Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#focivébé
#Orbán Viktor
#bevándorlás
#belföld
#Soros György
#külföld
#demográfia
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kiderült: többszörös a ballibek aránya az újságírók között a szavazókhoz képest

2018. június 13. 13:18

Egy, a fejlett országok médiaszakembereinek a politikai preferenciáit vizsgáló dán tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az újságírók között - a választópolgárokhoz képest - sokkal nagyobb a balliberális meggyőződésűek aránya. A konzervatív, nemzeti érzelmű újságírók viszont sokkal kevesebben vannak, mint az ilyen nézeteket támogatók aránya a társadalomban.

A svájci Basler Zeitung által közölt kutatási eredmény szerint a "fejlett nyugati világ"  médiaszakemberei és újságírói nagymértékben előítéletesek, méghozzá a saját balliberális nézeteik javára.

A 17 országra kiterjedő vizsgálatnak a Svájcra vonatkozó adatai a Marktagent.com egyik nemrégiben készült felméréséből származnak, amely 332 újságíró kérdezett meg a kutatáshoz.

A 2018-as választás azt mutatta, hogy Magyarországon is felülreprezentált a balliberalizmus a sajtóban a valós támogatottságához képest

A tanulmány adatai szerint az újságírók többsége – egyáltalán nem követve a társadalom többségének nézeteit – baloldali, illetve valamilyen balliberális irányzatot követ. 

Az újságírók közül a legtöbben a zöld, liberális, újbaloldali eszméket, illetve a második helyen a feminizmust követik.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a szerkesztőségekben átlagosan háromszor annyi a zöld- és a feminista ügyek iránt elkötelezettek száma, mint az átlag (a normális) népességben.

Ennek következtében aztán, amikor egy ország népességének 10 százaléka támogatja a feminizmust, akkor ott viszont már az újságírók 30 százaléka teszi ugyanezt, ami végül egyértelműen a feminizmust támogató véleményeknek az erős felülreprezentáltságát eredményezi a sajtóanyagokban.

Az újságírók által képviselt ideológiák és világnézetek listáján a harmadik helyen a szociális liberális irányultság áll, ezt követi kommunizmus és az Európa-párti hozzáállás. A kutatás szerint ez a három attitűd kétszer annyira elterjedt a médiában, mint a népességben.

A tanulmány a ballib meggyőződésű újságírók felülreprezentáltságán kívül még arra az érdekességre is felhívja a figyelmet, hogy a konzervatív és nemzeti érzelmű újságírók viszont igen nagy mértékben alulreprezentáltak a médiaszakemberek körében. A kutatás szerint a nemzeti és konzervatív orientáció hatszor gyakoribb a népességben, mint az újságírók körében.

Ez tehát valójában a balliberális újságírók sokat hangoztatott függetlensége.   

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Mérgező biobombát akart készíteni a Németországban elfogott migráns

Mérgező biobombát akart készíteni a Németországban elfogott migráns

amerika, london, párizs

Ricin előállítására készült és mérgező anyagú "biobombát" akart gyártani az a tunéziai férfi, akit a napokban elfogtak Kölnben - mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője egy szerdai interjúban.

Ennyi juttatást kapnak Nyugat-Európában a migránsok

Ennyi juttatást kapnak Nyugat-Európában a migránsok

amerika, london, párizs

Kiderült, hol éri meg a legjobban menekültkérelemért folyamodni.

Senkik országa

Különös élménnyel gazdagodtam a hétvégén, ugyanis személyesen is áldozatul estem annak a mindent átszövő felsőbbrendűségi érzésnek, amelyről idáig többnyire csak közéleti szereplők tapasztalatai alapján volt alkalmam írni. Szubjektív beszámoló egy szürreális találkozóról és a liberális lelkületről.

889
A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

A németek háromnegyede kihátrált Merkel mögül

amerika, london, párizs

Nem mintha eddig a helyzet magaslatán lett volna, de a Horst Seehofer által adott kéthetes ultimátum gőzerővel tolja Merkelt a teljes politikai megsemmisülés felé. Ezt igazolja egy frissen publikált kutatás is, amiből az látszik, hogy a németek háromnegyede elfordult már a kancellártól.

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

Spanyol kollégistákat túrtak ki helyükről az Aquarius migránsai miatt

amerika, london, párizs

Nagylelkű és humanitárius gesztust akart tenni Madrid azzal, hogy úgy döntött, befogadja az Aquarius fedélzetén ragadt migránsokat. A gond csak az, hogy ezzel saját őshonos állampolgárait hozta kényelmetlen helyzetbe: azt mondták a spanyol tanulóknak, hogy 24 órájuk van kiköltözni kollégiumukból.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Lássuk, mi várható a mai nap.

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

Trump: az illegális bevándorlás szörnyű dolog

amerika, london, párizs

Donald Trump amerikai elnök " szörnyű dolognak" nevezte az illegális bevándorlást, védelmébe vette a gyermekeket bevándorló szüleiktől elválasztó gyakorlatot, de leszögezte, hogy a határon kialakult válságot meg kell oldani.

Kilép az USA az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából

Nikki Haley amerikai ENSZ-nagykövet szerint a tanács nem méltó a nevére.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére