Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
szabad vasárnap
 
 
 
 

Konferenciát szerveznek a magyar zsidók múltjáról

2018. január 21. 10:36

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen a Molnár Tamás Kutatóintézet konferenciát szervez a magyar zsidóság múltjáról.

A Kisebbség és többség között című konferencia folytatásaként az MTKI február 5-én megrendezi a "Többes kötésben magyar–zsidó múltak és égtájak" nevet viselő rendezvényét, amelyet Semjén Zsolt nyit meg.

A tudományos rendezvény a diaszpóra és a Kárpát-medencében élő magyar zsidóság aspektusaival foglalkozik. A kiemelt kérdésköröket négy tematikus panelben tervezik megvitatni. A tudományos gyűlés az anyaország és a diaszpóra kettősségében vizsgálja meg azt, mennyire lehetett magyar zsidónak lenni az évszázadok folyamán a Kárpát-medencében, sőt a horizontot kitágítva a palesztinai-izraeli magyar zsidóság is előtérbe kerül.

A magyar zsidó múlt a különféle földrajzi egységek által nyer új értelmet, hiszen a vallási, gondolati, társadalmi és építészeti változásokat a magyar tájak nem pusztán közvetítették, de formálták is.

(Program)

OLVASTAD MÁR?

szabad vasárnap
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

A svéd szervezett bűnözés rámozdult a migránsokra

amerika, london, párizs

A svédországi szervezett bűnözői körök rendszeresen kihasználják a migránsokat, hogy illegálisan pénzhez juthassanak. Leginkább a frissen érkezőket veszik rá arra, hogy pénzmosásban és más típusú csalásokban vegyenek részt.

Hamburg az interneten árulja a migránsoknak szánt faházakat

Hamburg eBay-en árulja azokat a házakat, amelyeket korábban azért vettek, hogy a hirtelen, tömegesen érkező migránsokat el tudják szállásolni.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Egy magyar divatmárka, ami meghódítja a világot

A magyar Nanushka márka tervezőjét, Sándor Szandrát meghívták a divatvilág egyik legfontosabb eseményére, a New York Fashion Weekre.

Egy 2000 éves római női cipő bizonyítja, hogy a divat terén nincs új a nap alatt

A németországi Saalburg városának a római kort bemutató múzeumában állítottak ki egy olyan 2000 éves női cipőt, amely egyértelműen bizonyítja, hogy az ókori római nők már szinte ugyanolyan igényességgel kidolgozott és ugyanolyan díszességű cipőket hordtak, mint amilyeneket a modern nők hordanak.

Egy éve történt a barcelonai terrortámadás

Egy éve történt a barcelonai terrortámadás

amerika, london, párizs

Egy marokkói migráns hajtott bele a tömegbe Barcelona egyik közkedvelt sugárútján, majd hatszáz méteren keresztül tövig nyomta a gázpedált. Sokan meghaltak és több mint száz ember megsebesült. Mindennek már egy éve.

Genderkurzus: politika, semmi más

Genderkurzus: politika, semmi más

piszkostizenkettő

A genderideológia honi védelmezői felköptek és aláálltak: azt igyekeztek igazolni, hogy a gender bizony tudomány, elfogulatlan és semmiképp sem politikai projekt. Majd amikor mindezt érvekkel kívánják alátámasztani, azt kizárólag politikai érvekkel teszik.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére