Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
kétharmad
 
 
 
 

Kocsis Máté: júniusban elfogadja az Országgyűlés az összes alkotmánymódosítást

2018. június 5. 13:19

Az alaptörvény hetedik módosítása alapján Magyarországra a jövőben idegen népesség nem telepíthető be - erről Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszélt.

Az Országgyűlés által már júniusban elfogadható alkotmánymódosítások közé tartozik még a közigazgatási bíróságok létrejöttének alaptörvénybe foglalása, illetve a magán- és családi élet védelmének alkotmányos keretekbe helyezése is.

A kormánypárti politikus kifejtette, hogy a változtatásokat az országvédelmi akcióterv keretében nyújtották be, és a parlamenti tervek szerint június 19-e után bármikor elfogadhatják azokat. Hozzátette: arra törekednek, hogy a teljes körű politikai vitákat lefolytassák, és mielőbb elfogadhassa a parlament ezt a két törvényt.

Fotó: MTI Fotóbank

Kocsis Máté ugyanakkor kiemelte:

A hetedik alaptörvény-módosítás benyújtásával a kormány eleget tett a választók április 8-án kinyilvánított akaratának, és a 2016-os népszavazáson kinyilvánított népakaratnak is."

Maga az alkotmánymódosítás pedig három területet érint: az alkotmányos önazonosság kérdését, a bíróságokkal összefüggő témákat és a magánszféra védelmére irányuló kérdéseket.

Az alaptörvény megerősíti az alkotmányos identitást, illetve a szuverenitással összefüggő kérdéseket, egyidejűleg kimondja, hogy Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be"

– mondta el a frakcióvezető, majd hozzátette: a módosítással emellett a közigazgatási felsőbíróság felállítására és a közigazgatási bíráskodás szervezetének kialakítására is javaslatot tesznek.

Mint a frakcióvezető megjegyezte: az unió számos országában az alaptörvény rendelkezik a közigazgatási, illetve a bíráskodási szervezetre vonatkozó keretszabályokról. A Fidesz-frakció ezért támogatja, hogy a jövőben Magyarországon is az alaptörvény adjon keretet ezen kérdéseknek.

Az alaptörvény hetedik módosítása fokozottabb védelemben kívánja részesíteni a magán- és családi életet és az otthont, ezért rögzíti, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán- és családi életének, otthonának sérelmével"

– közölte Kocsis Máté, akinek az összegzése szerint a változások garantálják annak a választói akaratnak a végrehajtását, miszerint Magyarország biztonságos, kultúráját megőrző, keresztény jövőt képzel el magának.

A frakcióvezető elmondta azt is, bíznak benne, hogy az ellenzéki pártok a korábbi gyakorlatukról mondott választói véleményből okulva támogatni fogják a változtatásokat.  

Az új olasz kormány bevándorlást ellenző politikájának az értékelésére vonatkozó kérdésre reagálva Kocsis Máté azt mondta:

Az, hogy a kötelező betelepítési kvótával mi történik, nagyban meghatározza a jövő évi EP-választás. Ezért azt tartanánk helyesnek, ha következő Európai Parlament hozná meg a bevándorlással és az illegális migrációval összefüggő döntéseket."

Kocsis Máté szerint az előző EP-választáson még nem volt Európának meghatározó témája, problémája az illegális bevándorlás, és az akkor választott parlament, képviselők nem ebből a választói szempontból kerültek a EP székeibe.

OLVASTAD MÁR?

kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Várhatóan erről fog szólni a mai nap.

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

Brutális pénzekért ment Dzsudzsák az arabokhoz

hajrá, magyarok!

Dzsudzsák pénzéhségére nem lehet panasz.

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

Nagyot küzdött a Mol Vidi FC, mégis gyászos lett az eredmény

hajrá, magyarok!

6 év elteltével ismét magyar csapatnak szurkolhattunk az Európa Ligában. A csütörtök esti ellenfél a BATE Borisov, a fehérorosz bajnok volt.

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

Orbán mellé állt az EPP Junckerrel szemben

amerika, london, párizs

Az állam- és kormányfők informális csúcstalálkozóján amellett, hogy Juncker egy gátlástalan csellel próbálkozott a Fidesz EPP-ből történő kipaterolására, sokféle nyilatkozatot is olvashattunk a résztvevőktől. Mutatjuk, mik voltak a fő csapásirányok!

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak ma a legfontosabb hírek!

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

Svéd miniszterelnök: ha szükséges, akár erőltetni is kell a kvótát az unión belül

amerika, london, párizs

A salzburgi találkozón a svéd szociáldemokrata miniszterelnök is kifejtette álláspontját. Nem meglepő módon a kötelező kvótát erőltetné.

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

Levelet írt Németh Sándor a Sargentini-jelentésről

kétharmad

Levelet írt a nemzetközi evangéliumi-karizmatikus mozgalom vezetőinek az Európai Parlament Magyarországot érintő döntéséről és annak következményeiről Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére