Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kurz: meg kell védeni a keresztényeket

Forisek Ádám

2017. február 17. 12:28

BÉCS, 12:28

A magyar kormány által képviselt nézet kezd egyre népszerűbbé válni Európa-szerte. Más magyarázatot ugyanis nehéz találni az osztrák külügyminiszter kijelentésére, mely szerint a kereszténység az egyik legüldözöttebb vallás ma a világon.

Fotó: AFP

Az osztrák külügyi és integrációs miniszter, Sebastian Kurz a bécsi érsekség lapjának, a Sonntagnak adott interjúban aggodalmát fejezte ki a keresztény vallásgyakorlókat ért atrocitásokkal kapcsolatban, melyek világszerte tapasztalhatók.

Külügyminiszterként úgy látja, az Ausztriába érkező vagy csak átutazó migránsoknak az ország keresztény hagyományait kell tiszteletben tartaniuk és követniük. Ezek mellett úgy gondolja, az iszlám vallás vezetőinek érdemes lenne aktívabban és hangosabban felszólalnia a radikalizmus ellen.

A keresztények védelme kell, hogy elsődleges legyen”

– nyilatkozta Kurz, aki 30 évesen az egyik legfiatalabb külügyminiszternek számít.

Az iszlám egyre nagyobb teret hódít a migráció hatására, véleménye szerint a muszlimok integrációja során az osztrák kereszténységnek öntudatosnak kell maradniuk.

Országunk teljesen nyitott vallási szempontból, ugyanakkor kitartunk az ősi keresztény hagyományaink mellett. Köteleznünk kell az újonnan érkezetteket, hogy teljes mértékben tiszteletben tartsák ezen értékeket”

– ecsetelte álláspontját Kurz.

Hozzátette, hogy a probléma megoldásában mindenképp szerepet játszik a vallásos neveltetés, és pártja semmiképp sem fogja azt eltörölni:

A vallásos neveltetés éppúgy fontos ma, mint ötven vagy száz évvel ezelőtt. Erkölcsi kérdéseket segít megvitatni, és alapvető értékeket közvetít."

Az osztrák politikus már korábban is hangot adott migrációellenes álláspontjának, élesen kritizálta már Angela Merkel kancellárt is migrációs politikája miatt. Véleménye szerint, aki illegálisan lépi át a határokat, azt el kell fogni és meg kell tőle tagadni a Közép-Európába történő vándorlás lehetőségét.

Csak így tudjuk visszaszorítani az illegális migrációt, az embercsempészetet és az erőszakot is”

– szögezte le Kurz.

(Breitbart)

OLVASTAD MÁR?

amerika, london, párizs
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

Tusk: történelmi lépés született az EU-s csúcstalálkozón

amerika, london, párizs

Erősíteni fogják az Európai Unió védelmi dimenzióját.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Orbán: nincs egyetértés a migránsok elosztását illetően; Az Europol kimutatása szerint 2016-ban több volt a baloldali terrorcselekmény, mint a jobboldali; A versenyszférában is emelkedtek a reálbérek; Pénteken kiderül, hogy kik Simicska emberei a parlamentben. Ezek a nap legfontosabb hírei.

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

"Elitváltás" Franciaországban: Macron átvedlett szocikkal tölti fel kormányát

amerika, london, párizs

A politikai egyensúly, illetve a férfiak és a nők egyenlő arányának megtartása mellett a nyilvánosság számára ismeretlen személyeket nevezett ki szerda este Emmanuel Macron francia államfő a korrupciós gyanú miatt távozó négy tárcavezető helyére.

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

Nem vicc, a Merkel-féle CDU a hazafiság pártjaként mutatja be magát

amerika, london, párizs

A német Kereszténydemokrata Unió (CDU) a felvilágosult hazafiság pártjaként mutatja be magát a szeptemberi szövetségi parlamenti (Bundestag-) választást felvezető kampányban - hangzott el a CDU választási plakátjainak csütörtöki berlini bemutatóján.

Magyarázatot követelnek a lengyelek Macron közép-európaiakat becsmérlő szavaira

Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszter csütörtökön reményét fejezte ki, hogy Emmanuel Macron francia elnök magyarázatot ad a lengyelekről, magyarokról és más kelet-közép-európai népekről mondott szavaira, amikor az EU-csúcstalálkozón előreláthatólag találkozik Beata Szydlo lengyel miniszterelnökkel.

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

Dél-Korea is nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban

amerika, london, párizs

Moon Jae-in Dél-Korea frissen megválasztott elnöke Donald Trumppal együtt nagyobb nyomásgyakorlást vár Kínától Észak-Koreával kapcsolatban, hogy az beszüntesse nukleáris programját. Ahogyan arról már írtunk, Kínának ez kényes kérdés, hiszen ha komolyabb gazdasági szankciókkal sújtaná egyik legfontosabb kereskedelmi partnerét, annak ő maga is meginná a levét.

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

"Közép-Európának a józan észt kell képviselnie"

közeleg a tél

Közép-Európának fontos szerepet kell vállalnia Európa biztonságának és versenyképességének a helyreállításában, ezért erőteljesen fel kell lépnie a migráció leállítása, az Európai Unió bővítése, valamint a kontinens keleti és nyugati fele között gazdasági együttműködés erősítése érdekében - ezt az álláspontot képviseli Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Közép-európai Kezdeményezés (KEK) országainak csütörtöki minszki külügyminiszteri találkozóján.

Elképesztő módszerekkel kínozzák a foglyokat a polgárháború sújtotta országban

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére