Ugrás a tartalomhoz
" Csatlakozz a lázadókhoz!”
kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Kérés a magyarországi kábelszolgáltatók felé!

2016. november 9. 17:28

Az amerikai elnökválasztásról készült – nyíltan manipulatív – tudósítások fényében minden magyarországi kábelszolgáltatótól azt kérjük, hogy a CNN hírtelevíziónak csúfolt csatornát vagy vezessék ki kínálatukból, vagy sorolják át a sci-fi csomagjaikba.

A kritikusok körében már csak Clinton's News Networkként csúfolt, magát mértékadó és objektív hírcsatorna talán az amerikai elnökválasztás hajrájában szolgált rá leginkább gúnynevére. Nem véletlen, hiszen a napokban, hetekben egyre gyakoribb kiszivárogtatás révén immár kézzelfogható bizonyítékok is napvilágot láttak, miszerint

nem egy alkalommal kereste fel a hírcsatorna a Demokrata Pártot eligazításért, továbbá etikátlan módon előnyhöz próbálták juttatni Hillary Clintont az elnökjelölti viták során a kérdések korai kiszivárogtatásával.

Azonban ezek az ügyek pitiáner manipulációknak számítanak ahhoz képest, amelyet a CNN állandó politikai kommentátora, Van Jones megenged magának az "objektív" hírcsatorna képernyőjén. Az Obama-adminisztráció korábbi munkatársa elsőként arról vált hírhedtté, hogy élő adásban sírta el magát Michelle Obama beszéde után. 

A manipulációtól és az érzelmi befolyásolástól – elméletben – mentes könnycseppek valami rejtélyes oknál fogva elképesztő népszerűségnek örvendtek a videómegosztó oldalakon, rajongók ezrei fejezték ki kommentek formájában, hogy miként tudtak azonosulni Van Jones kommentátorral.

Azonban ami azután következett be a CNN képernyőjén, miután Donald Trump republikánus elnök megnyerte az amerikai választásokat, az talán még a CNN elfogult nézőit is megdöbbentette. Van Jones ismét nagyot alakított, ezúttal a következő szempontokat találta mondani az élő adásban elhangzott "független" elemzésében:

  • "Az emberek csodaként említik az eredményt, én azonban inkább egy rémálmot érzékelek."
  • "Sokunknak nehéz ma este szülőnek lenni, hiszen azt tanítjuk a gyermekeinknek, hogy ne bántsák a gyengébbet, ne legyenek bigottak és legyenek felkészültek. És ennek az egésznek az a végeredménye, hogy a szülők úgy fektetik majd le este a gyermeküket, hogy rettegnek a másnapi reggeliztetésről, hogy ott mit fognak majd mondani nekik."
  • "Már most olyan muszlim barátok írnak nekem SMS-t, hogy el akarják hagyni az országot."
  • "Ez a végeredmény egy fehér, nacionalista reakció volt egy afroamerikai elnök ellen."
  • "Ez egy rettenetesen fájdalmas pillanat számunkra."
Ennek fényében tehát azt kérjük a magyar kábelszolgáltatóktól, hogy e sajátságos sci-fit mindenképpen a megfelelő csomagokba helyezzék el mostantól!

OLVASTAD MÁR?

kinyílott a pitypang
 
 
 
 

Szabadon lehet kommentelni, a vélemény szabad, viszont a gyűlöletkeltésért, személyi integritás megsértéséért mindenki maga felel.

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

Nagy előrelépés történt a rák diagnosztizálásában

century-on

Ha minden jól megy, a jövőben vértesztből is diagnosztizálni lehet majd a leggyakoribb ráktípusokat.

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

Civilnek hazudott spanyol szervezet több száz migránst hajóztatott át a Földközi-tengeren

amerika, london, párizs

Háromszázötvenhat migránst és három halottat emelt hajójára a Földközi-tengeren és szállított a szicíliai Pozzallo kikötőjébe pénteken a Proactiva Open Arms (POA) álcivil szervezet egyik hajója.

Pont azok támadják a Stop Soros törvénycsomagot, akik a migránsok betelepítését szerveznék

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szerint azok mozdultak meg a "Stop Soros" törvénycsomag ellen, akik kezdettől támadják a kormány bevándorláspolitikáját.

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

El kellett távolítani a keresztet a bíróságról egy afgán rab miatt

amerika, london, párizs

Ez volt az első alkalom, hogy le kellett venni a tárgyalóteremben lógó keresztet.

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

Brüsszel szerint sikeres a közösségi média cenzúrája

amerika, london, párizs

A német kormány és az Európai Bizottság (EB) az önszabályozás irányába igyekeznek eltolni a közösségi médiumokat. Önszabályozás: ez a legújabb polkorrekt neve a cenzúrának. Az EB adatai szerint a dolog működik, a közösségi médiát a saját képükre formálják.

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

Törökország elismerte: támadást indított az afríni kurd terület ellen

amerika, london, párizs

A török tüzérség elmúlt napokban leadott lövéseivel "gyakorlatilag megkezdődött" a kurd Népvédelmi Egységek (YPG) nevű milícia ellenőrizte északnyugat-szíriai Afrín térsége elleni hadművelet - jelentette ki Nurettin Canikli török védelmi miniszter pénteken az A Haber török kormányközeli televíziónak adott interjújában.

Megszűnt a sajtószabadság, nem lesz politis.hu

Úgy tűnik, ezen a héten is kicsit megszűnt a sajtószabadság, mert nem jött össze Dudás Gergely közösségfinanszírozott projektje.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

A nap legfontosabb hírei a 888-on!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére