Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz: meg kell védeni a keresztényeket

Forisek Ádám

2017. február 17. 12:28

BÉCS, 12:28

A magyar kormány által képviselt nézet kezd egyre népszerűbbé válni Európa-szerte. Más magyarázatot ugyanis nehéz találni az osztrák külügyminiszter kijelentésére, mely szerint a kereszténység az egyik legüldözöttebb vallás ma a világon.

Fotó: AFP

Az osztrák külügyi és integrációs miniszter, Sebastian Kurz a bécsi érsekség lapjának, a Sonntagnak adott interjúban aggodalmát fejezte ki a keresztény vallásgyakorlókat ért atrocitásokkal kapcsolatban, melyek világszerte tapasztalhatók.

Külügyminiszterként úgy látja, az Ausztriába érkező vagy csak átutazó migránsoknak az ország keresztény hagyományait kell tiszteletben tartaniuk és követniük. Ezek mellett úgy gondolja, az iszlám vallás vezetőinek érdemes lenne aktívabban és hangosabban felszólalnia a radikalizmus ellen.

A keresztények védelme kell, hogy elsődleges legyen”

– nyilatkozta Kurz, aki 30 évesen az egyik legfiatalabb külügyminiszternek számít.

Az iszlám egyre nagyobb teret hódít a migráció hatására, véleménye szerint a muszlimok integrációja során az osztrák kereszténységnek öntudatosnak kell maradniuk.

Országunk teljesen nyitott vallási szempontból, ugyanakkor kitartunk az ősi keresztény hagyományaink mellett. Köteleznünk kell az újonnan érkezetteket, hogy teljes mértékben tiszteletben tartsák ezen értékeket”

– ecsetelte álláspontját Kurz.

Hozzátette, hogy a probléma megoldásában mindenképp szerepet játszik a vallásos neveltetés, és pártja semmiképp sem fogja azt eltörölni:

A vallásos neveltetés éppúgy fontos ma, mint ötven vagy száz évvel ezelőtt. Erkölcsi kérdéseket segít megvitatni, és alapvető értékeket közvetít."

Az osztrák politikus már korábban is hangot adott migrációellenes álláspontjának, élesen kritizálta már Angela Merkel kancellárt is migrációs politikája miatt. Véleménye szerint, aki illegálisan lépi át a határokat, azt el kell fogni és meg kell tőle tagadni a Közép-Európába történő vándorlás lehetőségét.

Csak így tudjuk visszaszorítani az illegális migrációt, az embercsempészetet és az erőszakot is”

– szögezte le Kurz.

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Megállapodás született a Fradi szurkolóival

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke megállapodott a klub szurkolótáborával, amely így visszatér a lelátókra.

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

A hajukat tépik a brüsszeli szocik a nemzeti kormányok felemelkedése miatt

amerika, london, párizs

Az Európai Uniónak küzdenie kell a "nacionalizmus vírusának" terjedése ellen, amely nem pusztán a legutóbb csatlakozott, keleti tagállamokat érinti, hanem egyes nyugati országokat is - sivalkodott hatalmasat Josef Weidenholzer, az Európai Parlament (EP) szociáldemokrata frakciójának alelnöke csütörtökön Brüsszelben, egy Európa jövőjéről szóló baloldali konferencián.

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

Hát persze: a Momentumnak ingyen dolgoznak nemzetközi hírű szakemberek

kinyílott a pitypang

A mikroadományok és a mini-, hordozható, háztetőre szerelhető atomerőművek pártjaként számon tartott Momentum megpróbálja elhitetni velünk, hogy kreatív csapatában vezető reklámügynökségek igazgatói ingyen, bérmentve, díjazás nélkül, hobbiból dolgoznak, általában munka után és hétvégén.

Budaházy is kiakadt a Jobbikra

Budaházy Edda nem érti, hogy mi történt Vona Gáborékkal.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: Olaszországot kell segíteni abban, hogy megvédje a határait; Brüsszel úgy módosítja a dublini szabályokat, hogy Magyarországnak be kelljen fogadnia a migránsokat; Kurz és Strache titokban már egyeztetett. Ezek a nap legfontosabb hírei!

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

Megint hazudott a balliberális HVG, helyre is tették a lapot

közeleg a tél

A Földművelésügyi Minisztérium közleményben cáfolta azt az álhírt, melyet a HVG nevű balliberális lap terjesztett.

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

Már a német elhárítás is a gyerekterroristákra figyelmeztet

amerika, london, párizs

A dzsihadisták új, fiatal nemzedékétől óvott Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője csütörtökön.

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

Lesz-e káosz a postán karácsonykor és lesz-e káosz Budapesten a metrófelújítás miatt?

közeleg a tél

A Századvég Gazdaságkutató Zrt. ezúttal a logisztika, avagy a kereskedelem nélkülözhetetlen láncszeme tárgykörében tartott konferenciát. A Gazdaságkutató által szervezett sorozat 9. állomásán jártunk, ahol nemcsak az ágazat fontos szereplőinek a véleményét ismerhettük meg, hanem olyan, mindannyiunk életét befolyásoló kérdésekre is választ kaphattunk, hogy mi lesz a budapesti metrófelújítással és, hogy időben megérkeznek-e a csomagjaink karácsonykor.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére