Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kocsis Máté: júniusban elfogadja az Országgyűlés az összes alkotmánymódosítást

2018. június 5. 13:19

Az alaptörvény hetedik módosítása alapján Magyarországra a jövőben idegen népesség nem telepíthető be - erről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt.

Az Országgyűlés által már júniusban elfogadható alkotmánymódosítások közé tartozik még a közigazgatási bíróságok létrejöttének alaptörvénybe foglalása, illetve a magán- és családi élet védelmének alkotmányos keretekbe helyezése is.

A kormánypárti politikus kifejtette, hogy a változtatásokat az országvédelmi akcióterv keretében nyújtották be, és a parlamenti tervek szerint június 19-e után bármikor elfogadhatják azokat. Hozzátette: arra törekednek, hogy a teljes körű politikai vitákat lefolytassák, és mielőbb elfogadhassa a parlament ezt a két törvényt.

Fotó: MTI Fotóbank

Kocsis Máté ugyanakkor kiemelte:

A hetedik alaptörvény-módosítás benyújtásával a kormány eleget tett a választók április 8-án kinyilvánított akaratának, és a 2016-os népszavazáson kinyilvánított népakaratnak is."

Maga az alkotmánymódosítás pedig három területet érint: az alkotmányos önazonosság kérdését, a bíróságokkal összefüggő témákat és a magánszféra védelmére irányuló kérdéseket.

Az alaptörvény megerősíti az alkotmányos identitást, illetve a szuverenitással összefüggő kérdéseket, egyidejűleg kimondja, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be"

– mondta el a frakcióvezető, majd hozzátette: a módosítással emellett a közigazgatási felsőbíróság felállítására és a közigazgatási bíráskodás szervezetének kialakítására is javaslatot tesznek.

Mint a frakcióvezető megjegyezte: az unió számos országában az alaptörvény rendelkezik a közigazgatási, illetve a bíráskodási szervezetre vonatkozó keretszabályokról. A Fidesz-frakció ezért támogatja, hogy a jövőben Magyarországon is az alaptörvény adjon keretet ezen kérdéseknek.

Az alaptörvény hetedik módosítása fokozottabb védelemben kívánja részesíteni a magán- és családi életet és az otthont, ezért rögzíti, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, otthonának sérelmével"

– közölte Kocsis Máté, akinek az összegzése szerint a változások garantálják annak a választói akaratnak a végrehajtását, miszerint Magyarország biztonságos, kultúráját megőrző, keresztény jövőt képzel el magának.

A frakcióvezető elmondta azt is, bíznak benne, hogy az ellenzéki pártok a korábbi gyakorlatukról mondott választói véleményből okulva támogatni fogják a változtatásokat.  

Az új olasz kormány bevándorlást ellenző politikájának az értékelésére vonatkozó kérdésre reagálva Kocsis Máté azt mondta:

Az, hogy a kötelező betelepítési kvótával mi történik, nagyban meghatározza a jövő évi EP-választás. Ezért azt tartanánk helyesnek, ha következő Európai Parlament hozná meg a bevándorlással és az illegális migrációval összefüggő döntéseket."

Kocsis Máté szerint az előző EP-választáson még nem volt Európának meghatározó témája, problémája az illegális bevándorlás, és az akkor választott parlament, képviselők nem ebből a választói szempontból kerültek a EP székeibe.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

Duterte: a Nemzetközi Büntetőbíróság idiótákból áll

amerika, london, párizs

A Fülöp-szigetek szabad szájú elnöke ezúttal sem hazudtolta meg önmagát.

Manfred Webernek elég lesz Juncker helye

Mégsem indul a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) elnökségi posztjáért a párt január 19-re összehívott rendkívüli kongresszusán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) parlamenti frakcióvezetője, csúcsjelöltje, a CSU alelnöke.

Ömleni fog a pénz Budapestre

Ömleni fog a pénz Budapestre

kétharmad

1000 milliárd forintot jelent a fővárosnak a kormánnyal aláírt, 15 pontból álló megállapodás. A kontraktust Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester írta alá szombaton.

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

A Fidesz megpróbálja kihúzni Junckerből, mennyi közpénzt utal az EU a migránskártyákra

kétharmad

Írásbeli kérdéssel fordulnak az Európai Bizottság (EB) "isiászos" elnökéhez.

Olasz kormány: a francia étvágy hírhedt és már régóta ismerjük

Az olasz kormány egyik minisztere úgy fogalmazott: a francia elnök az EU Olaszország ellen irányuló nyomásának vezéralakja lett.

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

Kigyulladt Gyurcsányék főhadiszállása

kétharmad

Szombaton, Budapest VI. kerületében kigyulladt egy négyemeletes irodaépület negyedik emelete. A helyszínre nagy erőkkel érkeztek a tűzoltók. Közben kiderült: a Demokratikus Koalíció (DK) irodái "gyulladtak" ki. A tüzet eloltották.

Élő adásban jelentkezett be a boszniai mészáros

A háborús bűncselekmények miatt életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok pénteken élő adásban jelentkezett be telefonon a szerbiai Happy Televízióban, ezért az ENSZ nemzetközi törvényszéki mechanizmusa (MICT) úgy döntött, a következő egy hónap során felvételt készít az elítélt beszélgetéseiről.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére