Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kiderült: többszörös a ballibek aránya az újságírók között a szavazókhoz képest

2018. június 13. 13:18

Egy, a fejlett országok médiaszakembereinek a politikai preferenciáit vizsgáló dán tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az újságírók között - a választópolgárokhoz képest - sokkal nagyobb a balliberális meggyőződésűek aránya. A konzervatív, nemzeti érzelmű újságírók viszont sokkal kevesebben vannak, mint az ilyen nézeteket támogatók aránya a társadalomban.

A svájci Basler Zeitung által közölt kutatási eredmény szerint a "fejlett nyugati világ"  médiaszakemberei és újságírói nagymértékben előítéletesek, méghozzá a saját balliberális nézeteik javára.

A 17 országra kiterjedő vizsgálatnak a Svájcra vonatkozó adatai a Marktagent.com egyik nemrégiben készült felméréséből származnak, amely 332 újságíró kérdezett meg a kutatáshoz.

A 2018-as választás azt mutatta, hogy Magyarországon is felülreprezentált a balliberalizmus a sajtóban a valós támogatottságához képest

A tanulmány adatai szerint az újságírók többsége – egyáltalán nem követve a társadalom többségének nézeteit – baloldali, illetve valamilyen balliberális irányzatot követ. 

Az újságírók közül a legtöbben a zöld, liberális, újbaloldali eszméket, illetve a második helyen a feminizmust követik.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a szerkesztőségekben átlagosan háromszor annyi a zöld- és a feminista ügyek iránt elkötelezettek száma, mint az átlag (a normális) népességben.

Ennek következtében aztán, amikor egy ország népességének 10 százaléka támogatja a feminizmust, akkor ott viszont már az újságírók 30 százaléka teszi ugyanezt, ami végül egyértelműen a feminizmust támogató véleményeknek az erős felülreprezentáltságát eredményezi a sajtóanyagokban.

Az újságírók által képviselt ideológiák és világnézetek listáján a harmadik helyen a szociális liberális irányultság áll, ezt követi kommunizmus és az Európa-párti hozzáállás. A kutatás szerint ez a három attitűd kétszer annyira elterjedt a médiában, mint a népességben.

A tanulmány a ballib meggyőződésű újságírók felülreprezentáltságán kívül még arra az érdekességre is felhívja a figyelmet, hogy a konzervatív és nemzeti érzelmű újságírók viszont igen nagy mértékben alulreprezentáltak a médiaszakemberek körében. A kutatás szerint a nemzeti és konzervatív orientáció hatszor gyakoribb a népességben, mint az újságírók körében.

Ez tehát valójában a balliberális újságírók sokat hangoztatott függetlensége.   

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Teljesen megváltozott a német kisváros, miután több mint ezer migránst befogadott

Teljesen megváltozott a német kisváros, miután több mint ezer migránst befogadott

amerika, london, párizs

A polgármester és Boostedt lakói is egyre jobban aggódnak amiatt, hogy a migránsok milyen hatással vannak a szülővárosukra.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ez várható ma.

Közel kétszáz migráns vár a part mentén arra, hogy olasz földre léphessen

Közel kétszáz migráns vár a part mentén arra, hogy olasz földre léphessen

amerika, london, párizs

Többnapos veszteglés után 177 migránssal a fedélzetén érkezett meg a szicíliai Catania kikötőjébe az olasz parti őrség Diciotti nevű hajója, ám utasai egyelőre nem szállhatnak partra Olaszországban - tudatta az ANSA olasz hírügynökség keddre virradóra.

A Szent Korona lebegett a Duna felett

A Szent Korona lebegett a Duna felett

szabad vasárnap

Lélegzetelállító ünnepi tűzijáték és műsor volt látható a Duna partjáról augusztus 20-án, hétfőn este, Magyarország születésnapján. | Képgaléria

Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

Szent István ezer éve sziklára helyezte a magyar nép jövőjét

szabad vasárnap

Államalapító Szent István királyunk több mint ezer éve sziklára helyezte a fiatal magyar nép jövőjét, amikor arról döntött, hogy a keresztény hit és az abból fakadó életszentség a fenntarthatóság biztosítéka - mondta Német László, nagybecskereki megyéspüspök a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén, hétfőn Budapesten.

"Magyarország erős és sikeres szomszédokban érdekelt"

Magyarország abban érdekelt, hogy erős és sikeres szomszédjai legyenek - jelentette ki a Kolozsvári Magyar Napok keretében tartott hétfői pódiumbeszélgetésen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

Magyar nemzeti színekben pompázott egy kínai felhőkarcoló

kinyílott a pitypang

Ezt kapta születésnapjára Magyarország egyik legnagyobb gazdasági szövetségesétől, Kínától.

Sebastian Kurz: le kell zárni a migránsok előtt az európai kikötőket

Az osztrák kancellár szerint drasztikus lépésekre van szükség ahhoz, hogy végre kontrollálni tudja Európa a migrációt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére