűz még egyáltalán nem terjedt el, és csak az épület 2-4. emelete égett, illetve inkább csak füstölgött.

Nem sokkal később a tűz hirtelen lendületet vett, szemmel láthatóan lángra lobbantva az épület homlokzatán az előző évben felvitt polisztirol hőszigetelő burkolatot. Az épület burkolata pedig ettől kezdve mintegy fáklyaként, elképesztő méretű lángokkal égett, amit a brit tűzoltók képtelenek voltak megfékezni. 

Az önkormányzati fenntartású szociális lakásokat tartalmazó Grenfell Tower nevű toronyépület nagyjából 5-600 lakójának nem volt könnyű dolga a tűz kitörése után. 

Az, hogy egy órával a tűz kitörése után már a legfelső szintig megteltek füsttel az épület folyosói, azt mutatja, hogy egyértelműen nem volt megfelelő az épület tűzvédelmi szellőzőrendszere. 

Nem működött az épület közösségi területein semmilyen tűz- és füstjelző berendezés, ahogy egyetlen automatikus oltóberendezés sem.

Az épület hőszigetelő burkolata pedig finoman szólva sem tűzálló anyagból készült.

Nagy valószínűséggel sokan azért ragadhattak az épületben és válhattak áldozattá, mert betartották az épület üzemeltetője által a tűz esetére javasolt teendőket. 

Az erről beszámoló Evening Standard megtalálta a toronyházban minden lakóhoz eljuttatott tűzvédelmi leírást, amely azt tanácsolja, hogyha nem a saját lakásán belül üt ki a tűz, akkor mindenki maradjon a lakórészében, nem kell elhagynia az épületet.

A felirat szerint

Maradjanak a lakásukban azok a lakosok, akiknek a tűz nem lakásában ütött ki, vagy közvetlenül nem érinti a lakását".

(A zöld mezőben található felirat szerint viszont amennyiben a lakásban üt ki a tűz, akkor a lakosok azonnal hagyják el azt, becsukva maguk mögött az ajtót, és a lépcsőházon keresztül jussanak le a legalsó szintig. A piros mezőben pedig tűzoltók telefonszáma és az épület címe van megadva.)

Akik betartották ezt az előírást, azok nem menekülhettek meg az egész épületre kiterjedő tűz és füst halálos következményeitől. 

A brit kormány bejelentette, hogy a tűzeset kivizsgálására vizsgálóbizottságot hoz létre.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

8 jel, hogy Juncker biztosan alkoholista

pszicho

Persze egy ideig lehet mindent az isiászra fogni, de a jelek magukért beszélnek.

Nagyot zuhant a magyar államadósság

Nagyot zuhant a magyar államadósság

kétharmad

Az államháztartás finanszírozási többlettel zárta a harmadik negyedévet.

Egy transznemű gyilkos nemátalakító műtétjét az adófizetők pénzéből finanszírozzák

Paris Green, eredeti nevén Peter Laing különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ül börtönben, életfogytig tartó börtönbüntetését tölti, de emberi jogaira hivatkozva most követeli nemátalakító műtétjét. A nagy-britanniai szabályok szerint márpedig ez jár.

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

Túltolták a píszít: már szinte mindent gyűlölet-bűncselekménynek tartanak a "britek"

amerika, london, párizs

A brit rendőrségre több ezer bejelentés érkezik gyűlölet-bűncselekményre hivatkozva. Az píszí aktivistái már olyannyira túltolták a biciklit, hogy volt olyan bejelentő, aki abban is rasszizmust vélt felfedezni, hogy megugatta őt egy kutya.

Ismét hazudott a HVG

Ismét hazudott a HVG

kinyílott a pitypang

Ezúttal Joó Hajnalka próbálkozott be egy független, objektív lejáratással. A lejáratás áldozata megkérte a HVG-t, hogy vegye le a cikket, ám a saját bevallása szerint a szakmai szempontokra kényes lap nem reagált. Per lesz belőle.

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

Környezetszennyező lenne a nejlonzacskók Greenpeace által követelt betiltása

kinyílott a pitypang

A balliberálisok utolsó mentsvára a szavazók politikai szimpátiájának a megszerzésére a környzetvédelmi álca mögé bújás. Magyarországon a Greenpeace most például azt követeli, hogy a kormány tiltsa be a nejlonzacskók használatát. Annak ellenére követelik ezt, hogy tudják: a nejlonzacskók száműzésével valójában csak az eddiginél nagyobb környezeti károkat okoznának.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei.

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

Chemnitz újratöltve: mozgássérültet erőszakolt egy "menekült", a rendőrség hallgat

amerika, london, párizs

Két, egymástól független német forrás is megerősítette, hogy valóban gyanúsan nagy a rendőrségi hallgatás egy chemnitzi bűncselekmény kapcsán, melynek keretében egy szír "menekült" megerőszakolt egy mozgássérült asszonyt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére