Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
szabad vasárnap
 
 
 
 

Konferenciát szerveznek a magyar zsidók múltjáról

2018. január 21. 10:36

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Molnár Tamás Kutatóintézet konferenciát szervez a magyar zsidóság múltjáról.

A Kisebbség és többség között című konferencia folytatásaként az MTKI február 5-én megrendezi a "Többes kötésben magyar–zsidó múltak és égtájak" nevet viselő rendezvényét, amelyet Semjén Zsolt nyit meg.

A tudományos rendezvény a diaszpóra és a Kárpát-medencében élő magyar zsidóság aspektusaival foglalkozik. A kiemelt kérdésköröket négy tematikus panelben tervezik megvitatni. A tudományos gyűlés az anyaország és a diaszpóra kettősségében vizsgálja meg azt, mennyire lehetett magyar zsidónak lenni az évszázadok folyamán a Kárpát-medencében, sőt a horizontot kitágítva a palesztinai-izraeli magyar zsidóság is előtérbe kerül.

A magyar zsidó múlt a különféle földrajzi egységek által nyer új értelmet, hiszen a vallási, gondolati, társadalmi és építészeti változásokat a magyar tájak nem pusztán közvetítették, de formálták is.

(Program)

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Exit poll: Kaczynskiék állnak nyerésre

A kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt áll nyerésre országos szinten a vasárnap este befejezett lengyel helyhatósági választások első fordulójában, több helyi önkormányzatot viszont továbbá is kormányellenzéki koalíciók irányíthatnak.

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

Kilép az LMP-ből a sorosista EP-képviselő, Meszerics Tamás

kétharmad

Kisebb káosz az LMP háza táján. Nem sokkal az után, hogy Demeter Márta lett az LMP társelnöke, a párt egyetlen EP-képviselője közölte: kilép az LMP-ből. Véletlen? Aligha!

Összecsaptak a keresztények és a muszlimok

Legkevesebb 55 ember vesztette életét a közép-nigériai Kaduna szövetségi tagállamban keresztények és muszlimok összecsapásaiban - közölte vasárnap egy névtelenséget kérő kormánytisztviselő.

Nincs kétség: Márki-Zay Péter gyurcsanyizálódik

Nincs kétség: Márki-Zay Péter gyurcsanyizálódik

kinyílott a pitypang

Őszintén sajnálom, sőt, röstellem, hogy tegnap nem írtam Márki-Zay Péterről, Hódmezővásárhely polgármesteréről, de most mindent bepótolok.

Egyre nyilvánvalóbb az újabb egyházszakadás

Egyre nyilvánvalóbb az újabb egyházszakadás

szabad vasárnap

Ezúttal Hilarion orosz metropolita erősítette meg, hogy ami a konstantinápolyi és a moszkvai patriarchátus között kialakult, az bizony skizma.

Svéd jobboldali politikus: ha nem változtatunk, akkor kisebbségbe kerülünk a saját országunkban

Richard Jomshof, a bevándorlásellenes Svéd Demokraták politikusa arra figyelmeztette a skandináv állam honatyáit parlamenti beszédében, hogy az őshonos svédek kisebbségbe kerülhetnek a saját országukban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére