Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Magyarok koszorúztak Washingtonban a kommunizmus áldozatainak emlékművénél

2018. június 8. 20:55

WASHINGTON, 20:55

Huszonöt ország nagykövete, társadalmi és jogvédő szervezetek, valamint amerikai magyar szervezetek képviselői koszorúztak pénteken a kommunizmus áldozatainak washingtoni emlékművénél. Átnyújtották a Truman-Reagan Szabadság Érdemérmet is.

A Washington belvárosában magasodó emlékműnél évente rendezik meg a tiszteletadó ünnepséget. Az idén ismét gyarapodott a résztvevők tábora, már 25 nagykövetség, 42 jogvédő szervezet és három amerikai magyar szervezet – az Amerikai Magyar Szövetség, a Amerikai Magyar Koalíció és a Magyar Kezdeményezés Alapítvány – képviselői helyezték el a koszorúkat. Magyarország nevében Szabó László washingtoni magyar nagykövet volt jelen – írja az MTI.

Az ünnepség főszervezője, Marion Smith, a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány vezérigazgatója köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a kommunizmus ideája továbbra sem hamvába holt ideológia. Emlékeztetett arra, hogy az idén május elején a Marx születésének 200. évfordulóján Trierben elmondott – erőteljes vitákat kavaró – beszédében még Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke is védelmébe vette Marx örökségét.

A megemlékezés főszónoka, Lee Edwards, a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítvány elnöke annak fontosságát emelte ki, hogy az új nemzedékeknek muszáj megtanítani a közelmúlt történelmét. Edwards idézett egy tavaly ősszel az Egyesült Államokban készített felmérést, amely szerint az amerikai fiatalok 44 százaléka szívesebben élne szocialista, mint kapitalista rendszerben, és 7 százalékuknak még a kommunizmus is rokonszenves, jóllehet semmit sem tudnak róla és a kommunizmus mintegy 100 millió halálos áldozatáról.

A szocializmus soha, sehol a világon nem működött"

– hangsúlyozta Edwards.

Az ünnepségen átnyújtották a Truman-Reagan Szabadság Érdemérmet, amelyet ezúttal a 2012-ben meggyilkolt kubai ellenzéki Osvaldo Payá Sardinasnak ítéltek oda. A díjat a szintén jogvédő aktivista lánya, Rosa María vette át.

A kommunizmus áldozatainak emlékműve – egy fáklyás nőalak szobra – a Capitolium közelében van. Az amerikai kongresszus 1993-ban kétpárti támogatással fogadott el törvényt a felállításáról. Az avató ünnepségre 2003-ban került sor.

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Nem hagyja szó nélkül a Soros-Sargentini-jelentés hazugságait a kormány

Széles körű tájékoztató kampányt indít a kormány, hogy mindenki előtt világossá tegye: a Sargentini-jelentés hazugságokon alapul, és politikai nyomásgyakorlás céljából, a szabályokat felrúgva szavazta meg az Európai Parlament.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

Hé, EU! Lógtok egy csomó pénzzel!

kétharmad

Brüsszel "elfelejtette" elküldeni azt a pénzt, amelyet a magyar határvédelemre szántak.

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

Agyrém: abortuszellenes kiállása miatt akarják megbuktatni a finn külügyminisztert

amerika, london, párizs

Úgy tűnik, hogy a haladó Finnországban a lelkiismereti és vallásszabadság mindenkit megillet, kivéve azt, aki katolikus meggyőződése alapján elutasítja a magzatgyilkosságokat.

"Radikális ideológia húzódik a Sargentini-jelentés hátterében"

A Sargentini-jelentés hátterében egy olyan radikális ideológia húzódik meg, amelyet uniós politikai nyomásgyakorlással akarnak érvényesíteni, s amelynek célja a régi európai nemzeti identitások felbomlasztása, és helyettük egy új páneurópai identitás kialakítása a migráció révén - írta keddi kommentárjában Pawel Lisicki, a DoRzeczy című lengyel konzervatív hetilap főszerkesztője.

Vége lehet a boros estéknek

Vége lehet a boros estéknek

century-on

A szőlőt megviseli a klímaváltozás. Kevesebb terem és más a minősége.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei!

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

Kavanaugh a MeToo-karaktergyilkolás legújabb áldozata

kinyílott a pitypang

A #metoo, a politikai lejáratás eszköze ismét felütötte a fejét. Brett Kavanaugh-t, Donald Trump főbírójelöltjét vasárnap szexuális zaklatással vádolta meg egy volt iskolatársnője. Az állítólagos áldozat korábban egy demokrata szenátornak írt levelében számolt be az erőszak részleteiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére