Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
amerika, london, párizs
 
 
 
 

Kiderült: többszörös a ballibek aránya az újságírók között a szavazókhoz képest

2018. június 13. 13:18

Egy, a fejlett országok médiaszakembereinek a politikai preferenciáit vizsgáló dán tanulmány arra az eredményre jutott, hogy az újságírók között - a választópolgárokhoz képest - sokkal nagyobb a balliberális meggyőződésűek aránya. A konzervatív, nemzeti érzelmű újságírók viszont sokkal kevesebben vannak, mint az ilyen nézeteket támogatók aránya a társadalomban.

A svájci Basler Zeitung által közölt kutatási eredmény szerint a "fejlett nyugati világ"  médiaszakemberei és újságírói nagymértékben előítéletesek, méghozzá a saját balliberális nézeteik javára.

A 17 országra kiterjedő vizsgálatnak a Svájcra vonatkozó adatai a Marktagent.com egyik nemrégiben készült felméréséből származnak, amely 332 újságíró kérdezett meg a kutatáshoz.

A 2018-as választás azt mutatta, hogy Magyarországon is felülreprezentált a balliberalizmus a sajtóban a valós támogatottságához képest

A tanulmány adatai szerint az újságírók többsége – egyáltalán nem követve a társadalom többségének nézeteit – baloldali, illetve valamilyen balliberális irányzatot követ. 

Az újságírók közül a legtöbben a zöld, liberális, újbaloldali eszméket, illetve a második helyen a feminizmust követik.

Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy a szerkesztőségekben átlagosan háromszor annyi a zöld- és a feminista ügyek iránt elkötelezettek száma, mint az átlag (a normális) népességben.

Ennek következtében aztán, amikor egy ország népességének 10 százaléka támogatja a feminizmust, akkor ott viszont már az újságírók 30 százaléka teszi ugyanezt, ami végül egyértelműen a feminizmust támogató véleményeknek az erős felülreprezentáltságát eredményezi a sajtóanyagokban.

Az újságírók által képviselt ideológiák és világnézetek listáján a harmadik helyen a szociális liberális irányultság áll, ezt követi kommunizmus és az Európa-párti hozzáállás. A kutatás szerint ez a három attitűd kétszer annyira elterjedt a médiában, mint a népességben.

A tanulmány a ballib meggyőződésű újságírók felülreprezentáltságán kívül még arra az érdekességre is felhívja a figyelmet, hogy a konzervatív és nemzeti érzelmű újságírók viszont igen nagy mértékben alulreprezentáltak a médiaszakemberek körében. A kutatás szerint a nemzeti és konzervatív orientáció hatszor gyakoribb a népességben, mint az újságírók körében.

Ez tehát valójában a balliberális újságírók sokat hangoztatott függetlensége.   

amerika, london, párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Napi várható...

Trump zseniálisan trollkodta meg Obamát

Trump zseniálisan trollkodta meg Obamát

amerika, london, párizs

Donald Trump Obama egyik korábbi beszédét felhasználva érvelt az illegális migráció ellen.

Ukrajnában zsidó oligarchák finanszírozzák a szélsőjobboldali mozgalmakat

Ukrajnában zsidó oligarchák finanszírozzák a szélsőjobboldali mozgalmakat

amerika, london, párizs

Meglehetősen érdekes interjút közölt a Szombat, a zsidó kulturális és politikai hetilap. A gondolatébresztő interjúban többek között szó esik a zsidó ukrán oligarchákról, a nacionalizmusról és a magyar kisebbség elleni pogromok előszeléről.

A német zöldek az atomerőművek bezárása ELLEN tiltakoznak

Miután, esztelen liberális propaganda hatására Németországban felelőtlenül bezártak pár atomerőművet, azóta megduplázódott a sokkal környezetszennyezőbb szén felhasználása és kitermelése. A szénlelőhelyek miatt erdőket és történelmi múlttal rendelkező településeket kellett letarolni. A felbecsülhetetlen mértékű környezetszennyezés után a német zöldeknek megjött a józan eszük és újra elkezdtek hinni az atomenergiában.

Rómában is kiálltak Magyarország mellett október 23-án

Rómában is kiálltak Magyarország mellett október 23-án

amerika, london, párizs

Nemet mondunk a Magyarországot sújtó EP-szankciókra! jelszóval tartott szolidaritási megmozdulást Magyarország római nagykövetségénél a Liga olasz kormánypárt kedden. A magyar nemzeti ünnephez kötött demonstrációhoz jobboldali olasz fiatalok is csatlakoztak.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ez történt ma.

Újra találkozhat a két világvezető

Újra találkozhat a két világvezető

amerika, london, párizs

Nem Macronról és Justin Trudeauról van szó, hanem igazi vezetőkről: Trumpról és Putyinról. Az amerikai elnök nyomást gyakorolna Oroszországra, de Putyin egyelőre találkozóra hívta.

Ákos: liberális uralom van a kultúra minden területén

Ákos az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában október 23-án nyilatkozott. Kifejtette álláspontját a magyar kulturális viszonylatokról is.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére